אורז מאדום לשחור: שישה מתכונים צבעוניים לתוספת הכי לבנה שיש

לא משנה אם תכינו אותו צהוב עם אפונה וגזר, כתום עם עדשים וביצה (אם תצליחו להשיג) או בצבע סגול מרהיב - מובטחת לכם מנה מהירה, טעימה ופשוטה להכנה

Xnet

|

05.04.20 | 09:21

אורז צהוב עם אפונה וגזר (צילום: אסתר דורון צרפתי)
אורז צהוב עם אפונה וגזר (צילום: אסתר דורון צרפתי)

אורז צהוב עם אפונה וגזר / אסתר דורון צרפתי

 

מרכיבים

 

לאורז

  • שמן
  • 1 כוס אורז בסמטי לבן
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח

 

לירקות

  • שמן
  • 1/2 קופסת שימורי תירס מתוק, מסוננת
  • 1 קופסת שימורי אפונה וגזר, מסוננת או 1 גזר חתוך לקוביות קטנות + כוס אפונה מבושלת
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית קארי צהוב
  • 1/2 כפית כורכום, טחון

 

אופן הכנה

  1. האורז: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה. מוסיפים את המים הרותחים ואת המלח ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20-15 דקות, עד שהאורז מוכן.
  2. הירקות: מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את האפונה והגזר, את התירס ואת הבצל הירוק ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את האורז המבושל ואת התבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל כשתי דקות נוספות. מכבים ומגישים.

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

 

 

אורז עם תמרינדי, זרעי שומר ושומשום / סיון שטרנבך ורונה קובו

 

כזה עוד לא הכנתם: אורז עם תמרינדי (צילום: סיון שטרנבך)
    כזה עוד לא הכנתם: אורז עם תמרינדי(צילום: סיון שטרנבך)

     

    מרכיבים

    3-2 מנות

     

    • 1 כוס (200 גרם) אורז
    • 1 כף שומשום
    • 3 כפות שמן קוקוס
    • 2 בצלים, חצויים ופרוסים דק
    • 1/2 1 כפיות זרעי שומר או כמון
    • 3 כפות משחת תמרינדי
    • מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את האורז במשך 15 דקות ב-1/2 1 כוסות מים רותחים עם מעט מלח. משאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
    2. קולים את השומשום במחבת ללא שמן על להבה בינונית, עד שהוא מזהיב. מעבירים לצלחת.
    3. מחממים במחבת את שמן הקוקוס על על להבה בינונית ומטגנים את הבצל וזרעי השומר במשך כ-15 דקות, עד שהבצל מתרכך ומזהיב.
    4. מוסיפים למחבת את האורז והתמרינדי, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מבשלים עד שהאורז חם.
    5. מפזרים על האורז את השומשום ומגישים מיד.

     

    עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"

     

     

    אורז מתובל פיקנטי בסגנון הודי / אפרת סיאצ'י

     

    פשוט ומהיר: אורז מתובל פיקנטי בסגנון הודי (צילום: אפרת סיאצ'י)
      פשוט ומהיר: אורז מתובל פיקנטי בסגנון הודי(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      • 2-1 כפות שמן
      • 1 בצל בינוני, קצוץ
      • 2 גזרים גדולים, קלופים ומגוררים בפומפייה גסה
      • 2 שיני שום, קצוצות
      • 2 כוסות אורז
      • 2/3 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק
      • 1 כפית קארי
      • 1/4 כפית כורכום
      • 1 כפית פפריקה חריפה
      • 1 כפית פפריקה מתוקה
      • 1 כפית מלח
      • מעט פלפל שחור גרוס
      • 3 כוסות מים רותחים

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב.
      2. מוסיפים את האורז, התבלינים והכוסברה ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
      3. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מערבבים את האורז בעדינות עם מזלג ומגישים מיד.

       

      עוד מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

       

       

      אורז סגול / טליה הדר

       

      בלי טיפת צבע מאכול - אורז סגול (צילום: טליה הדר)
        בלי טיפת צבע מאכול - אורז סגול(צילום: טליה הדר)

         

        מרכיבים

        3-2 מנות

         

        • 2 כפיות שמן שומשום
        • 1/4 כרוב סגול קטן, קצוץ
        • 1 זוקיני, מגורר בפומפייה
        • קוביית ג'ינג'ר טרי בגודל 1 סמ"ר, קצוצה
        • 1 כוס אורז בסמטי, שטוף ומסונן
        • 1/4 1 כוסות מים
        • 1 כפית מלח
        • אפשרות להגשה: עלי נענע

         

        אופן הכנה

        1. מחממים כפית שמן שומשום בסיר קטן. מוסיפים את הכרוב, הזוקיני והג'ינג'ר ומטגנים כ-10 דקות, תוך ערבוב.
        2. מוסיפים את האורז ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את המלח. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים 10 דקות. מסירים את הסיר מהכיריים ומשאירים אותו מכוסה 5 דקות נוספות.
        3. מוסיפים לסיר כפית שמן שומשום ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה, ואם רוצים מעטרים בעלי נענע. מגישים חם.

         

        עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"

         

         

        אורז בסמטי עם פול ירוק / דליה למדני, לאשה

         

        אורז בסמטי עם פול ירוק ושמיר (צילום: יוסי סליס)
          אורז בסמטי עם פול ירוק ושמיר(צילום: יוסי סליס)

           

          מרכיבים

          (6 מנות)

           

          • 500 גרם פול ירוק קלוף, טרי או מוקפא
          • מעט מלח
          • 2 כפות שמן
          • ‭5-4‬ שיני שום כתושות
          • מיץ מ־‭1/2‬ לימון
          • 1 כפית סוכר
          • ‭2 1/2‬ כוסות אורז בסמטי
          • 1 כוס שמיר קצוץ
          • 4 כפות שמן או 75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

           

          אופן הכנה

          1. שמים את הפול בסיר, מכסים במים, מוסיפים את המלח ומבשלים עד לריכוך. מסננים.
          2. מחממים בסיר 3 כפות שמן, מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה, תוך בחישה (נזהרים שלא ייחרך). מוסיפים את מיץ הלימון, הסוכר ואת הפול ומבשלים תוך בחישה דקה או שתיים.
          3. יוצקים לפחות 8 כוסות מים לסיר גדול נפרד, ממליחים מעט ומרתיחים על להבה גבוהה. מוסיפים את האורז ומבשלים ללא כיסוי, בלי להנמיך את הלהבה, 10 דקות. מסננים ומחזירים את האורז לסיר. מצרפים את השמיר ומערבבים היטב.
          4. מעבירים את הפול לסיר האורז, מוסיפים 4 כפות שמן (או 75 גרם חמאה), מכסים ומבשלים על להבה נמוכה ככל האפשר כ-20 דקות, עד שהאורז רך מאוד. מגישים חם.

           

          >> גיוונים

          • אפשר להוסיף למי הבישול של האורז חצי כפית זעפרן טחון.
          • אפשר להוסיף לאורז ביחד עם הפול 400 גרם תחתיות ארטישוק טריות, או מוקפאות ומופשרות.

           

           

          אורז עם עדשים כתומות / רינה כהן

           

          קלאסיקה עיראקית: אורז עם עדשים כתומות (צילום: מוטי פישביין)
            קלאסיקה עיראקית: אורז עם עדשים כתומות(צילום: מוטי פישביין)

             

            מרכיבים

            (5-4 מנות)

             

            • 1 כוס עדשים כתומות
            • 2 כוסות אורז
            • 4 כוסות מים
            • 1 כפית שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
            • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
            • 1 כפית שטוחה כמון
            • 1 כפית שטוחה כורכום
            • 1 כף שטוחה מלח
            • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
            • 2 כפות שמן
            • 2 שיני שום קצוצות

             

            להגשה

            • ביצי עין כמספר הסועדים
            • לבן

             

            אופן הכנה

            1. שוטפים את העדשים והאורז במסננת, עד שהמים נשארים נקיים לאחר שהם זורמים דרכם.
            2. שמים בסיר את המים והתבלינים עם רסק העגבניות. מביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז והעדשים, מערבבים, מנמיכים מעט את האש ומבשלים עד שהמים נספגים (לא מכסים את הסיר).
            3. בינתיים מחממים במחבת את השמן ומטגנים את השום על אש בינונית עד שהוא מזהיב (מקפידים שהוא לא יישרף, כדי שלא יהפוך למריר). לאחר שהמים נספגו באורז מוסיפים את השום לסיר ומערבבים. מכסים וממשיכים לבשל כרבע שעה על אש נמוכה.
            4. מניחים על כל מנה ביצת עין ומגישים לצד לבן (וכדאי לצרף גם סלט ירקות טרי).

             

              מעדיפים אורז לבן? יש לנו תבשילים שהולכים איתו מעולה

               

              לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: עדי אדר)
              לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: עדי אדר)

               

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד