
דרך טעימה ובריאה לצאת משגרת המרקים הרגילים (צילום: ליאורה חוברה)
מרכיבים
כ-10 מנות
- 1 כף שמן
- 2 בצלים, פרוסים לקוביות
- 6-5 שיני שום, פרוסות דק
- 1 שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס
- 3 גזרים, קלופים ופרוסים
- חופן עלי לאושטיאן או עלי סלרי, קצוצים
- 400 גרם כרוב כבוש, לא מסונן
- 2 עגבניות מגורדות
- 100 גרם רסק עגבניות
- 12 כוסות מים מינרלים
- 1 כפית דבש או סילאן
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית כמון, טחון
- 1 כפית כורכום, טחון
- חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 1/2 צרור שמיר טרי, קצוץ
- 1 חבילה של נבטוטים
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים אותו עד להזהבה. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות. מערבבים מדי פעם. מגישים חם.
>> ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
עיקרית אחרי הראשונה: סטייק פרגית במרינדה