מותג התבלינים המוביל בישראל מציג: ארוחת החג המושלמת

"תבליני מימון" מציגים את התפריט המנצח לפסח: חרוסת עם טוויסט בריאות, מנת דג שאף חג לא שלם בלעדיה ומנה עיקרית מעניינת. ויש בונוס: עצות לעיצוב השולחן

כל המתכונים והטיפים לארוחת חג מושלמת, מבית מותג התבלינים המוביל 'תבליני מימון'  (צילום: חיים יוסף)
כל המתכונים והטיפים לארוחת חג מושלמת, מבית מותג התבלינים המוביל 'תבליני מימון' (צילום: חיים יוסף)

לפני הכל: עברו בראשכם על מהלך האירוע המתוכנן וערכו רשימה של דברים שדרושים לכם לקראת הסדר. הרכיבו לוח זמנים למשימות, וכך תבטיחו שהכל יתבצע בזמן ושדבר לא יישכח. הביאו בחשבון צרכים ייחודיים של הסועדים, כמו רגישות לגלוטן, צמחונות או טבעונות.

  • כמה ימים לפני הסדר הכינו קערה וכפות הגשה לכל מנה בתפריט. כך תגלו אם חסרים לכם כלים, ולא תצטרכו ללקט אותם ברגע האחרון. שולחן החג שלכם ארוך במיוחד? חלקו כל מנה לכמה קערות נפרדות, כדי שיהיה לסועדים קל יותר להגיע לאוכל.
  • אם יש לכם סרוויס בצבעים שונים, בחרו מפה וקישוטים בצבעים ניטרליים. אם יש לכם סרוויס ניטרלי, בחרו שניים-שלושה צבעים משלימים למפה ולקישוטים.
  • אין לכם סרוויס? אל תרוצו לקנות. ערבבו את הצלחות שיש לכם וצרו שילובים צבעוניים מגניבים.
  • הניחו את הפריטים העיצוביים בשני צדי השולחן במקביל, והקפידו שיהיו במרחק שווה זה מזה. התוצאה סימטרית ונעימה לעין.
  • במקום להציב במרכז השולחן פריט עיצובי גדול, כמו זר פרחים ענק או פמוטים ארוכים, קשטו את השולחן בשורה של פריטים עיצוביים קטנים. אלה יכולים להיות נרות קטנים, פרחים בצנצנות קטנות, אגוזי מלך או אפילו מקלות קינמון הפזורים לאורך השולחן.

 

המתכונים של רינת צדוק:

 

חרוסת בריאות

חרוסת בריאות  (צילום: חיים יוסף)
    חרוסת בריאות (צילום: חיים יוסף)

     

    חומרים:

    • 1 תפוח עץ ירוק גרני סמית
    • 250 גרם תמר מג'הול מגולען
    • 150 גרם מיקס אגוזים (פקאן, אגוז מלך, שקדים, לוז)
    • 1/2 כוס שומשום מלא קלוי / שומשום
    • 1/2 כפית קינמון
    • ¼ כפית הל
    • ¼ כפית ג'ינג'ר
    • 2 כפות סילאן
    • ½ כוס יין אדום מתוק / מיץ ענבים טבעי

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

    2. קולים את האגוזים כ-8 דקות, מניחים בצד לצינון.

    3. מקלפים את התפוח, מגררים על פומפייה בינונית.

    4. מניחים במעבד מזון: תמרים, יין, סילאן, תבלינים ומעבדים בפולסים . מוסיפים את האגוזים וממשיכים לעבד 2-3 פולסים נוספים.

    5. מערבבים את התמרים עם התפוחים ומאחסנים בצנצנת.

    הטיפ של מימון!

    ניתן לשמור במקרר את החרוסת עד 7 ימים.

    ניתן להקפיא ולהפשיר במקרר.

    במידה ונשאר לכם מהחורסת ואין לכם מה לעשות נין להוסיף כ-1/2 כוס אגוזים טחונים לערבב בתוך החרוסת, להניח במקרר עד שמתקרר, מגלגלים לכדורים ומגלגלים בקוקוס.

     

    דג שלם אפוי בתנור עם ירקות אביב (4-6 מנות)

    דג שלם אפוי בתנור עם ירקות אביב  (צילום: חיים יוסף)
      דג שלם אפוי בתנור עם ירקות אביב (צילום: חיים יוסף)

       

      חומרים:

      • 2 דגים טריים בגודל בינוני
      • 2 שומרים פרוסים
      • 2 לימונים פרוסים דק
      • 2-3 גבעולי שום ירוק
      • 4-5 ארטישוקים קטנים
      • חופן שעועית ירוקה רחבה
      • חופן שעועית ירוקה רגילה
      • 2 כרישות
      • 2-3 גבעולי מרווה
      • 2-3 גבעולי טימין
      • מלח ים אטלנטי
      • פלפל שחור גרוס
      • 4 כפות שמן זית

       

      אופן ההכנה:

      1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

      2. קוצצים שום ירוק ומערבבים עם מעט מלח וכף שמן זית.

      3. שוטפים ומנקים את הכרישות, חותכים כל כרישה לאורכה ואח״כ ליחידות באורך: 2-3 ס״מ. פורסים את השומרים וחוצים את הארטישוקים. פורסים את הלימונים לפרוסות בעובי: ½ ס״מ.

      4. ממלאים סיר במים עם כף מלח ומביאים לרתיחה, זורקים פנימה את השעועית וחולטים 2-3 דקות ומוציאים למי קרח.

       

      סידור התבנית ואפייה:

      5. מזליפים שמן זית על כל הירקות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

      6. מורחים את הדג בשמן זית, ממלאים את הבטן שלו בתערובת שום ירוק ו-3 פרוסות לימון.

      מניחים את הדג על הירקות, מפזרים עלי טימין ומרווה, פלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

       

      עוף ממולא באורז ופטריות (4-6 מנות)

      המנה העיקרית: עוף ממולא באורז ופטריות  (צילום: חיים יוסף)
        המנה העיקרית: עוף ממולא באורז ופטריות (צילום: חיים יוסף)

         

        חומרים:

        • עוף שלם טרי בגודל בינוני (1.200 גרם)
        • 1 כוס מלח גס
        • 1 כוס אורז בסמטי שטוף
        • 1 בצל בינוני קצוץ
        • 2 כפות שמן זית
        • 3 שיני שום קצוצות
        • 2 ענפי טימין
        • ½ כפית פלפל שחור גרוס
        • 1 ½ כוסות מים רותחים
        • 2 כרישות חתוכות לאורכן וקצוצות גס
        • ½ כפית טימין
        • 2 כפות פטרוזיליה יבשה

         

        מיקס פטריות:

        • 4 פטריות מלך היער
        • 4 פטריות פורטובלו
        • סלסילה שמפיניון
        • סלסילת פטריות ירדן
        • (פטריות שאוהבים, רצוי לשלב שיהיו טעמים מגוונים)

         

        אופן ההכנה:

        1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

        2. מניחים את העוף השלם על מגש מרופד בנייר אפייה מפזרים כוס מלח גס על העוף ומצפים מכל הכיוונים. מניחים בצד לחצי שעה לפחות.

         

        הכנת האורז למילוי העוף:

        3. קוצצים בצל דק, מטגנים בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים שום קצוץ ומערבבים.

        4. קוצצים 2 כוסות מיקס פטריות ומוסיפים לבצל, פלפל שחור גרוס, מלח ומערבבים, מוסיפים את האורז, מערבבים ומוסיפים מים רותחים, מבשלים 8 דקות. מניחים את האורז בצד לצינון.

        5. חותכים את הפטריות הנותרות לפרוסות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים פטריות, וכרישה, מזליפים שמן זית, מלח ופלפל.

        6. בעזרת מגבת נייר מסירים את עודפי המלח מהעוף, עד שהעור נקי ממלח.

        7. ממלאים את העוף באורז, סוגרים את פתח המילוי בעזרת שני שיפודי עץ (כדי שהאורז לא ייצא)

        מושחים את העוף בשמן זית, מפזרים פלפל שחור גרוס וטימין מיובש. מניחים את העוף על הפטריות ומכסים בנייר אפייה.

        8. מכניסים לתנור לשעה, כעבור 20 דקות, מסירים את נייר האפייה והופכים את העוף, צולים אותו עוד 20 דקות והופכים שוב לאחר 20 דקות לקבלת צבע שחום ויפה.

         

        בטטות שלמות אפויות בתנור עם טוויסט (4-6 מנות)

        התוספת: בטטות שלמות אפויות בתנור עם טוויסט  (צילום: חיים יוסף)
          התוספת: בטטות שלמות אפויות בתנור עם טוויסט (צילום: חיים יוסף)

           

          חומרים:

          • 6 בטטות בגודל בינוני
          • 1 כוס מלח גס

           

          לממרח קשיו:

          • 1/2 כוס קשיו מושרה במים 30 דקות
          • חופן פטרוזיליה קצוצה
          • 1 שן שום קצוצה
          • מיץ מחצי לימון
          • ¼ כפית פלפל שחור גרוס

           

          לקינואה:

          • ½ כוס קינואה שטופה
          • 1 כף שמן זית
          • ½ כפית מלח

           

          אופן הכנה:

          הכנת הבטטות:

          1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

          2. מפזרים מלח גס על נייר אפייה ומניחים עליו את הבטטות.

          אופים את הבטטות כ-50-60 דקות עד לריכוך מוחלט.

           

          הכנת הממרח:

          3. מכניסים את כל החומרים למעט הפטרוזיליה לבלנדר ומערבבים לתערובת חלקה.

          מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.

           

          הכנת הקינואה:

          4. מחממים תנור ל-160 מעלות.

          5. מרתיחים סיר מלא במים, זורקים פנימה את הקינואה ומבשלים כ-10 דקות, מניחים את הקינואה בתוך מי קרח לעצירת הבישול ולאחר מספר דקות שמתקרר מסננים.

          6. מפזרים את הקינואה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזליפים שמן זית ומלח.

          מכניסים את התבנית לתנור ל20 דקות, מערבבים את הקינואה מידי פעם כדי שהאפייה תהיה אחידה. הקינואה צריכה להיות קריספית ויבשה.

           

          הרכבת המנה:

          7. חורצים את הבטטות לאורכן, מניחים בנדיבות ממרח הקשיו, מפזרים קינואה קריסיפית וקצת עלי פטרוזיליה ומגישים.

           

          מנגולד במילוי אורז בסמטי מלא (4-6 מנות) - מנה טבעונית:

          המנה הטבעונית: מנגולד במילוי אורז בסמטי מלא  (צילום: חיים יוסף)
            המנה הטבעונית: מנגולד במילוי אורז בסמטי מלא (צילום: חיים יוסף)

             

            חומרים:

            • 16-18 עלי מנגולד יפים
            • 4 שיני שום פרוסות
            • 1 כוס עגבניות שרי חצויות
            • 1 כוס עגבניות שרי
            • ¼ כוס שמן זית
            • מיץ מלימון
            • ½ כפית מלח
            • ¼ כפית פלפל שחור גרוס דק

             

            למילוי אורז:

            • 1 כוס אורז אדום מלא מושרה 2-4 שעות
            • בצל גדול קצוץ
            • 3 כפות שמן זית
            • 2 שיני שום קצוצות
            • 1 כפית עלי זעתר טרי או מיובש
            • ½ כפית נענע יבשה
            • ½ כפית פלפל שחור גרוס
            • כפית מלח ים
            • ½ ליטר מים

             

            אופן ההכנה:

            הכנת העלים:

            1. שוטפים את עלי המנגולד היטב במים קרים, מפרידים את הגבעול הלבן מהעלה.

            2. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה ומכינים קערה עם מי קרח.

            3. מכניסים 2-3 עלים יחד , חולטים כ-30 שניות, בעזרת מלקחיים מוציאים מהמים ישר למי קרח.

             

            הכנת מילוי האורז:

            4. מסננים את האורז מהמים.

            5. מרתיחים סיר מלא במים, זורקים פנימה את האורז ומבשלים 10 דקות (ממש כמו פסטה). מסננים את האורז, ומניחים בצד.

            6. מחממים שמן בסיר שטוח או מחבת ומטגנים את הבצל על להבה בינונית לקבלת בצל זהוב, מוסיפים שום קצוץ ומערבבים. מוסיפים את האורז המסונן והתבלינים ומערבבים.

            7. פורסים עלה מנגולד על משטח העבודה ומניחים כף לא מלאה מהמלית, מקפלים משני הצדדים ואז למרכז, ממש כמו מעטפה, ריבוע סגור.

             

            הכנת הרוטב:

            8. מנקים את הגבעולים של המנגולד וחותכים אותם למקלות.

            9. בסיר סוטאז יוצקים שמן זית ומחממים, זורקים פנימה עגבניות שרי חצויות ומקפיצים כ-4-5 דקות, מוסיפים שיני שום פרוסות וגבעולי מנגולד, מלח, פלפל ומיץ לימון. מבשלים 3 דקות, מנמיכים את הלהבה.

            10. מסדרים את הממולאים בסיר, יוצקים 2 כוסות מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.

            11. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-15-20 דקות.

            מוסיפים מים במידה וחסרים נוזלים, טועמים ומתקנים תיבול, מלח/ פלפל.

             

            למתכונים נוספים הכנסו: www.mspices.co.il 

             

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד