כתף טלה צלויה בתנור עם גזרים, תפוחי אדמה, בצל סגול ושיני שום

ארוחה חגיגית מאוד בתבנית אחת שלא צריכה תשומת לב מיוחדת: רק שתעטפו אותה היטב ותגשו לשנות את הטמפרטורה פעם בכמה זמן - את היתר יעשו התנור והתבלינים

ילנה ויינברג

|

02.04.20 | 07:32

העיקרית שתפיל את כולם לרצפה - כתף טלה עם ירקות (צילום: ילנה ויינברג)
העיקרית שתפיל את כולם לרצפה - כתף טלה עם ירקות (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

8-6 מנות

 

לתערובת התבלינים

  • 2 כפות כמון, טחון
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כף פתיתי צ'ילי (לא חייבים)
  • 1 כף בהרט

 

לבשר

  • 1 נתח כתף טלה במשקל 2-1.8 ק"ג
  • שיניים קלופות מראש שום אחד
  • 2 כפות שמן זית

 

לירקות

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, שטופים
  • 3 בצלים סגולים, קלופים וחצויים
  • 4 גזרים צבעוניים או רגילים, חתוכים גס
  • שיניים מראש שום אחד
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אלומיניום עבה, בגודל 2.5 מגודל התבנית ומעליו נייר אפייה.
  2. תערובת התבלינים: מערבבים את מרכיבים בקערה קטנה.
  3. הבשר: מניחים את הבשר במרכז התבנית. מוסיפים את תערובת התבלינים ומצפים בה את הנתח מכל הצדדים.
  4. בעזרת סכין חדה, עושים חתכים עמוקים בבשר ונועצים בהם את שיני השום, כך שלא יבלטו החוצה. מוסיפים את שמן הזית ומעסים את הנתח.
  5. מניחים מעל הבשר נייר אפייה, מהדקים מסביב. סוגרים את נייר האלומיניום מעל הבשר ומהדקים למעטפה סגורה. צולים בתנור 40 דקות. לאחר מכן מנמיכים את החום ל-130 מעלות וצולים כשעתיים. עד השלב הזה, אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.
  6. הירקות: שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים עד לציפוי.
  7. מוציאים את התבנית, פותחים בזהירות את המעטפה וחושפים את הנתח. ממליחים את הבשר ומרטיבים אותו עם הרוטב שנוצר בתבנית. מסדרים את הירקות מסביב ומרטיבים גם אותם ברוטב. סוגרים את המעטפה ומחזירים לתנור ל 90-60 דקות נוספות בחום של 180 מעלות. לקראת הסוף, פותחים את המעטפה, מעלים את החום למקסימום, מחליפים את המצב לגריל-טורבו ומשחימים כרבע שעה, כך המנה תקבל צבע יפה והירקות יהיו פריכים. מגישים בצלחת הגשה ענקית למרכז השולחן.

 

 מתכונים נוספים של ילנה ויינברג אפשר למצוא בבלוג שלה

 

    הטלה מלחיץ אתכם? יש 3 מתכוני צלי עם בשר בקר

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: ילנה ויינברג)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: ילנה ויינברג)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג