
קלאסיקה אמריקאית טעימה - דרבי פאי (צילום: חיה אילונה דר)
מרכיבים
תבנית פיירקס 24X30 ס"מ
לבסיס
- 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 3 כפות סוכר
- 1 חלמון
- 1/2 1 כוסות קמח תופח
מלית
- 150 גרם חמאה, רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 חלמון
- 70 גרם קמח
- 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 100 גרם אגוזי מלך או פקאנים, קצוצים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- הבצק: שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומעבדים אותם עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את החלמון, מערבלים עד שהוא נטמע בתערובת, מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
- מהדקים את הבצק לתבנית בשכבה אחידה ומכניסים למקרר.
- המלית: מקרימים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצים ומערבלים עד שהן נטמעות היטב בתערובת.
- מוסיפים את הקמח, השוקולד והאגוזים, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים אותה על שכבת הבצק.
- אופים כ-35 דקות, עד הזהבה. מצננים, חותכים לריבועים ושומרים במיכל אטום עד שבועיים.

עוד מאפה מתוק ונפלא של חיה: שושני שמרים וגבינה