מתכון אחד, שתי תוצאות: ריזוטו עם פטריות בגרסה חלבית או טבעונית

אל תגידו שאין לכם זמן להוציא על מנות מורכבות יותר מחביתה, כי הבעיה היא בחשק, והוא בטוח יגיע כשתדמיינו אורז חם וקרמי, בתוספת גבינה מפנקת ופטריות טעימות

אורה קורן

|

25.03.20 | 08:32

הגרסה הטבעונית לא נופלת מאחותה החלבית, במיוחד אם תכינו את גבינת הקשיו בעצמכם (צילום: אורה קורן)
הגרסה הטבעונית לא נופלת מאחותה החלבית, במיוחד אם תכינו את גבינת הקשיו בעצמכם (צילום: אורה קורן)

הפטריות חיכו במקרר כבר שבוע ועמדו אל מול סכנת הכחדה כשהחלטתי לבסס עליהן את ארוחת הערב. עוד מנה שנוצרה כתוצאה מביטול ארוחת השבת המשפחתית בצל הקורונה. מומלץ להשתמש באורז עמילני כמו ארבוריו. אך מכיוון שאני לא מתחברת לטעמו, השתמשתי באורז עגול רגיל. יצא כל כך טעים שלא הפסקתי לנשנש מהשאריות שבסיר כל הערב.

 

בהמשך מובא גם מתכון קל ביותר של גבינה טבעונית (לגרסה הטבעונית של הריזוטו), חלופה משובחת לגרסה החלבית המובאת אף היא כאן, ברוח הבלוג המיועד לכולם.

 

מרכיבים

3 מנות

 

  • 900 מ"ל (1/2 4 כוסות) מים
  • 3 גרם (1/2 כף) אבקת מרק "זך" או כל אבקת מרק שמעדיפים
  • 3 גרם (1 כף) פטריות מיובשות (עדיף מסוג פורצ'יני)
  • שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ לגודל בינוני-דק
  • 1 סלסלה של פטריות טריות, פרוסות לקוביות בגודל בינוני-קטן
  • מלח ופלפל שחור
  • 200 גרם (1 כוס) אורז עגול (או ארבוריו)
  • 50 מ"ל (1/4 כוס) יין לבן יבש

 

לגרסה החלבית

  • 25 גרם חמאה, פרוסה לקוביות
  • 30 גרם פרמזן/גאודה מגוררת (ועוד גבינה לגירור אישי)
  • חופן נדיב של עלי סלרי קצוצים או פטרוזיליה/כוסברה 

 

לגרסה הטבעונית

  • 50 גרם גבינת קשיו ביתית (או גבינה טבעונית אחרת למריחה)
  • 1 כפית שמרי בירה (או 20 גרם גבינה טבעונית בנוסח פרמזן, מגוררת)
  • חופן נדיב של עלי סלרי קצוצים או פטרוזיליה/כוסברה

 

אופן הכנה

  1. שמים בסיר את המים ואת אבקת המרק, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום ומכסים כדי למנוע אידוי.
  2. משרים את הפטריות ברבע כוס מים רותחים.
  3. מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים בו את הבצל, כאשר הוא הופך לשקוף, מוסיפים את הפטריות, ממליחים ומערבבים.
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים. מטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות, עד שהאורז חם מאוד.
  5. מסננים את הפטריות המיובשות, שומרים את מי ההשריה בצד, קוצצים ומוסיפים אותן לסיר.
  6.  מוסיפים את היין לסיר ומאדים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית-נמוכה.
  7. מוזגים 2 מצקות מהמרק שהרתחנו לתוך הסיר עם האורז ומערבבים. כאשר המרק נספג, מוסיפים מצקת נוספת ממנו, מערבבים וחוזרים על התהליך במשך 15 דקות. מוסיפים מהמרק רק אם כשמעבירים כף עץ במרכז הסיר, מצליחים לראות את התחתית ללא נוזלים. האורז מוכן כשהוא אלדנטה (הגרגר רך מבחוץ ובעל נקודה נגיסה במרכז - הנקודה צריכה להיות מורגשת בשלב זה קצת בהגזמה, כיוון שהאורז עוד יתרכך מהחום של עצמו גם אחרי שמפסיקים לבשלו).
  8. הגרסה החלבית: מוסיפים את המי ההשריה של הפטריות ואת קוביות החמאה לסיר. מערבבים עד להטמעתם. מפזרים את הגבינה ומערבבים. מפזרים מעל עלים קצוצים ומגישים לשולחן עם עוד גבינת פרמזן שכל אחד יוכל להוסיף לפי טעמו.
  9. הגרסה הטבעונית: מערבבים את מי ההשריה של הפטריות עם כ-50 גרם או יותר גבינת קשיו ועם שמרי הבירה, יוצקים מעל האורז ומערבבים. מפזרים מעל את העלים הקצוצים ומגישים.

 

>> לגבינה טבעונית

משרים 100 גרם אגוזי קשיו טבעיים במים לארבע שעות לפחות, ועדיף למשך הלילה. מסננים ומעבירים למעבד מזון (או לבלנדר חזק במיוחד). מוסיפים 2 כפות מיץ לימון, 1/4 כפית מלח וכ-100 מ"ל מים (1/2 כוס), ומרסקים 10-5 דקות עד לקבלת ממרח חלק. אם התערובת לא הופכת לממרח, מוסיפים מעט מים וטוחנים שוב. משתמשים בכמות הרצויה עבור הריזוטו את השאר אפשר לשמור בהקפאה לשימוש נוסף.

 

 אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    עוד מנה איטלקית שמתאימה בול לימים האלה: פיצה ביתית

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג