
זה בדיוק המקרה בו הקלילות של מנה הופכת אותה לסיום מושלם לארוחה: אגסים מקורמלים (צילום: ליאורה חוברה)
מרכיבים
4 מנות
- 4 אגסים בשלים וקלופים
- 20 גרם חמאה
- 2 כפות סוכר חום
- קורט קינמון, טחון
להגשה
- 1/2 כוס גרגרי רימון (אפשר גם פירות יער או כל פרי אחר בצבע בולט)
- 1 כדור גלידה וניל לכל מנה (לא חייבים)
- 2 כפות אגוזים או שקדים גרוסים
אופן הכנה
- חוצים את האגסים ומוציאים את הליבה.
- בסיר רחב ושטוח עם ציפוי נון סטיק, ממיסים את החמאה ומוסיפים את האגסים.
- צולים 3 דקות מכל צד, עד שהאגסים מקבלים צבע זהוב יפה.
- מוסיפים את הסוכר והקינמון ומניחים להם להתמוסס ולזגג את האגסים. מבשלים על אש קטנה מאוד 30-20 דקות, מערבבים מדי פעם, והופכים את האגסים בעדינות. עד שלב זה אפשר להכין יום מראש.
- לפני ההגשה, מחממים, מניחים בכל צלחת שני חצאים, מפזרים גרגרי רימון ואגוזים גרוסים. מוסיפים כדור גלידה וניל ומגישים מיד.
>> ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

הסתדרתם עם הקינוח? נסו עכשיו גם מנה ראשונה: מרק צ'ורבה