בלי להפעיל מערבל: 5 עוגות בחושות וקלות לפסח - משוקולד ועד קוקוס

בסופה של ארוחת חג, כפינוק בחול המועד, וגם אחר כך– מבחר עוגות בחושות פשוטות להכנה, במבחר שילובים מרעננים: תפוחים ואגוזים, גבינה ושוקולד ומוקה וקרמל

סיום מתכון לארוחת הסדר (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)
סיום מתכון לארוחת הסדר (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)

אחרי שניקיתם, בישלתם וטרחתם, נשארה רק פינה קטנה לסגור: איזו עוגה לאכול ליד הקפה או התה? אז הנה כמה הצעות, קלות להכנה, שלא דורשות שימוש במערבל כלל:
 

עוגת תפוחים ואגוזים

 

עוגת תפוחים ואגוזים  (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)
    עוגת תפוחים ואגוזים (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)

     

    המרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

    • 5 ביצים גדולות
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 2/3 2 כוסות (265 גרם) אגוזי מלך טחונים
    • 2 כפיות אבקת אפייה
    • 1/2 כפית קינמון טחון
    • אפשרות: 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
    • אפשרות: 1/4 כפית ציפורן
    • 1/8 כפית מלח
    • 130 גרם חמאה מומסת, לא חמה
    • 4 תפוחי עץ קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ
    • להגשה: אבקת סוכר

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

    2. שמים בקערה את הביצים וטורפים עד שנוצרות בועות אוויר. מוסיפים את הסוכר וטורפים לבלילה תפוחה ובהירה.

    3. בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים, אבקת האפייה והתבלינים. מוסיפים לבלילת הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

    4. מניחים בצד 8 פרוסות תפוח. את השאר ואת החמאה מוסיפים לקערה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

    5. יוצקים לתבנית ומניחים על העיסה את פרוסות התפוח הנוספות. אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

    • איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי סגור במקרר.  

     

    עוגת גבינה-שוקולד עם קצפת

     

    עוגת גבינה-שוקולד עם קצפת  (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)
      עוגת גבינה-שוקולד עם קצפת (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)

       

      המרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

      • 750 גרם גבינה לבנה 9%
      • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
      • 5 ביצים
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 1/8 כפית מלח
      • 1/3 כוס (כ־45 גרם) קורנפלור
      • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
      • 2 כפות אבקת קקאו

       

      אפשרות: קצפת

      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 1 כף סוכר
      • 10 תותים נקיים, פרוסים

       

      ההכנה

      Œ1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

      2. שמים בקערה את הגבינה, השמנת, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והמלח וטורפים. מעבירים 1/2 מהקרם לקערה נפרדת, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.

      3. שמים את השוקולד בכלי מתאים וממסים בהדרגה במיקרוגל (או על הכיריים) לקרם.

      4. מוסיפים את קרם השוקולד למחצית השנייה של הקרם (ללא הקורנפלור) ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים.

      5. יוצקים את העיסה הלבנה לתבנית. יוצקים עליה את עיסת השוקולד. אופים כשעה, עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין נותרת רוטטת במרכזה. מוציאים, מצננים לגמרי ומאחסנים במקרר שלוש שעות לפחות (ועד יומיים).

      ‘6. אם רוצים, מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה. מצפים את העוגה, מפזרים תותים ומגישים.

      • איך שומרים? ללא הקצפת והתותים, עד 4 ימים, בכלי סגור במקרר.

       

      עוגת שוקולד עם שמן זית

       

      עוגת שוקולד עם שמן זית  (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)
        עוגת שוקולד עם שמן זית (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)

         

        המרכיבים (תבנית אינגליש קייק)

        • 5 כפות (50 גרם) קורנפלור
        • 2 כפות (15 גרם) אבקת קקאו
        • 1/8 כפית מלח
        • 1 כפית אבקת אפייה
        • 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
        • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
        • 1/2 כוס שמן זית בעל ארומה עדינה
        • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
        • 3 ביצים
        • לציפוי: אבקת קקאו

         

        ההכנה

        Œ1. מחממים את התנור ל־160 מעלות ומשמנים את התבנית.

        2. מערבבים בקערה את הקורנפלור, הקקאו, המלח, אבקת האפייה והשוקולד הקצוץ.

        Ž3. שמים בכלי מתאים את קוביות השוקולד וממסים בהדרגה במיקרוגל או על הכיריים. מוסיפים לקרם השוקולד את שמן הזית והסוכר וטורפים. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים גם את תערובת הקורנפלור־קקאו וטורפים לעיסה אחידה.

        4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (יש להיזהר מאפיית יתר). מוציאים ומצננים. בוזקים קקאו ומגישים.

        איך שומרים? עד 3 ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר (בקיץ, עדיף במקרר).

         

        עוגת מוקה־קרמל עם קרם קפה

         

        עוגת מוקה־קרמל עם קרם קפה  (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)
          עוגת מוקה־קרמל עם קרם קפה (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)

           

          המרכיבים (16 מאפינס)

          • 200 גרם חמאה, חתוכה
          • 200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
          • 1 כף קפה נמס מומס ב־1/4 כוס מים רותחים
          • 3/4 כוס סוכר חום
          • 6 ביצים
          • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
          • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
          • 2 כפיות אבקת אפייה
          • 1/8 כפית מלח
          • אפשרות: קרם קפה
          • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
          • 1 כפית אבקת קפה נמס
          • 1 כף סוכר
          • 1/8 כפית מלח

          להגשה: שקדים קלויים, שבבי שוקולד

           

          ההכנה

          Œ1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבניות.

          2. שמים את החמאה והשוקולד בכלי מתאים וממסים בהדרגה במיקרוגל לקרם אחיד.

          Ž3. מוסיפים לקרם את הקפה ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את השקדים, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב.

          4. יוצקים את העיסה לשקעים, עד 2/3 מגובהם, ואופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא נקי. מוציאים ומצננים.

          5. אם רוצים, מכינים את הקרם: שמים בסיר קטן 1/4 כוס מהשמנת ואת הקפה ומחממים עד שהקפה נמס והנוזל אחיד. מאחסנים במקפיא כ־30 דקות, עד שהנוזל קר אך לא קפוא.

          ‘6. מעבירים את שמנת הקפה הקרה לקערת המערבל. מוסיפים את יתרת השמנת ואת הסוכר והמלח ומקציפים לקצפת רכה.

          ’7. ההגשה: עורמים מהקרם על העוגה, מפזרים שקדים ושבבי שוקולד, ומגישים.

          • איך שומרים? ללא הקרם, עד 3 ימים בכלי סגור (בקיץ, עדיף במקרר)

           

          עוגת תפוזים מזוגגת

           

          עוגת תפוזים מזוגגת  (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)
            עוגת תפוזים מזוגגת (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)

             

            המרכיבים (1 תבנית אינגליש קייק או מסולסלת בקוטר 18 ס"מ)

            • 1 בטטה גדולה, קלופה
            • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
            • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
            • 1 כפית אבקת אפייה
            • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
            • 1/8 כפית מלח
            • 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
            • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
            • 1/2 כוס שמן
            • 2 ביצים
            • 4 כפות מיץ תפוזים


            לזיגוג:

            • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
            • 5-3 כפות מיץ תפוזים

             

            לעיטור: מקלוני (זסטים) קליפת תפוז

             

            ההכנה

            Œ1. מאדים, מבשלים או אופים את הבטטה עד שהיא רכה. מועכים למחית. ממלאים כוס במחית (ביתרה אין צורך) ומניחים בצד.

            2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

            Ž3. מערבבים בקערה את השקדים, הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.

            4. בקערה נפרדת טורפים את הסוכר, קליפת התפוז, השמן, הביצים ומיץ התפוזים. מעבירים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את מחית הבטטה ומערבבים לעיסה אחידה.

            5. יוצקים לתבנית ואופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.

            ‘6. הזיגוג: שמים בקערה את אבקת הסוכר. מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם סמיך אך נוזלי. מזלפים את הזיגוג על העוגה, מפזרים את קליפות התפוז ומגישים.

            • איך שומרים? עד 3 ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר (בקיץ, עדיף במקרר).

             

            עוגת קוקוס ופירות יער

             

            עוגת קוקוס ופירות יער   (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)
              עוגת קוקוס ופירות יער (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)
               

               

              המרכיבים (תבנית 30X20 ס"מ)
              • 100 גרם חמאה, רכה
              • 1/4 כוס שמן
              • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
              • 1 כפית תמצית וניל
              • 4 ביצים גדולות, טרופות
              • 1/2 כוס חלב
              • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
              • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה
              • 1/2 כוס קמח אורז
              • 1/2 1 כוסות קוקוס טחון
              • 2 כפיות אבקת אפייה
              • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
              • 1/8 כפית מלח
              • 1 חבילה (300 גרם) פירות יער מוקפאים, מופשרים

               

              ההכנה

              Œ1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

              2. שמים בקערה את החמאה, השמן, הסוכר, תמצית הווניל, הביצים והחלב וטורפים.

              Ž3. שמים בקערה נפרדת את כל שאר המרכיבים למעט פירות היער, ומערבבים. מוסיפים את תכולת קערת החמאה־שמן ומערבבים למרקם אחיד במינימום תנועות. מסננים את פירות היער מנוזלים, מוסיפים לעיסה ומערבבים קלות, לפיזור אחיד.

              4. יוצקים לתבנית ואופים כ־35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים. מגישים.

              • איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

                

               

              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד