כי כבר אי אפשר עם המחשב על שולחן האוכל: רעיונות לפינת עבודה

עברתם לעבוד מהבית? עכשיו צריך למצוא מקום נוח ככל האפשר. נסו במסדרון, במעלה המדרגות, בתוך ארון הקיר, מאחורי הספה, במחסן הגינה ואפילו במרפסת המקורה

שירי הימן

|

10.04.20 08:03

עיצוב פינת עבודה ביתית לימור אורן
עיצוב פינת עבודה ביתית לימור אורן (כשהמקום לא גדול, נדרשת יצירתיות. המעצבת לימור אורן מיקמה את שולחן העבודה שלה בין הספרייה לגב הספה)

מתוך אי הוודאות קשה להעריך את השפעתה של הקורונה על חיינו, אבל דבר אחד כבר ברור – המציאות החדשה מכתיבה לרבים מאתנו עבודה מהבית. במקרים רבים, זה לא יהיה שינוי זמני: כבר מדובר על כך שהעתקת המשרד לבית היא מגמה שלא תיעלם יחד עם הקורונה.

 

כשמשפצים או בונים בית חדש אפשר לתכנן את פינת העבודה כחלק ממערך הריהוט הקבוע (כמו בתמונה הבאה) – אבל מה עושים כשצריך ליצור יש מאין ולמצוא לשולחן עבודה מקום בתוך הקיים, כי מחשב נייד על שולחן האוכל אינו נוח ליום עבודה של ממש?

 

צילום: שירן כרמל
פינת עבודה שתוכננה כחלק מקיר נגרות, בדירה שעיצבה מיכל וולפסון בנס ציונה. אבל מה עושים כשצריך לאלתר? (צילום: שירן כרמל)

 

הצד השני של הסקאלה: פינת עבודה שכמעט כולה מורכבת מרהיטים שנמצאו ברחוב

 

עד שכולנו נתרגל למציאות החדשה, התבוננו סביבכם. אולי אחד מהרעיונות הבאים יתאים?

 

אם אתם צריכים לעבוד עם עין אחת פקוחה על הילדים:

 

צילום: שירן כרמל
דירה שכורה בגבעתיים. עיצוב: יונית שטרן (צילום: שירן כרמל)

 

כאן עובדים ומשקיפים מהצד על המרחב המרכזי של הבית. ממדי הדירה הקטנים הכתיבו את המיקום, לצד קיר הכניסה. מאחר שפינת העבודה היא הדבר הראשון שרואים כשנכנסים הביתה, היא עוצבה בקווים נקיים, המתאימים לצבעוניות ולסגנון של יתר חלקי הדירה.

 

צילום: שירן כרמל
עיצוב פינת עבודה ביתית יונית שטרן (צילום: שירן כרמל)

 

כשבוחרים שולחן עבודה שמתאים סגנונית לשאר הרהיטים בסלון, הוא לא ייראה כמו חייזר. להיפך, בחירה טובה לא רק שלא תגרע מהעיצוב, היא אף תוסיף למראה הכללי.

 

גם מנורה תעזור להגדיר את הפינה ותוסיף לה שיק. אני לא יכולה לחשוב על תוצאה מוצלחת יותר מזו:

 

 

בסלון שבתמונה הבאה, קיר הטלוויזיה הוארך מעט, כך שהוא מסתיר מאחוריו את פינת העבודה, בלי לנתק אותה לגמרי מהמתרחש. שימוש בחומריות אחידה מטשטש את נוכחותה, מקשר בינה לבין הסלון ומסתיר אותה, בו זמנית:

 

צילום: עודד סמדר
השולחן מתחבא מאחורי קיר הטלוויזיה. עיצוב: מירי בן בסט (צילום: עודד סמדר)

 

צילום: עודד סמדר
מכיוון המטבח ופינת האוכל הוא נסתר מהעין לגמרי (צילום: עודד סמדר)

 

מעצבת הפנים מיקי סלונים יצרה בסלון שלה פינת עבודה ממש בימים האחרונים, כשנאלצה לעזוב את משרדה. כדי להגדיר אותה בחרה להשתמש בגובה הקיר, עליו תלתה תמונות, מדף וחפצים שנותנים לה השראה.

 

צילום: מיקי סלונים
פינת העבודה הטרייה בביתה של מעצבת הפנים מיקי סלונים (צילום: מיקי סלונים)

 

צילום: מיקי סלונים
התייחסות לקיר הופכת את הפינה לחלק מעיצוב הסלון (צילום: מיקי סלונים)

 

דירה קטנה מחייבת יצירתיות; המעצבת לימור אורן הציבה את שולחן העבודה שלה בגב ספה. מאחוריו משמשת הספרייה כמקום אחסון לחומרי עבודה, בנוסף לכלי אירוח וחפצי נוי.

 

צילום: לימור אורן
חומרי עבודה כחלק מספריית הסלון. עיצוב: לימור אורן (צילום: לימור אורן)

 

עוד דוגמה לשולחן עבודה בגב ספה, שנדחפה מהקיר מעט קדימה:

 

 

מחיצות לא רק מגדירות מרחב נפרד; הן גם יוצרות אינטימיות ומקום לאחסון. בבית הבא פינת העבודה נתחמה בשתי ספריות, אחת גבוהה והשנייה נמוכה:

 

צילום: דנה סטמפלר עשהאל
חוצצות, מגדירות ומאחסנות. עיצוב: לילך למפל (צילום: דנה סטמפלר עשהאל)

 

יש לכם בבית ספריית כוורת פשוטה? שקלו להזיז אותה למרכז החדר, כדי לתחום פינת עבודה חדשה. בצילום הבא ישנה דוגמה ליחידת מדפים דקורטיבית ומעשית, שתוכננה בהתאם לצרכי הלקוחות. מצד פינת העבודה היא משמשת לאחסון, ובצידה השני, כלפי הסלון, היא מכילה את מערכות המדיה:

 

צילום: דרור ורשבסקי
מחיצה דו צדדית. עיצוב: מלי נוי (צילום: דרור ורשבסקי)

 

כשאין אפשרות אחרת (וגם כשיש), ניתן להגדיר פינה בעזרת צבע הקיר. אפשר לשחק עם צבעים וצורות כדי ליצור קומפוזיציה שמבדילה את פינת העבודה, ונותנת לה תוקף:

 

 

ניצול פינה מתה

 

מעבר מרווח לחדרים במקום מסדרון צר וחשוך היא פריווילגיה נהדרת, שאפשר לנצל לפינת עבודה. כדי לשמור על מראה מאוורר אפשר לבחור בשולחן צר. בדוגמה הבאה נבחרה חומריות אחידה לפרקט, לחיפוי הקיר ולשולחן:

 

צילום: שי אפשטיין
פינת עבודה במעלה המדרגות. עיצוב: מיכל בן נר (צילום: שי אפשטיין)

 

אין להמעיט גם בערך הנדל"ני של השטח שמתחת למדרגות. כדאי לנצל אותו, כי הוא מועד לפורענות (כלומר, לגבב של חפצים שאיש אינו יודע איך הגיעו לשם), וכי זוהי פינה שקטה יחסית:

 

צילום: עינת דקל
הזדמנות לשקט למרגלות המדרגות. עיצוב: אסנת קציר (צילום: עינת דקל)

 

מחפשים שקט מוחלט? נסו את חדר הארונות, מקום דל מאוד בתנועה. בדוגמה הבאה הכניסו אליו פינת עבודה, והפכו אותו לחלל שמנוצל היטב. הבונוס: אפשר לחשוב מה ללבוש תוך כדי עבודה. אם תדפדפו בתמונות תבינו איך תכננו נכון את הארון, שבו שולב משטח השולחן:

 

 

לפעמים אין ברירה, וצריך לעגל פינות.. כאן ניצלו מקום מיניאטורי ויצרו פינת עבודה קטנה וחמודה (שימו לב שיש די מקום לרגליים):

 

 

ניצול נישה או ארון

 

נישה היא מקום מצויין לפינת עבודה, ואם מרכיבים עליה דלתות, אפשר גם להעלים את הבלגן תוך דקה. מהתמונה הבאה אפשר ללמוד שגם את החלק הפנימי של הדלתות אפשר לנצל בצורה יצירתית לטובת מקומות אחסון נוספים, פתקי ממו ואפילו שעון. לזה קוראים להוציא את המקסימום מהמינימום!

 

 

גם ארון קיר יכול להפוך למשרד, ואפשר להפתיע עם צבע מגניב. בתכנון מדויק, פינת העבודה שבתוך הארון לא תיראה כמו אלתור מאולץ, אלא תהפוך להברקה עיצובית:

 

 

נישה קטנה ולא עמוקה לצד היציאה החוצה הפכה שמישה ויעילה עם מכתבה שמתכתבת עם פרופילי ברזל המאפיינים את עיצוב הסלון:

 

צילום: תמי לפידות
לצד היציאה החוצה מהסלון. תכנון ועיצוב: תמי לפידות (צילום: תמי לפידות)

 

מרפסת מקורה

 

אם יש לכם מרפסת מקורה שאינה חשופה מדי, גם זו אופציה. אפשר להרכיב משטח עבודה ומדפים בעזרת לייסטים של עץ, שלרוב משמשים לבניית גדרות ורהיטי חוץ. בהפסקות תמיד אפשר להכניס את המחשב ולהוציא את המאפרה..

 

מחסן גינה

 

יש לכם אחד כזה בחוץ? בינינו, לכמה מאתנו יש מושג מה מאוחסן שם? זה הזמן להיפרד ממכסחת הדשא שקיבלתם בירושה מהדוד ולהפוך את המחסן למשרד נעים, שקט ומנותק מהבית.

 

צילום: לימור הרצוג אהרוני
רואים את המחסן בקצה הגינה? תיכף מציצים פנימה (צילום: לימור הרצוג אהרוני)

 

הפרויקט הזה נולד אחרי שלבעלת הבית נמאס מפגישות עבודה בבתי קפה. היא מיינה את החפצים במחסן, זרקה את המיותר, העבירה הביתה את הנחוץ, והמחסן הפנוי הפך למשרד בעלות נמוכה מאוד. המדפים נצבעו, שולחן וכסאות שאוחסנו שם סוף סוף קיבלו שימוש. על הרצפה הונח PVC שאפשר להתקין לבד והופ, נולד משרד חיצוני לבית.

 

 
לסיום - הגדרתם פינת עבודה ואתם רוצים שתהיה נעימה לעין וללב? שתי דרכים פשוטות יעזרו לסגנן אותה, בלי לצאת מהבית.
 
הפכו כוסות וצנצנות למכלים להשרשת צמחים שיש בסביבה:
 
 
קל גם להקיף את עצמנו בתמונות מלבבות. המעצבת רויטל רודצקי הרכיבה קיר השראה בעזרת וואשי טייפ. מכיוון שניתן להסירו בלי להותיר סימנים על הקיר, אפשר גם לשנות בתדירות גבוהה את מקורות ההשראה.
 
 
-------------------------------------------------------------------------------
לעוד רעיונות לסגנון הבית עם מה שיש, לחצו על התמונה למטה:
 
צילום: שירן כרמל
אדריכלות הום סטיילינג מיטל סיון שני הדר חסיד סופר (צילום: שירן כרמל)

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד