צילום: שי יחזקאל

הפודקאסט ששחרר אותי: מה גורם לאנשים מסוימים להיות מאושרים?

יהודית כ"ץ מ"חושבים טוב" בודקת בהֶסְכֵּת שלה עם פרופ' יורם יובל למה הגנטיקה ונסיבות החיים לא מספיקות כדי לעשות אותנו מאושרים. חמש שיחות חיוביות

  (צילום: ארז אלון)

לא בחרנו במצב הזה, לא העלנו אותו על דעתנו מעולם. אבל עכשיו הוא כאן, נתון, לא מתחמק ולא מתנצל. אז בחיים לא תמיד הכל קורה לטובה, אבל איך נוציא את הטוב ממה שכבר קרה? שימו פליי, אפשר גם עם הילדים, כדי לחשוב טוב על החיים גם בימי הקורונה.

 

איך לתרגל אושר ביומיום? עם ד"ר הילה רחמים אנגל

כלים לחיים טובים יותר יש המון, אבל מודעות לחשיבות התרגול היומיומי קצת פחות. אנחנו נוטים להתחיל לתרגל מדיטציה רק כשהחיים שלנו נעשים לחוצים מדי, ומתחילים להודות על הטוב בחיינו רק כשהוא נעלם. כדי שנוכל למלא את החיים שלנו כבר ממחר בבוקר נפגשתי עם הילה רחמים - אנגל.

הילה היא בעלת תואר ד"ר להתנהגות ארגונית מאוניברסיטת תל אביב, מרצה וחוקרת בפקולטה לניהול במל"א ומתמחה בהתערבויות לשיפור הרווחה הפסיכולוגית.

 

דיברנו על איך לתרגל אושר ביומיום בעזרת כמה כלים פשוטים. מדוע הכרת תודה היא אחד הכישורים המרכזיים של אנשים מאושרים? באילו דרכים ניתן לתרגל אותה? כיצד תועיל כתיבה בפריקת מתחים? והכי חשוב - תרגול אושר יומי שייקח לכם עשרים דקות בלבד על השעון וימלא אתכם בחיוביות.

 

חושבים טוב 24, להאזנה >>>

 

אילו פעילויות מפתיעות משפיעות על האושר? עם פרופ' יורם יובל

בשידור שלפניכם הגשמתי חלום קטן ונפגשתי עם פרופ' יורם יובל. יחד שאלנו למי מתאימה הפסיכולוגיה החיובית? על אילו מנגנונים היא עובדת? מה היתרון של שינויים המגיעים מתהליך קוגניטיבי? למה הגנטיקה ונסיבות החיים לא מספיקות כדי לעשות אותנו מאושרים? ומה גורם לאנשים מסוימים להיות מאושרים? כלים שיחזקו את האושר שלנו ביומיום, ועוד יותר בתקופה הזאת וזו שמצפה לנו.

 

למה הגנטיקה ונסיבות החיים לא מספיקות כדי לעשות אותנו מאושרים? יורם יובל (צילום: אלעד גרשגורן)
    למה הגנטיקה ונסיבות החיים לא מספיקות כדי לעשות אותנו מאושרים? יורם יובל(צילום: אלעד גרשגורן)

     

    חושבים טוב 21, להאזנה >>>

     

    איך לתרגל את המוח להיות מאושר בעזרת מיינדפולנס ומדיטציה? עם לילה קמחי

    הרבה אנשים מתייחסים למילים "ויפאסנה", "מדיטציה", ו"נוכחות" כאוסף מילים שנהוגות בשפתם של מי שחזרו מהודו, או כאלה שהתחילו לתרגל אמירת "אומממ" חסרות פשר. האמת רחוקה משם. יחד עם לילה קמחי, מורה למדיטציה ודהרמה, חשבנו כיצד אפשר לשלב כלים שפותחו לפני שנים רבות ונתמכים היום על ידי מחקר מדעי מקיף בחיי היומיום שלנו. דיברנו על נוכחות ברגע ועל האשליה של החשיבה על העתיד והעבר, על שיפוטיות שלנו כלפי עצמנו ועל איך ניצול של כמה דקות ביום יכול לחולל פלאים בחייכם. נשמו עמוק, התבוננו במחשבות שלכם, ובואו ללמוד איך תרגול מדיטציה יכול לשנות אתכם לטובה.

     

    חושבים טוב 25,להאזנה >>>

     

    פחות זה יותר: על מינימליזם עם עמית נויפלד

    סקר שנערך ב-2014 ובדק 16,000 נשאלים מצא כי קצת יותר ממחציתם היו רוצים "להאט את קצב חייהם". זה נחמד לדמיין את עצמנו מסתפקים במועט ומוצאים ריגוש בפשטות. רק שבינינו, אנחנו אוהבים את המגוון, את הסייל בזארה והריח של החדש. בשביל "להאט" את החיים עלינו להאט עוד כמה דברים - את שיירת החבילות מחו"ל, ההזמנה של הרכב החדש, עדכון הגרסה של הנייד ואת ארוחת הערב במסעדת גורמה-מישלן-תמונה-לאינסטוש. אה, וגם עדכון לגבי וירוס חדש שהגיח לעולמנו, גם הוא משנה לנו לגמרי את קצב החיים וחוקי המשחק.

     

    כדי לשוחח על שינוי קצב החיים ומינימליזם הזמנתי את עמית נויפלד, עורך אתר תנועת ההאטה וכותב הספר "היסטוריה של מהירות". שאלנו איך אפשר להרגיע את מירוץ החיים? כיצד להבדיל בין רצון לצורך לפני שמעבירים את האשראי? ומה במקום אושר וסיפוק חומרי?

     

    חושבים טוב 69, להאזנה >>>

     

    איך להמציא מחדש: כוחה של יצירתיות (במיוחד בהורות) עם ד"ר אייל דורון

    היומיום שלנו מלא בדילמות, ולאחרונה הן מאוד מאוד מפתיעות ומבהילות. זה יכול להיות הבוקר שבו הילד מכריז שהוא עוזב את בית הספר (או שבית הספר מכריז שהוא נסגר עד להודעה חדשה), הריב הקבוע עם בן הזוג על מי זורק את הזבל (ומי אחראי מהיום להעביר לילדים שיעורי מתמטיקה), והלקוח הזה בעבודה שמוציא אותנו מדעתנו (שאפילו אם עובדים מרחוק, הוא נשאר קרוב קרוב למערכת העצבים שלנו).

     

    לאמץ קו מחשבה שונה ויצירתי שיעזור לנו להתמודד אחרת עם בעיות היומיום. אייל דורון (צילום: דנה קופל)
      לאמץ קו מחשבה שונה ויצירתי שיעזור לנו להתמודד אחרת עם בעיות היומיום. אייל דורון(צילום: דנה קופל)

       

      אולי יש אפשרות לאמץ קו מחשבה שונה ויצירתי שיעזור לנו להתמודד אחרת עם בעיות היומיום, שהפכו גם הן למאוד יצירתיות? ד"ר אייל דורון הוא חוקר ומפתח חשיבה יצירתית. יחד שאלנו מהי חשיבה יצירתית ומה הופך אותה לכל כך חשובה במאה ה-21; שוחחנו על הסיכונים והמחירים שעלולים להגיע לצידה; איך כל זה משפיע על עולם העבודה ומערכת החינוך; ולבסוף, ניסינו להבין האם יש מקום לחדשנות בתפקיד העתיק בעולם - הורות.

       

      חושבים טוב 66, להאזנה >>>

       

       

      איך לתקשר טוב עם הילדים? עם עינת נתן

      לגדל ילדים זאת משימה לא פשוטה. אם רוצים שהם גם יהיו מאושרים, מוצלחים, מוסריים וסקרנים, מקבלים משימה אפילו מורכבת יותר. אם מבקשים גם לנהל מערכת יחסים טובה עם הגאונים הקטנים מתקבלת משוואה שמדירה שינה מעיניהם של הורים רבים. כשמוסיפים לכל זה את ההשבתה של מערכת החינוך - המשימה נראית כמעט בלתי אפשרית.

       

      בפרק הזה שוחחתי עם עינת נתן, מוסמכת מכון אדלר ומשרד החינוך להדרכת הורים והנחיית קבוצות, בעלת קליניקה פרטית ומרצה ואשת תקשורת בתחום המשפחה. יחד צללנו לעומק המסע המופלא של להיות הורים. שאלנו איך פותרים קונפליקטים בין הורים וילדים, איך מגלים אמפתיה, מהן הטעויות הנפוצות שאנו עושים, ולמה מתבגרים מגיעים לשולחן רק אחרי הקריאה העשירית.

       

      חושבים טוב 23, להאזנה >>>

       

         

        אחרי שנים שאנחנו מדברים איתכם על WELLNESS החלטנו שהגיע הזמן לחלוק כבוד לאנשים שמקדמים את התרבות הזאת בישראל – מכושר ותזונה, דרך מיינד ובודי פוזיטיב ועד סביבה וקיימות. מי יהיו אנשי הוולנס של ישראל?

          

        יהודית כ״ץ היא יזמית, יועצת, מאמנת ומרצה המתמחה בתחום הפסיכולוגיה החיובית (חקר האושר) ופסיכולוגיה פרקטית מבוססת מחקר. במקור הגיעה מתחום הפסיכוביולוגיה, מדעי המוח ומחקר קליני (האוניברסיטה העברית) כשהיא שמה לעצמה למטרה להנגיש את היישום של מחקר אקדמי מבוסס ופרקטי לחיים חסינים וטובים יותר. בהמשך למדה אימון פסיכולוגי (אוניברסיטת תל אביב) ו- CBT - טיפול קוגניטיבי התנהגותי (אוניברסיטת חיפה חיפה). היא כותבת באופן קבוע בעיתון ״הארץ״ ומקליטה את הפודקאסט הנשמע ״חושבים טוב״. רוב זמנה מוקדש לליווי תהליכים אישיים. היא מתמקדת בהגברת שביעות רצון, שינוי הרגלים, קבלת החלטות, מערכות יחסים וחוסן. בנוסף, היא מרצה ומלווה תהליכים בחברות המובילות בשוק.

         

          להתמודד עם הלחץ ולהפסיק לפחד מהפחד: עוד 5 שיחות מהפודקאסט, הקליקו על התמונה

           

          האזינו: איך בונים חוסן נפשי (צילום: Shutterstock)
          האזינו: איך בונים חוסן נפשי (צילום: Shutterstock)

           

           

          הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
          הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד