מתוקים הם סוג של נחמה: דרבי פאי, עוגה ממכרת עם שוקולד ואגוזים

בלי לחפש את המערוך ובלי אפייה עיוורת או הקפאה מקדימה של הקלתית, תוכלו להכין קלאסיקה אמריקאית לתפארת שתרים את מצב הרוח לכל המשפחה

חיה אילונה דר

|

26.03.20 | 15:12

קלאסיקה אמריקאית טעימה - דרבי פאי (צילום: חיה אילונה דר)
קלאסיקה אמריקאית טעימה - דרבי פאי (צילום: חיה אילונה דר)

מרכיבים

תבנית פיירקס 24X30 ס"מ

 

לבסיס

  • 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות סוכר
  • 1 חלמון
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח

 

מלית

  • 150 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • 70 גרם קמח
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 100 גרם אגוזי מלך או פקאנים, קצוצים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. הבצק: שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומעבדים אותם עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את החלמון, מערבלים עד שהוא נטמע בתערובת, מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
  4. מהדקים את הבצק לתבנית בשכבה אחידה ומכניסים למקרר.
  5. המלית: מקרימים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצים ומערבלים עד שהן נטמעות היטב בתערובת.
  6. מוסיפים את הקמח, השוקולד והאגוזים, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים אותה על שכבת הבצק.
  7. אופים כ-35 דקות, עד הזהבה. מצננים, חותכים לריבועים ושומרים במיכל אטום עד שבועיים.

 

 

 

    עוד מאפה מתוק ונפלא של חיה: שושני שמרים וגבינה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: חיה אילונה דר)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: חיה אילונה דר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג