
סטייק פרגית זה לא רק למנגל, אפשר בהחלט לצלות אותו בתנור ולהנות מעיקרית עסיסית (צילום: ליאורה חוברה)
מרכיבים
(4 מנות)
- 2 כפות קטשופ
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף חרדל איכותי
- 4 שיני שום, כתושות
- 2 כפות רוטב סויה כהה
- 800 גרם סטייק פרגית, נקי
אופן הכנה
- מערבבים יחד את כל המרכיבים למעט נתחי הפרגיות.
- מוסיפים את הפרגיות לקערה, מערבבים עד לציפוי אחיד, מעבירים את הכול לתבנית פיירקס, מכסים ושומרים במקרר שעתיים לפחות (ועדיף לילה שלם).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור 20 דקות. מוציאים, מסירים את הכיסוי ומחזירים לתנור. מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות או עד שהפרגיות מוכנות. מוציאים ומגישים מיד.
>> ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

תוספת שתתאים לכל עיקרית - אורז צהוב עם עשבי תיבול