מותר ללקק את האצבעות: כנפיים עסיסיות ושחומות, ברוטב טריאקי

מנה עיקרית זולה שתקח רק כמה דקות מזמנכם ומובטח שכל המשפחה תעוף עליה, פשוט כי היא טעימה בטירוף. הגישו עם אורז לבן או פירה קרמי וערימת מפיות ענקית

אסתר דורון צרפתי

|

23.03.20 | 08:11

יש לכם צבא של רעבים בבית? קבלו פתרון זול ופשוט להשביע אותם: כנפיים בטריאקי (צילום: אסתר דורון צרפתי)
יש לכם צבא של רעבים בבית? קבלו פתרון זול ופשוט להשביע אותם: כנפיים בטריאקי (צילום: אסתר דורון צרפתי)

המרכיבים

 

  • 1 ק"ג כנפיים נקיות (אפשר לחצות אותן, אם רוצים)
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס רוטב טריאקי
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כף שטוחה מלח
  • שומשום לעיטור (לא חייבים)
  • 1/2 כוס מים רותחים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את בתנור ל-200 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים את הכנפיים בתבנית, מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט המים הרותחים ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  3. יוצקים את המים הרותחים בשולי התבנית. אופים בתנור כחצי שעה, עד להשחמה. מוציאים, הופכים לצד שני ואופים כעשר דקות, עד שהכנפיים שחומות גם מהצד השני.

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

 

    צריכים תוספת עם זה? יש מג'דרה שווה מפתיתים ועדשים

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר בשרי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג