כולם מכינים כדורי שוקולד רגילים ורק באלה של אורה צפונה הפתעה

קינוח אחד שיש לו ארבע מעלות: האחת היא הפעלת הילדים, השנייה היא סיוע בהוצאת עצבים, השלישית היא בהפגת השגרה. והרביעית? זה ממתק שוקולדי, צריך להרחיב?

אורה קורן

|

29.03.20 | 08:10

גם הפעלה לילדים, גם אופציה להפגת מתחים וגם קינוח טעים - צריך יותר מזה? כדורי שוקולד ממולאים (צילום: אורה קורן)
גם הפעלה לילדים, גם אופציה להפגת מתחים וגם קינוח טעים - צריך יותר מזה? כדורי שוקולד ממולאים (צילום: אורה קורן)

יצירת כדורי שוקולד עם הילדים יכולה להעביר חצי יום בכיף, אבל אם אתם כבר מלכלכים את המטבח, למה להסתפק בכדורי שוקולד רגילים? אם תוסיפו לעניין הפתעה, כל העסק הופך להיות מענין פי כמה, גם למכינים וגם לטועמים.

 

על מנת להכין את המלית השתמשתי בתבנית שקעים קטנים. רכשתי כזו כבר לפני כשנה ומאז אני מתכננת להשתמש בה. מה שמכניסים לשקעים הוא ההפתעה הנסתרת של הקינוח. אם אין לכם תבנית שקעים דומה, ניתן להשתמש בכל תבנית סיליקון, לשטח בה את המלית ולאחר שהמלית קופאת לחלוטין לחלץ אותה ולאלתר. לדוגמה, אפשר לחתוך אותה עם סכין קוביות לגודל המתאים. לאחר מכן יש להחזיר את המליות למקפיא כשהן מופרדות, עד להרכבת הקינוח.

 

המלית הקפואה של כדורי השוקולד (צילום: אורה קורן)
    המלית הקפואה של כדורי השוקולד(צילום: אורה קורן)

     

    חשוב: שימו לב כי את ההפתעה - המלית, צריך להקפיא לפחות למשך שעתיים. אני הכנתי אותה לילה מראש והכנסתי למקפיא, כדי לא להפסיק את ההכנה באמצע. שתי המליות המוצעות מתאימות כל אחת להכנה של כ-10 כדורים.

     

    מרכיבים

    10 יחידות

     

    למלית 1

    • 75 גרם חמאת בוטנים
    • 50 מ"ל חלב או משקה שקדים

     

    למלית 2

    • 50 גרם פודינג וניל (חצי שקית ועוד כף)
    • 25 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת צמחית
    • 25 מ"ל חלב/משקה שקדים

     

    להרכבה

    • 150 גרם פתי בר
    • 150 גרם שוקולד 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
    • 200 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת צמחית
    • אבקת סוכר (לקישוט)

     

    אופן הכנה

    1. המלית: מחליטים על מלית אחת. למלית בוטנים - מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים עם החלב וממלאים בתערובת שקעים של תבנית סיליקון קטנה. מקפיאים לשעתיים לפחות. למלית וניל - שמים את מרכיביה בקערה ומקציפים עד לקבלת קרם סמיך. מעבירים את התערובת לשקעים של תבנית סיליקון. מקפיאים לשעתיים לפחות.
    2. ההרכבה: מרסקים את הפתי בר באחת משלושת השיטות: (1) מפוררים אותם בידיים. השיטה הזאת אומנם לוקחת זמן, אבל היא מעסיקה את הילדים. (2) מכניסים את הפתי בר לשקית ניילון עבה, סוגרים וחובטים בה עם מערוך, עד לפירור הביסקוויטים. (3) טוחנים כמה שניות במעבד מזון.
    3. שמים בקערה את השוקולד והשמנת ומחממים אותם במיקרוגל במשך 30 שניות. מוציאים, מערבבים ומחזירים למיקרוגל למשך 30 שניות נוספות. חוזרים על התהליך עד שהשוקולד נמס כמעט כולו. שיטה נוספת היא לשים את השוקולד ואת השמנת בקערה חסינת חום ולהניח אותה מעל לסיר עם מים רותחים (כך שהקערה אינה נוגעת במים). מחממים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט, עד שהתערובת אינה חמה מדי למגע.
    4. יוצקים את התערובת על פירורי הביסקוויטים ומערבבים עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומכניסים למקרר רק עד שהתערובת מתקשה מעט והופכת לפחות דביקה (לא להמתין להתקשות מלאה, כי אז לא תוכלו לעבוד איתה).
    5. לוקחים כף גדולה מהתערובת (35 גרם) ויוצרים כדור. למעשה הכמות תלויה בגודל המלית שלכם. לכן כדאי לעשות נסיון ראשון עם המלית ולפיו להחליט על גודל הכדורים.
    6. מחלצים 2 יחידות מלית מתבנית הסיליקון ומחזירים את התבנית למקפיא. הממליות מתרככות מהר מאוד וכאשר אינן מוצקות, לא תוכלו למלא בהן את הכדורים.
    7. מחזיקים את כדור השוקולד שיצרתם ביד אחת ועם היד השניה דוחפים לתוכו את המלית הקפואה, הכי עמוק שאפשר, מבלי שתבצבץ מהצד השני שעל כף היד שלנו. סוגרים מעליה את תערובת השוקולד ומעצבים בחזרה לכדור. מניחים בצד וחוזרים על התהליך עם יתר הכדורים.
    8. לפני ההגשה, מעטרים במעט אבקת סוכר.

     

    אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

     

      לא מקנחים בלי לאכול קודם? הכינו ריזוטו פטריות משגע

       

       לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)
      לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)

       

       

       

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (2 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג