
המדריך המקוצר לסידור גבות לטובת אלו שגבות סוררות משגעות אותן גם בזמן הסגר, או אלו שמחפשות תעסוקה אפקטיבית.
כדאי לדעת
========
לפני ההסרה מומלץ לפתוח את נקבוביות העור - בעזרת מקלחת חמה ופילינג גרגרים.
סף הכאב שלכן איננו גבוה? יש האומרים שהזמן הכי נכון בחודש למריטת גבות (ושיער הגוף בכלל) הוא כשבוע אחרי קבלת הווסת, אז הגוף עמיד יותר. עדיין חוששות? מרחו סביב הגבות חומר המיועד להקלת כאבי שיניים על תינוקות שיאלחש מעט את האזור.
אזור הישיבה המומלץ הוא מול חלון או מנורה חזקה שיאירו את פניך.

שלבי העבודה
=========
הכנת השטח: מסרקים את הגבות כלפי מעלה וגוזרים בעדינות את אלו שארוכות מדי. בנוסף, מורטים מהשורש את השיערות שרחוקות מאוד מהגבה - עם כיוון הצמיחה ולא נגדו.
מסמנים את קצה הגבה: מצמידים עיפרון בצמוד לאף ובאלכסון כך שיחבר בין הצד החיצוני של הנחיר לבין הקצה החיצוני של העין. הנקודה בה העיפרון פוגש את הגבה היא הנקודה בה הגבה אמורה להסתיים.
מסמנים את נקודת ההתחלה של הגבה: לוקחים את העיפרון ומצמידים אותו במקביל לקצה העליון של האף - הבליטה העליונה המעוגלת משני צידיה - הנקודה בה העיפרון פוגש את הגבה היא נקודת ההתחלה שלנו.
הצמדו לצורה הטבעית של הגבה: אלו לא הזמנים לעשות שינוי דרסטי (בעיקר כי אנשי המקצוע אינם זמינים לתיקונים בהולים) – עוקבים אחרי הקשת העליונה של הגבה ומורטים את השיערות הצומחות בצמוד לקו העליון או התחתון שלה. בעזרת הפינצטה מרימים כל שיערה בנפרד ובודקים, בעזרת המראה, שהמריטה שלה איננה יוצרת חור בלתי רצוי.
ממלאים שורות: למראה מלא יותר כדאי להיעזר בעיפרון גבות ולצייר בעזרתו במקומות הדרושים קווים דקים וקצרים שמדמים שיער אמיתי. בסיום, משפשפים את הגבה בעזרת האצבע לריכוך ולמראה טבעי ככל שניתן.