רחמים על השליח: כך תכינו ביחד
עם הילדים פיצה ביתית נהדרת

הפיצריה היחידה שלא תתקמצן לכם על התוספות, תגיש את הסלייס היישר מהתנור הלוהט וגם תוותר מראש על הטיפ (למרות שיש גשם בחוץ), נמצאת אצלכם במטבח

אורה קורן

|

18.03.20 | 06:31

בפיצריה הביתית לא מתקמצנים על תוספות והמגוון מתאים לכם בול (צילום: אורה קורן)
בפיצריה הביתית לא מתקמצנים על תוספות והמגוון מתאים לכם בול (צילום: אורה קורן)

מזמן לא ראיתי שמחה גדולה מזו של ילדים ומבוגרים שמעמיסים על הפיצה מה שהם רוצים, ממבחר צלוחיות שהצבתי מולם. אלה כללו רצועות פלפלים צבעוניים, זיתים חתוכים, פטריות פרוסות, זוקיני ובטטה מגולחים עם קולפן לסרטים דקיקים ותירס משימורים.

 

הכנתי מראש את הבצק, חילקתי אותו לפי מספר הנפשות ורידדתי. מכאן כל אחד שוגר לנפשו להכין את הפיצה שהוא הכי אוהב. כל אחד מרח מעט מחית עגבניות שהגיעה מבקבוק במזווה (אפשר באותה מידה להציע שימורי עגבניות מרוסקות) ופיזר את הירק מעל. מעל מפזרים גבינה או תערובת גבינות, וכולם ממתינים יחד לריח שמתחיל להגיח מהתנור.

 

מרכיבים

ל-3 פיצות משפחתיות או כ-8 אישיות

 

לבצק

  • 1/2 1 כוסות (300 מ"ל) מים פושרים
  • 1/4 כוס (50 מ"ל) שמן זית
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 525 גרם קמח פוקאצ'ה, או 500 גרם קמח רגיל
  • 10 גרם שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים טריים

 

לציפוי

  • 1 כוס מחית עגבניות מבקבוק או 1 פחית עגבניות מרוסקות
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 70 גרם גבינות צהובות מגוררות מעורבות (עמק, מוצרלה, פרמז'ן)

 

לתוספות

  • זוקיני (אחד לכל פיצה אישית)
  • בטטה בינונית
  • סלסלת פטריות שמפניון טריות
  • חצי בצל סגול
  • פלפל צהוב/אדום/כתום
  • זיתים ירוקים/קלמטה
  • תירס משימורים

 

אופן הכנה

  1. הבצק: שמים בקערה את המים, השמן, המלח, הסוכר, הקמח ואת השמרים, ולשים במשך 10 דקות. אם הקמח לא מתגבש לבצק תוך דקה והוא גרגרי ויבש, מטפטפים בהדרגה כף נוספת של שמן או מים. מנגד, אם הבצק דביק מאוד מוסיפים בהדרגה קמח. התוצאה הסופית צריכה להיות בצק שכמעט לא נדבק לידיים. מכסים בניילון ומניחים לעמוד כשעה במקום חמים עד הכפלת הנפח.
  2. מחממים תנור ל-225 מעלות.
  3. מחלקים את הבצק לפי כמות הפיצות שרוצים. מקמחים משטח עבודה ומערוך ומרדדים כל יחידת בצק בנפרד. מוודאים שהיא לא נדבקת למשטח העבודה, ואם כן - מפזרים מעט קמח. מניחים את הבצק על נייר אפיה ומחוררים מעט עם מזלג.
  4. הציפוי: טועמים את מחית העגבניות ומתבלים אותה לטעמכם אם צריך. מורחים את מחית העגבניות על הבצק המרודד.
  5. התוספות: פורסים את התוספות לפרוסות דקיקות מאוד - את הבטטה והזוקיני/קישוא רצוי לפרוס עם קולפן ירקות. את הבצל פורסים לחצאי טבעות דקיקות. מניחים את התוספות שנבחרו מעל למחית העגבניות. מפזרים מעל את הבצל כדי שיתקרמל מעט באפיה.
  6. מכניסים לתנור, כשהבצק מתחיל להשחים, אחרי כ-5 דקות והוא כמעט מוכן, מוציאים, מוסיפים את הגבינות ומחזירים לתנור עד שהן נמסות. מוציאים ומגישים.

 

 אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    קלאסיקה נוספת שתוכלו להכין עם הילדים: פנקייקס

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג