קינוח במשקל נוצה: אגסים צלויים עם גרגירי רימון ואגוזים גרוסים

מה הכבדות הזאת לכם? אפשר בהחלט לסיים את ארוחת החג עם קינוח על בסיס פירות, ללא אחוזי שומן מיותרים - כך גם תסגרו את הפינה של המתוק וגם לא תרגישו כבדים

ליאורה חוברה

|

02.04.20 03:56

לשימוש הכתבה אוכל אגסים ביין ליאורה חוברה
לשימוש הכתבה אוכל אגסים ביין ליאורה חוברה (זה בדיוק המקרה בו הקלילות של מנה הופכת אותה לסיום מושלם לארוחה: אגסים מקורמלים)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 אגסים בשלים וקלופים 
  • 20 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר חום
  • קורט קינמון, טחון 

 

להגשה

  • 1/2 כוס גרגרי רימון (אפשר גם פירות יער או כל פרי אחר בצבע בולט)
  • 1 כדור גלידה וניל לכל מנה (לא חייבים)
  • 2 כפות אגוזים או שקדים גרוסים

 

אופן הכנה

  1. חוצים את האגסים ומוציאים את הליבה.
  2. בסיר רחב ושטוח עם ציפוי נון סטיק, ממיסים את החמאה ומוסיפים את האגסים.
  3. צולים 3 דקות מכל צד, עד שהאגסים מקבלים צבע זהוב יפה. 
  4. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומניחים להם להתמוסס ולזגג את האגסים. מבשלים על אש קטנה מאוד 30-20 דקות, מערבבים מדי פעם, והופכים את האגסים בעדינות. עד שלב זה אפשר להכין יום מראש.
  5. לפני ההגשה, מחממים, מניחים בכל צלחת שני חצאים, מפזרים גרגרי רימון ואגוזים גרוסים. מוסיפים כדור גלידה וניל ומגישים מיד.

 

>> ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

הסתדרתם עם הקינוח? נסו עכשיו גם מנה ראשונה: מרק צ'ורבה

 

צילום: ליאורה חוברה
לשימוש הכתבה בלבד אוכל מרק צ'ורבה ליאורה חוברה (צילום: ליאורה חוברה)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד