האדריכל האיטלקי ויטוריו גרגוטי מת מנגיף הקורונה

עם לא פחות מ-1,800 מבנים ברחבי העולם, על פני קריירה בת כ-60 שנה, הספיק האדריכל לתכנן בארצו וברחבי העולם. הוא מת מסיבוכי המחלה בגיל 92

מנור בראון

|

16.03.20 01:20

אדריכלות ויטוריו גרגוטי
אדריכלות ויטוריו גרגוטי (ויטוריו גרגוטי. יליד 1927, הוא למד בפוליטכניקו של מילאנו ופתח בקריירה בת 6 עשורים)
אדריכלות ויטוריו גרגוטי אצטדיון איטליה municipal stadium
אדריכלות ויטוריו גרגוטי אצטדיון איטליה municipal stadium (אצטדיון מראסי בג'נובה, שאותו תכנן גרגוטי לקראת מונדיאל 1990)
אדריכלות ויטוריו גרגוטי מילנו איטליה תאטרון milan italy february teatro degli arcimboldi theatre
אדריכלות ויטוריו גרגוטי מילנו איטליה תאטרון milan italy february teatro degli arcimboldi theatre ( תיאטרון-אופרה ארצ'יבולדי במילאנו. פרויקט משותף עם מריו בוטה)
אדריכלות ויטוריו גרגוטי france theater grand
אדריכלות ויטוריו גרגוטי france theater grand (התיאטרון הגדול של פרובאנס, צרפת, אף הוא בתכנונו של גרגוטי)

קורבן ראשון לעולם האדריכלות במגיפת הקורונה. האדריכל האיטלקי ויטוריו גרגוטי מת אמש (א') כתוצאה מסיבוכי המחלה, והוא בן 92.

 

Vittorio Gregotti היה אדריכל, מתכנן ערים ותיאורטיקן, ובקריירה ענפה ופורייה בת שישה עשורים, הוא תכנן לא פחות מ-1,800 מבנים, בקני מידה מגוונים ובכל רחבי העולם.

 

 

 

בין המבנים הידועים ביותר שתכנן, או שהיה שותף לתכנונם, נמנים: שיפוץ האצטדיון האולימפי "ליואיס קומפאניס" בברצלונה, לקראת המשחקים האולימפיים בעיר ב-1992; תיאטרון-אופרה ארצ'ימבולדי במילאנו, שאותו תכנן בשיתוף האדריכל השווויצי מריו בוטה (מי שתכנן את בית הכנסת והמרכז למורשת היהדות "צימבליסטה" באוניברסיטת תל אביב).

 

התיאטרון, שתוכנן בתחילת המילניום הנוכחי, שימש כביתו של תיאטרון "לה סקאלה" בזמן שיפוצים נרחבים שנערכו במשכנו הקבוע. אייקונים נוספים שאותם תכנן גרגוטי הם אצטדיון לואיג'י פראריס (מראסי) בעיר ג'נובה, שנבנה לקראת אירוח המונדיאל באיטליה ב-1990, ו"מרכז Belem לתרבות ואמנות" בליסבון.

 





עבודותיו של גרגורטי מתאפיינות בחזיתות גדולות ואטומות של אבן, שיש ובטון. "סכרים", כינה אותם האדריכל והתיאורטיקן רם קולהאס, ואמר כי "ויטוריו הוא אדריכל שרוצה לבנות סכרים בכל העולם".

 

בקריירה הממושכת שלו, הספיק האדריכל לתכנן רובע מגורים בשנגחאי, לצד שכונות בארץ מולדתו. על עבודתו ותרומתו לתרבות האדריכלות האיטלקית, בין היתר בזכות היותו עורך כתב העת לאדריכלות "CasaBella" היוצא לאור באיטליה, עוטר גרגוטי במדליית זהב מטעם מוזיאון הטריאנלה במילאנו. הוא היה חבר פעיל במפלגה הקומוניסטית האיטלקית.

 

עם היוודע דבר מותו, ספד לו האדריכל האיטלקי סטפאנו בוארי, מי שהיה עורך כתב העת "דומוס":

 

 

 

ואיך לואי ויטון תורמים למאבק בקורונה? מכינים אלכוג'ל במקום בושם:

 

לשימוש הכתבה בלבד לואי ויטון מדפים raw edges

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד