אוכל לגדוד שתקוע בבידוד: 5 מנות שמכינים בגדול או לא טורחים בכלל

שוב המתבגרים פשטו על המקרר ולא הותירו בו פירור מזון על כנו? הפסיקו להתעסק בקטנות והכינו להם סיר (או שלושה) של אוכל גדול ומשביע, שיהיה להם לבריאות

ילנה ויינברג

|

26.03.20 | 09:56

רוטב שהוא מוקד הארוחה: מגישים עם פטסה, אורז, פירה או חצי חלה. - שירגישו שאתם מגוונים (צילום: Shutterstock)
רוטב שהוא מוקד הארוחה: מגישים עם פטסה, אורז, פירה או חצי חלה. - שירגישו שאתם מגוונים (צילום: Shutterstock)

מי שלא יודע למה צריך מתכונים לגדוד בימים האלה של בידוד, רבע ילד לא היה לו. השהייה בבית, חוסר המעש והגיל הנפלא הזה שמאפשר לך לאכול חצי מקרר בלי להניד עפעף מחייבים את הבשלנים הביתיים להיות יצירתיים ופרקטיים או להשתעבד לתנור ולכיריים. לכן, קבלו 5 מתכונים מעולים שאפשר להכין בגדול, להגיש או להקפיא.

 

רוטב בשר ועגבניות

 

אפשר להתווכח אם זה רוטב בולונז, רוטב ראגו או אף אחד מהם, אבל למה להתעסק בכך אם אפשר פשוט להכין סיר ענק ממנו ולהרגיש שניצחתם את המערכת. הכיצד? ובכן הרוטב הזה מעולה עם פסטה, אורז, פירה, פתיתים, קוסקוס ואפילו סתם ככה בפני עצמו עם חלה טרייה בצד. בנוסף לוורסטיליות שלו, הוא ניתן להקפאה וגם הוא אינו מתכווח את אתם מכינים אותו בקילוגרמים (רק תצטרכו כלים ממש גדולים ושרירי דו-ראשי טובים). מה גם שאתם יכולים להכניס בפנים לא מעט ירקות וכך לוודא שגדוד הרעבים מקבל קצת ערך תזונתי. 

 

הצעות הגשה לאכלנים מתקדמים (כלומר כאלה שלא נעולים על פסטה/פירה):

  • מלאו ברוטב חצאיי חצילים מרוקנים מתוכן, עטרו בפירורי לחם ו/או צנוברים וצלו בתנור כארבעים דקות
  • מלאו ברוטב בלינצ'ס, טורטיות או אפילו דפי אורז, טגנו אותם בציפוי שניצל או אפו אותם בתנור
  • הכינו (או הפשירו) בצק שמרים והכינו פיצת בשר/לחמעג'ון
  • חממו את הרוטב עם שעועית מקופסת שימורים, הוסיפו צ'ילי והגישו כ-צ'ילי קון קרנה

 

מרכיבים

12 מנות

 

  • 4 כפות שמן
  • 2 נקניקיות מרגז, פרוסות / 6 פרוסות בייקון או נתח בשר מעושן ושמןף פרוס
  • 4 בצלים, קצוצים דק
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 4 גבעולי סלרי, פרוסים לקוביות קטנות
  • 8 שיני שום, מעוכות
  • 2 עלי דפנה
  • 2 כפות תערובת תבלינים יבשים שאוהבים (טימין, אורגנו, תערובת טוסקנית וכו')
  • מלח ופלפל שחור
  • 500 גרם פטריות, פרוסות
  • 1/2 1 ק"ג בשר בקר, טחון
  • 800X3 גרם עגבניות מרוסקות
  • 6 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס יין אדום
  • 4 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1 כף סוכר

 

אופן הכנה

  1. בסיר רחב גדול מאוד, מחממים את השמן ומטגנים בו את הנקניקיות, הבצלים, הגזר והסלרי כ-20 דקות, או עד להזהבה טובה.
  2. מוסיפים את השום, התבלינים ואת הפטריות, מערבבים ומטגנים כשתי דקות נוספות.
  3. מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות, מפוררים לתוכה מהבשר הטחון ומטגנים אותו תוך כדי ערבוב עד להשחמה. כאשר הוא משחים, מעבירים אותו לסיר עם הירקות. חוזרים על התהליך עם כל הבשר. מערבבים היטב ומוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הרסק. מערבבים וממביאים לרתיחה.
  4. יוצקים את היין לתוך קופסאות השימורים של העגבניות ומסובבים, עד שהן נקיות, מוסיפים את היין לסיר.
  5. מוסיפים את החומץ ואת הסוכר, מתבלים שוב במלח ובפלפל, מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה כשעה, עד שהרוטב סמיך.

 

>> המתכון המקורי נמצא פה

 

 

מאפה מק אנד צ'יז עם כרובית

 

זה גדול ועשיר בדיוק כמו שהאמריקאים יודעים  לעשות. אז למה שלא נאמץ קצת מכל הטוב הזה? שהרי בימים האלה, כולנו צריכים חיבוקים ולא תמיד מותר. מצד שני, כולנו גם רוצים להישאר בריאים ולכן הכרובית. מבטיחה לא לספר אם תוסיפו למנה קצת ברוקולי או אפונה חלוטים, אולי טונה מוסננת או משהו מהסטוקים של השימורים שאגרתם (הי, לבבות ארטישוק).

 

המון גבינה ופסטה - יש מישהו שלא יעוף על זה? (צילום: Shutterstock)
    המון גבינה ופסטה - יש מישהו שלא יעוף על זה?(צילום: Shutterstock)

     

    מרכיבים

    6 מנות (תכפילו כבר עכשיו)

     

    לכרובית

    • 1 כרובית, מפורקת לפרחים
    • 2 כפות שמן זית
    • מלח ופלפל שחור

     

    למקרוני

    • 3 כפות חמאה
    • 1/2 בצל, קצוץ דק
    • 2 שיני שום, כתושות
    • 3 כפות קמח
    • 1/2 2 כוסות חלב
    • 1/2 2 כוסות גבינה קשה מגורדת (צ'דר, גאודה או כל גבינה שטעימה לכם)
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
    • מלח ופלפל שחור
    • 1 חבילת פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות היצרן

     

    לציפוי

    • 1/2 כוס פנקו או פירורי לחם
    • 1/2 כוס פרמזן מגורר
    • 2 כפות חמאה מומסת

     

    אופן הכנה

    1. הכרובית: מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים תבנית פיירקס 20X30 ס"מ.
    2. שמים את הכרובית בתבנית, מזלפים מעל שמן זית, בוזקים תבלינים ומערבבים עד לציפוי. אופים 25-20 דקות עד להשחמה קלה. לא מכבים את התנור.
    3. המקרוני: ממיסים את החמאה בסיר גדול מאוד ומטגנים בה את הבצל 5-4 דקות, עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
    4. מוסיפים את הקמח, מערבבים ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-2 דקות. יוצקים פנימה את החלב תוך כדי טריפה מתמדת. מביאים לכמעט רתיחה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך 3-2 דקות.
    5. מוסיפים את הגבינה והתבלינים ומערבבים עד להמסה. מורידים מן האש.
    6. מוסיפים את הפסטה והכרובית ומערבבים עד לציפוי. מעבירים לתבנית. בשלב זה ניתן להקפיא את המנה לבאות.
    7. הציפוי: מערבבים את מרכיביו ומפזרים מעל הפסטה. אופים 30-25 דקות (50-40 אחרי הקפאה), עד שהמאפה שחום וסמיך. מגישים מיד.

     

    >> המתכון המקורי נמצא כאן

     

     

    תבשיל הודו ושעועית ברוטב

     

    זה אדום וחרפרף בדיוק במידה הנעימה לכם. זה הולך מעולה על טוסט, על פירה או לצד צ'יפס טורטייה, ואני מהמרת שהאופציה הזאת תבחר. מחמת האותנטיות, כמובן. ואם כבר מדברים על הדרך הנכונה לאכול את המנה הזאת, כדאי לציין את רוטב היוגורט שמלווה אותה במחוזות בהם לא שומרים על הכשרות. מוזמנים להשמיט אותו, אבל אז תצטרכו למתן את החריפות שכן היוגורט נועד לצנן מעט את ה"אמאל'ה, זה חריף!". אתם גם מוזמנים להשמיט אותו במידה והגדוד הטוחן נוהג בחוסר התחשבות/אדישות אופיינית. לא מתוך נקמנות או משהו, רק כדי לחבר אותם בחזרה למציאות. אבל זה לא שאני ממליצה או משהו, רק חולקת מחשבה. 

     

     

    מרכיבים

    8 מנות

     

    • 4 כוסות ציר עוף או מרק עוף מאבקה
    • 3 פלפלים חריפים, קלויים, ללא עוקץ וגרעינים
    • מחית צ'יפוטלה לפי הטעם או פלפלים חריפים שונים ו-1 כף פפריקה מעושנת
    • 6 כפות שמן
    • 1/2 1 ק"ג הודו אדום, טחון
    • מלח
    • 2 בצלים, קצוצים
    • 5 שיני שום, מעוכות
    • 1 כף כמון, טחון
    • 2 כפיות אורגנו, יבש
    • 2 כפות רסק עגבניות
    • 1 בקבוק בירה 330 מ"ל
    • 1 מקל קינמון
    • 2 עלי דפנה
    • 2 קופסאות שימורים של שעועית לבנה, מסוננת
    • 3 כפות סירופ מייפל

     

    לרוטב

    • 1 כוס יוגורט יווני
    • 2 כפות מיץ ליים או לימון
    • חופן עלי כוסברה, קצוצים
    • פלפל שחור, גרוס

     

    אופן הכנה

    1. מרתיחים את ציר העוף ויוצקים לבלנדר. מוסיפים את הפלפלים החריפים ואת הצ'יפוטלה וטוחנים לתערובת אחידה. אם משתמשים בפלפלים יבשים, מניחים להם לעמוד בציר כרבע שעה, עד להתרככות ואז טוחנים.
    2. מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול. מפוררים לתוכו מחצית מההודו, ממליחים ומשחימים תוך כדי ערבוב. כשיש פירורי בשר שחומים, מוציאים לצלחת וחוזרים על התהליך עם המחצית השנייה של הבשר הטחון.
    3. באותו הסיר מחממים את 2 כפות השמן הנותרות ומטגנים את הבצל והשום כ-10 דקות עד להשחמה. מתבלים במלח, כמון ואורגנו, מערבבים ומטגנים כדקה.
    4. מוסיפים את הרסק ומערבבים עד לציפוי הירקות. מוסיפים את הבירה, הקינמון ועלי הדפנה ומערבבים. מגרדים את תחתית הסיר בכף עץ, כדי לשחרר את המשקעים. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים 5 דקות.
    5. מוסיפים את הציר עם הפלפלים, השעועית וסירופ המייפל. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהרוטב סמיך. טועמים, מתקנים תיבול.
    6. מוסיפים את ההודו ומבשלים כחצי שעה נוספת. התבשיל טעים יותר למחרת.
    7. הרוטב: מערבבים את מרכיביו ומגישים ליד התבשיל.

     

    >> המתכון המקורי נמצא כאן

     

     

     מאפה עוף, ברוקולי וקינואה

     

    מנה שיש בה את כל אבות המזון היא פתרון נהדר כשנגמר הכוח. ככה אפשר להיות בטוחים שהם אוכלים הכול מהכול ולהרגיע עם משטרת הממתקים.

     

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 2 כוסות ציר עוף או מרק עוף מאבקה
    • 1 כוס חלב או חלב צמחי או נוזל קוקוס
    • 13 כפיות תבלין לעוף (גריל, עשבי תיבול וכו')
    • 1/2 כוס קמח
    • 2 כוסות מים
    • 1 כוס קינואה, שטופה היטב
    • 1/2 ק"ג חזה עוף, פרוס לרצועות
    • 1/4 כוס גבינה מגוררת קשה שטעימה לכם
    • 3 כוסות תפרחות ברוקולי טרי

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים היטב כלי פיירקס 20X30 ס"מ.
    2. מביאים לרתיחה עדינה את ציר העוף ו-1/2 כוס חלב. מערבבים את מחצית כוס החלב הנותרת עם 1 כפית תבלינים וקמח, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח לסיר עם הציר הרותח וטורפים היטב, עד לקבלת רוטב קרמי אחיד. מסירים מן האש.
    3. מערבבים בקערה 1 כוס מהרוטב שבישלנו, עם 1 כוס מים והקינואה. מעבירים לתבנית ומשטחים בשכבה אחידה.
    4. מסדרים את רצועות העוף על הקינואה, בוזקים את התבלין הנותר מעל ואופים 30 דקות.
    5. חולטים את הברוקולי במים רותחים כדקה. מוציאים, שוטפים במים קרים ומסננים.
    6. בודקים את הקינואה מוכנה. אם לא מוסיפים מעט נוזל, מערבבים ואופים 10 דקות נוספות. מוספים את הברוקולי לתבנית ומערבבים. מפזרים גבינה ואופים 5 דקות נוספות עד שהמאפה משחים.

     

    >> המתכון המקורי נמצא כאן

     

     

    פאי רועים צמחוני

     

    מתחת לשמיכת הפירה יש ירקות נימוחים וטעימים (צילום: Shutterstock)
      מתחת לשמיכת הפירה יש ירקות נימוחים וטעימים(צילום: Shutterstock)

       

      מרכיבים

      8 מנות

       

      • 1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה לפירה, פרוסים לרבעים
      •  1/2 ק"ג כרשה, פרוסה דק
      • 300 גרם ברוקולי קצוץ
      • 3 גבעולי סלרי, קלופים וקצוצים דק
      • 85 גרם חמאה
      • 200 גרם יוגורט יווני
      • מלח
      • 850 מ"ל חלב
      • 75 גרם קמח
      • 2 כפיות חרדל חלק
      • 1 כפית חרדל גרגרים
      • 300 גרם גבינת צ'דר מגוררת או גבינה דומה

       

      אופן הכנה

      1. שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול. ממלאים במים וממליחים. מביאים לרתיחה. שמים את הכרשה, הברוקולי והסלרי במסננת ומניחים מעל תפוחי האדמה, מכסים במכסה, לאידוי. מבשלים את הירקות עד שהם מוכנים.
      2. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס 20X30 ס"מ - או לא, אם מתכוונים להקפיא.
      3. מסננים את תפוחי האדמה, מוסיפים שליש מכמות החמאה, את היוגורט והמלח ומועכים לפירה.
      4. יוצקים את החלב לסיר קטן, מוסיפים את החמאה שנותרה, הקמח והחרדל. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מן האש ומוסיפים את הגבינה. מערבבים עד להמסתה.
      5. שמים את הירקות בתבנית, מוסיפים מעל את הרוטב ומערבבים. מכסים בשכבה של פירה ומשטחים אותו. אפשר לעטר בגבינה נוספת.
      6. אופים בתנור 40-30 דקות או עוטפים היטב ומקפיאים. לאחר ההקפאה אופים כ-50 דקות.

       

      >> המתכון המקורי נמצא כאן

       

        רוצים לנצל את המזווה לפני ניקיון פסח? קבלו  5 מתכונים

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד