כזאת עוד לא אכלתם - מקלובה כרוב סגול (צילום: דינה משה)
מרכיבים
לאורז
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 3 כוסות מים
- 1 כפית מלח גס
- 4 כפות שמן
לכרוב
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים סגולים, פרוסים לרצועות גסות
- 1 כרוב סגול, פרוס לרצועות גסות
- 2 כפיות עלי קארי (משיגים בשווקים או בחנויות תבלינים מהמזרח)
- 2 כפיות גרגרי חילבה
- 1/2 כפית פתיתי צ'ילי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח גס
אופן הכנה
- האורז: משרים את האורז במים במשך חצי שעה.
- מעבירים את האורז עם הנוזלים לסיר, מוסיפים את המלח והשמן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ושמים תחתית, למנוע חריכה. מבשלים עד לאידוי הנוזלים ומערבבים מדי פעם בעדינות עם המזלג. טועמים ובודקים אם האורז מוכן. במידה ולא, מוסיפים עד שתי כפות מים וממשיכים לבשל. מסירים מן האש ומצננים.
- מחממים את התנור ל-125 מעלות ומרפדים סיר המתאים לתנור בנייר אפייה.
- הכרוב: מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל, מערבבים ומטגנים 3 דקות.
- מוסיפים את הכרוב, מערבבים ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים וכ-1/2 כוס מים ומערבבים. מבשלים 15 דקות.
- שמים את הכרוב בשכבה אחידה בסיר ומעליו מסדרים את האורז. מכסים היטב ואופים 4-3 שעות. לפני ההגשה, הופכים על מגש גדול, מעטרים בעשבי תיבול אהובים ומגישים חם.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - תמצאו בבלוג שלה "דינה דיש"
סגול זה לא הצבע שלכם? יש גם מקלובה צמחונית עם מאש