רק אני והמיקרוגל שלי: חמש מנות וקינוח שאתם יכולים להכין לעצמכם

סינגלים, זה בשבילכם: מיקרוגל זה לא מכשיר להפשרת פיתות ולחימום שאריות של טייק אווי. קבלו חמישה מתכונים לארוחת יחיד מוצלחת, שיגלו לכם מחדש את נפלאותיו

ילנה ויינברג

|

31.03.20 | 09:05

פשטידה אישית עם מה שרוצים בפנים, כן גם פסטרמה (צילום: Shutterstock)
פשטידה אישית עם מה שרוצים בפנים, כן גם פסטרמה (צילום: Shutterstock)

בתקופות כאלה כולם רוצים לחזור לאמא. כן, גם כאלה שהם בני 40 ויש להם שלושה ילדים (בעצם, במיוחד כאלה שיש להם שלושה ילדים). שם תמיד דאגו לכם לארוחה טובה ומזינה עוד לפני שהייתם רעבים בכלל, הכלים המלוכלכים נעלמו בתום הארוחה ובסוף תמיד היה קינוח. ועכשיו? עכשיו אתם מסתובבים במטבח, בודקים עם המקרר אם במקרה אמא מצאה דרך לשגר לשם ממטעמיה מבלי להודיע לכם לפני ובעיקר מחפשים לאכול משהו נטול דמי משלוח.

 

סגרו את הדלת והסתכלו מסביב. יש לכם מיקרוגל? מצאתם את הפיתרון. חוץ מלחמם את השאריות מארוחות שישי ולהכין לכם פופקורן, המיקרו יודע להכין אוכל לא רע בכלל. נכון, לא תצליחו להנדס בו חריימה, אבל פשטידה אישית וספל ריזוטו דווקא כן. קבלו חמישה מתכונים ליחיד, במינימום כלים וגם קינוח אחד:

 

1. מאפין ביצה או פשטידה כבקשתך

 

מרכיבים

מנה אחת

 

  • 5 כפות קמח לבן או קמח תופח (ואז משמיטים את אבקת האפייה ואת האבקת הסודה)
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • קורט אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 2 כפות חלב או חלב צמחי
  • 2 כפות שמן או חמאה מומסת
  • 2 כפות ביצה טרופה (תשמרו את השאריות לפעם הבאה)
  • 1 כף גדושה גבינה קשה מגוררת
  • 2 כפות תוספות שאוהבים: תירס, בצל ירוק קצוץ, עלי תרד, קוביות פטה, רצועות פסטרמה, פלפל קצוץ, פטריות פרוסות וכו'
  • 1 ביצה קטנה

 

אופן הכנה

  1. שמים את הקמח בספל גדול המתאים למיקרוגל. מוסיפים את אבקת האפייה, הסודה והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את החלב, השמן והביצה הטרופה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הגבינה והתוספות ומערבבים מעט.
  4. עושים שקע בבלילה בעזרת כף ושוברים פנימה ביצה, מכסים מלמעלה עם הבלילה. אם רוצים, אפשר פשוט להשתמש בשאריות הביצה שנותרו לכם ולא בביצה שלמה.
  5. מבשלים במיקרוגל 70-50 שניות, עד שהביצה מוכנה לטעמכם. כדאי להשגיח על הספל ולוודא שהמנה לא נוזלת החוצה.

 

>> המתכון המקורי נמצא פה

 

 

2. תפוח אדמה ממולא

 

תפוח אדמה ממולא בפטריות וגבינה עם שמנת חמוצה מעל (צילום: Shutterstock)
    תפוח אדמה ממולא בפטריות וגבינה עם שמנת חמוצה מעל(צילום: Shutterstock)

     

    מרכיבים

    מנה אחת

     

    • 1 תפוח אדמה בינוני, נקי ויבש או בטטה גדולה
    • 1 כף שמן
    • מלח
    • תוספות שמעדיפים: פטריות פרוסות, טבעות בצל, שבבי בצל מטוגן, בצל ירוק, סלמון מעושן, שמיר, שום כתוש ועוד
    • 3 כפות גבינה קשה מגורדת (עדיף גבינה מסוג צ'דר או גאודה)
    • 2 כפות שמנת חמוצה

     

    אופן הכנה

    1. מניחים את תפוח האדמה במרכז כלי המתאים למיקרוגל. מורחים את תפוח האדמה בשמן, בוזקים מלח ודוקרים אותו במזלג במספר מקומות. מבשלים במיקרוגל 9-7 דקות. בודקים בזהירות אם תפוח האדמה מוכן ואם לא , מחזירים לדקה נוספת למיקרוגל.
    2. חוצים בזהירות את תפוח האדמה וחורצים בעזרת מזלג את תוכנו, כך שיש לכם 2 סירות ופירה. אפשר להשאיר את החצאים מחוברים, אם רוצים.
    3. אם משתמשים בתוספות שדורשות בישול (כמו פטריות למשל), מערבבים אותן יחד עם הגבינה בתוך הפירה ומחזירים למיקרוגל ל-30 שניות נוספות. אם לא, מערבבים את הגבינה עם הפירה ומבשלים 30 שניות.
    4. מוציאים, מוסיפים מעל שמנת חמוצה ואת התוספות שרוצים ואוכלים.

     

    >> המתכון המקורי נמצא כאן

     

     

    3. מקרוני וגבינה

     

     

    מרכיבים

    מנה אחת

     

    • 1/2 כוס פסטה קצרה
    • 1/2 כוס חלב
    • 1/2 כוס מים
    • קורט מלח
    • 1/2 כוס גבינה קשה מגוררת (עדיף צ'דר או גאודה)

     

    אופן הכנה

    1. שמים את המקרוני בספל המתאים למיקרוגל. מוסיפים את החלב, המים והמלח ומבשלים במיקרוגל 2 דקות, מוציאים ומערבבים בזהירות.
    2. מבשלים 2 דקות נוספות, מוציאים, מערבבים בזהירות ומחזירים למיקרוגל לשתי דקות נוספות.
    3. מוסיפים את הגבינה, מערבבים ומחזירים למיקרוגל ל 60-30 שניות נוספות. מוציאים, מערבבים ואוכלים.

     

     

    4. ריזוטו דלעת

     

    רוצים להרגיש "מסעדה"? תאכלו מצלחת יפה (צילום: Shutterstock)
      רוצים להרגיש "מסעדה"? תאכלו מצלחת יפה(צילום: Shutterstock)

       

      מרכיבים

      מנה אחת

       

      • 1/2 כפית חמאה
      • 1 כף בצל קצוץ
      • 1/2 כפית שום כתוש
      • 1/4 כוס אורז עגול
      • 1/2 כוס ציר עוף או מרק מאבקה
      • 2 כפות יין לבן
      • 2 כפות קוביות דלעת קטנות מאוד
      • 1 עלה מרווה קצוץ דק
      • מלח ופלפל שחור
      • 1/4 כוס פתיתי פרמזן

       

      אופן הכנה

      1. שמים בקערה המתאימה למיקרוגל את החמאה והבצל ומבשלים 1/2 1 דקות. באמצע עוצרים, מערבבים ומחזירים לבישול.
      2. מוסיפים את השום, האורז ומחצית מהמרק. מכסים (אך לא אוטמים) את הקערה, אפשר עם ניילון נצמד מחורר או עם צלוחית, ומבשלים ב-50 אחוז כוח כ-4 דקות. עוצרים באמצע, מערבבים ומחזירים. אם הנוזלים נספגו, מוסיפים מעט מים.
      3. מוסיפים את שארית המרק, היין, הדלעת, המרווה, המלח והפלפל, מערבבים, מכסים (אך לא אוטמים) את הקערה ומבשלים שוב 4 דקות. עוצרים באמצע ומערבבים בזהירות. טועמים גרגר אורז אחד, אם הוא אינו מוכן, מוסיפים מעט נוזל ומבשלים כדקה נוספת.
      4. לפני ההגשה מוסיפים את הפרמזן ומניחים לעמוד כדקה עד להמסתו.

       

      >> המתכון המקורי נמצא כאן

       

      5. למתקדמים: סלמון וכרשה במעטפה

       

      מרכיבים

      2 מנות

       

      • 140 גרם פילה סלמון
      • מלח ופלפל שחור
      • 1/2 כרשה, החלק הלבן בלבד, פרוס דק מאוד
      • 3 כפות אפונה עדינה
      • 3 כפות גדושות קרם פרש או 1/4 כוס שמנת לבישול וחצי כפית חרדל
      • טרגון טרי קצוץ

       

      >> צפו: כך סוגרים את המעטפה עם הדג

       

      אופן הכנה

      1. מניחים את הדג במרכז נייר אפייה. מתבלים במלח ובפלפל.
      2. מוסיפים את הכרשה, את האפונה ו-2 כפות קרם פרש ומערבבים.
      3. מתבלים במלח ובפלפל מעל וסוגרים את הנייר למעטפה סגורה שתלכוד את האדים.
      4. מבשלים 5 דקות במיקרוגל, פותחים בזהירות ואוכלים.

       

      >> המתכון המקורי נמצא כאן

       

       

      ולקינוח: בראוני שוקולד

       

      יותר מספק מזה? אין. בראוני בספל (צילום: Shutterstock)
        יותר מספק מזה? אין. בראוני בספל(צילום: Shutterstock)

         

        מרכיבים

        מנה אחת

         

        • 2 כפות חמאה מומסת או שמן
        • 2 כפות חלב או שוקו או חלב צמחי
        • 1/4 כפית תמצית וניל
        • קורט מלח
        • 2 כפות סוכר
        • 2 כפות אבקת קקאו
        • 4 כפות קמח
        • תוספות שאוהבים: שוקולד צ'יפס, אגוזים קצוצים, נטיפי חמאת בוטנים וכו'
        • אבקת סוכר, קצפת או סירופ שוקולד לעיטור

         

        אופן הכנה

        1. מערבבים עם מזלג בספל את החמאה, החלב, הווניל והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
        2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את האבקת הקקאו ומערבבים עד להטמעתה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
        3. מוסיפים את התוספות (אם משתמשים) ומערבבים עד לפיזור. מבשלים 60 שניות במיקרוגל. המרכז צריך להיות רך.
        4. אוכלים עם אבקת סוכר, קצפת, סירופ או סתם עם כפית.

         

        >> המתכון המקורי נמצא כאן

         

          ויש גם 5 מנות גדולות - שאפשר גם להקפיא

           

           לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)
          לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)

           

           

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד