קלאסית עם טוויסט: עוגת גבינה אפויה עם ציפוי לימוני וקצפת

עוגת גבינה אפויה היא אחת מהעוגות הכי אהובות, אבל הפעם החלטנו להעניק לה טעם מעודן של לימון: גם במלית הגבינות, גם בציפוי המתקתק-חמצמץ, ואפילו בקצפת

עוגת גבינה אפויה עם ציפוי לימוני וקצפת  (צילום: בועז לביא)
עוגת גבינה אפויה עם ציפוי לימוני וקצפת (צילום: בועז לביא)

 

המרכיבים

(תבנית קפיץ בקוטר ‭ 24‬ ס"מ)

 

לקלתית

  • ‭100‬ גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • ‭1 1/2‬ כוסות (210 גרם) קמח
  • 2 חלמונים
  • ‭2/3‬ כוס (80 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית דבש או גלוקוז או סירופ תירס
  • לרידוד: מעט קמח

 

למלית

  • 500 גרם גבינה לבנה ‭ 9%‬ (אפשר גם ‭ 5%‬)
  • 250 גרם גבינת ריקוטה או גבינת שמנת טבעית
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
  • 2 שקיקים סוכר וניל 
  • 6 ביצים
  • 3 כפות שטוחות (30 גרם) קורנפלור
  • קליפה מגוררת מ‭1- ‬ לימון גדול

 

לציפוי

  • ‭1/2‬ כוס מיץ לימון
  • 30 גרם חמאה
  • 3 חלמונים
  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
  • ‭1 1/2‬ כפות (15 גרם) קורנפלור
  • לקירור: 2 כפות מים

 

אפשרות: קצפת לימונית  

  • ‭1/2‬ כוס (125 מ"ל)  שמנת להקצפה ‭ 38% ‬

 

ההכנה

‭.1‬ הקלתית: שמים את כל מרכיביה בקערת מעבד המזון עם להב המתכת (או המערבל עם וו הגיטרה) ומעבדים רק עד שנוצרים פירורים גדולים. מוציאים ומאחדים בעדינות לגוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים לפחות (עד יומיים).

‭.2‬ מחממים את התנור ל-‭175‬ מעלות ומשמנים את התבנית.

‭.3‬ מקמחים את משטח העבודה. מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעלה עגול בעובי 3 מ"מ, גדול ב-‭4–3‬ ס"מ מקוטר התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס ועד ‭ 3/4‬ מגובה הדפנות.

‭.4‬ המלית: שמים את כל מרכיביה בקערה גדולה וטורפים ידנית (או במערבל במהירות נמוכה), לבלילה אחידה (אם רוצים, אפשר לאחסן במקרר שעות אחדות, עד לשימוש). יוצקים את הבלילה לתבנית, כך שכמעט תמלא את הקלתית.

‭.5‬ אופים ‭ 15‬ דקות, מורידים את חום התנור ל-‭150‬ מעלות ואופים עוד ‭ 40-30‬ דקות, עד שהעוגה יציבה במרכזה ומזהיבה קצת בשוליים. מכבים את התנור ומשהים בתוכו את העוגה כ-‭30‬ דקות, לצינון. מוציאים, מכסים ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד לילה).

‭.6‬ הציפוי: שמים את כל מרכיביו – למעט המים – בסיר ומחממים ‭ 7-5‬ דקות על להבה בינונית תוך כדי טריפה קלה, עד שהבלילה מסמיכה קצת ומגיעה לרתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את המים וטורפים במהירות כחצי דקה, לצינון קל.

‭.7‬ אם רוצים לעטר בקצפת, מפרישים 2 כפות גדושות מהציפוי ומאחסנים אותן במקרר.

‭.8‬ מוציאים את העוגה מהמקרר. יוצקים את הציפוי (בעודו חם) על המלית ומיישרים באופן אחיד בעזרת לקקן. מאחסנים במקרר שעה לפחות.

‭.9‬ אם רוצים, מכינים קצפת לימונית: מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את הציפוי ששמרנו ומערבבים בתנועות קיפול. מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את העוגה. מגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה (לא כולל קירור ואפייה)
  • דרגת קושי: בינוני-מורכב
  • איך שומרים? ‭ 4–3‬ ימים, מכוסה במקרר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד