כרובים לצלחת: צ'ורבה - מרק ירקות רומני, צמחוני וחמוץ עם כרוב כבוש

כולנו מורגלים בנוהל: כשסוער בחוץ, מוציאים סיר גדול ומהנדסים תבשיל מחמם. הפעם, רצינו להציע לרענן את התפריט הרגיל עם מנה פשוטה ובריאה עם טוויסט מעניין בטעם

ליאורה חוברה

|

19.03.20 12:13

לשימוש הכתבה בלבד אוכל מרק צ'ורבה ליאורה חוברה
לשימוש הכתבה בלבד אוכל מרק צ'ורבה ליאורה חוברה (דרך טעימה ובריאה לצאת משגרת המרקים הרגילים)

מרכיבים

כ-10 מנות

 

  • 1 כף שמן
  • 2 בצלים, פרוסים לקוביות
  • 6-5 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס
  • 3 גזרים, קלופים ופרוסים
  • חופן עלי לאושטיאן או עלי סלרי, קצוצים
  • 400 גרם כרוב כבוש, לא מסונן
  • 2 עגבניות מגורדות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 12 כוסות מים מינרלים
  • 1 כפית דבש או סילאן
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית כמון, טחון
  • 1 כפית כורכום, טחון
  • חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • 1/2 צרור שמיר טרי, קצוץ
  • 1 חבילה של נבטוטים
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים אותו עד להזהבה. מוסיפים את השום ומערבבים.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות. מערבבים מדי פעם. מגישים חם.

 

>> ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

עיקרית אחרי הראשונה: סטייק פרגית במרינדה

 

צילום: ליאורה חוברה
לשימוש הכתבה בלבד אוכל פרגיות בתנור ליאורה חוברה (צילום: ליאורה חוברה)

 

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד