הראשון בהידור: פאי זוקיני ותירס, ללא קמח או מוצרי חלב

גם אם שכחתם לקנות קישואים, אתם עדיין יכולים להכין את המאפה הנפלא הזה: החליפו אותו בכמות זהה של בטטה, פטריות פרוסות, פתיתי כרובית או כל ירק אחר שאתם אוהבים

אורה קורן

|

07.04.20 | 12:16

לא קניתם זוקיני? לא נורא, אפשר להחליף אותם במגוון ירקות - פאי תירס וזוקיני (צילום: אורה קורן)
לא קניתם זוקיני? לא נורא, אפשר להחליף אותם במגוון ירקות - פאי תירס וזוקיני (צילום: אורה קורן)

המתכון מובא כאן בגרסת פרווה כשרה לפסח, כדי שאפשר יהיה לצרפו לשולחן ליל הסדר כמנה צמחונית. את הזוקיני אפשר להחליף במגוון ירקות, ובהם בטטה, כרובית או פטריות. כיוון שזו גרסת פרווה, שנועדה לשולחן ליל הסדר אפשר לחזור ולשלב בו שמנת וגבינות (במקום המוצרים הטבעוניים). הבסיס כשר לפסח כיוון שהוא מבוסס על קמח ללא גלוטן.

 

מרכיבים

תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

 

לבצק

  • 150 גרם (1 כוס) קמח ללא גלוטן
  • 1/2 כפית מלח
  • 25 גרם שקדים, טחונים
  • 25 גרם אגוזי לוז, טחונים
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה L
  • כ-75 גרם (1/2 כוס) קמח ושקדים טחונים לרידוד הבצק

 

למלית

  • 130 גרם (2 יחידות) זוקיני
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כוס משקה סויה/שקדים/אורז
  • 300 גרם גרגרי תירס, קפואים
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

 

אופן הכנה

  1. הבצק: מערבבים במעבד מזון או ידנית את הקמח, המלח, האגוזים ,השקדים (לא כולל הכמות המיועדת לרידוד) ואבקת האפייה. מוסיפים את קוביות המרגרינה ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת בצק.
  2. מקמחים נייר אפייה בתערובת הקמח והשקדים הטחונים ששמרנו לרידוד. מניחים עליו את הבצק ומהדקים אותו לכדור. מגלגלים את הבצק, עד שאינו נדבק לידיים. פוחסים, עוטפים בנייר אפייה ומעבירים ל-20 דקות למקפיא או לצינון במקרר במשך שעה לפחות.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית פאי.
  4. המלית: מגרדים את הזוקיני, ממליחים קלות, מניחים לעמוד עשר דקות וסוחטים מנוזלים. מניחים בקערה.
  5. ממיסים את הקורנפלור בחצי כוס משקה סויה.
  6. מוסיפים את חומרי המלית לקערה עם הזוקיני, ממוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.
  7. ההרכבה: מרדדים את הבצק בעדינות על נייר אפייה. הופכים אותו לתוך התבנית המשומנת ומקלפים את הנייר מעל הבצק. מהדקים את הבצק לבסיס ולדפנות. אם משתמשים בתבנית לא מתפרקת, אפשר להניח את נייר האפייה עם הבצק בתוך התבנית. מקפיאים במשך רבע שעה.
  8. שמים את המלית בקלתית, מיישרים ואופים בחלק התחתון של התנור כ-40 דקות עד להזהבה.

 

המתכון לקוח מתוך הספר "100 המתכונים של חגי ישראל" מאת אורה קורן בהוצאת סטימצקי

 

 (צילום: אורה קורן)
    (צילום: אורה קורן)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    ללא גלוטן
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג