לעיין בתמונות משפחתיות, ועוד 26 דרכים פשוטות להרגיע את עצמנו

מרגישים מתח? חרדה? המנטור ג'בר חביש מציע בספרו החדש, "נחת", לאמץ הרגלים פשוטים שיפחיתו את מפלס הסטרס. מומלץ לנסות בבית (וכרגע רק בבית, כן?)

לא נחכה עד שיהיה לנו כוח להתחיל, נתחיל עכשיו (צילום: Shutterstock)
לא נחכה עד שיהיה לנו כוח להתחיל, נתחיל עכשיו (צילום: Shutterstock)

מחשבות שלנו הופכות למילים, המילים למעשים, המעשים להרגלים, ההרגלים הופכים לערכים ואלה הופכים לגורל שלנו. את זה מהטמה גנדי אמר. גם ג'בר חביש, מנטור מבוקש בארץ ובעולם, שעם לקוחותיו נמנים בכירי הייטק וסלבס, כולל נטע ברזילי (שאותה ליווה כל הדרך לאירוויזיון ואף היה לצדה בגמר), מאמין שההרגלים היומיומיים שלנו הם אלה שקובעים את מהלך חיינו. את הידע שצבר הוא חולק בספרו החדש "נחת", שבו הוא מתמקד ב־120 הרגלים פשוטים שאימוץ שלהם יכול לשנות את חיינו לטובה.

 

חביש (36) נולד בכפר הדרוזי ירכא. הוא ואחיו התייתמו מאביהם האלים בגיל צעיר ואמו התמודדה עם הקשיים כשמצבה הכלכלי של המשפחה קרוב לקו העוני. למרות כל אלה, הוא הצטיין בלימודים, היה קצין מצטיין בחיל האוויר, למד לשני תארים, מנהל עסקים וניהול מערכות מידע, והיה בדרכו לקריירה צבאית מבטיחה, כשהחליט לשנות מסלול ולממש את ייעודו הרוחני. כיום הוא מלווה אלפי אנשים, מופיע על במות ולפני כחמש שנים פתח את מרכז נור בתל־אביב, שם הוא מעביר קורסים וסדנאות.

 

"שגרת היום שלנו היא אוסף של התנהגויות, הרגלים ודרך התנהלות שמאפיינת את יומנו ואת חיינו", פותח חביש בהקדמה של הספר. "אני שמח להפתיע אתכם ולגלות שהרבה יותר קל לאמץ הרגלים חדשים שמגרים אותנו ומדברים אלינו, מאשר לעבור תהליכי ריפוי וטיפול גופניים ונפשיים ארוכים". בספר, כאמור, מפורטים 120 הרגלים. הוא ממליץ לא לקרוא את הספר בפעם אחת, אלא לדפדף בו, לתת למה שקראנו לשקוע, ואז לחזור ולקרוא עוד.

 

ג'בר חביש. מנטור מבוקש בארץ ובעולם, שעם לקוחותיו נמנים בכירי הייטק וסלבס, כולל נטע ברזילי, (צילום: אביגיל עוזי)
    ג'בר חביש. מנטור מבוקש בארץ ובעולם, שעם לקוחותיו נמנים בכירי הייטק וסלבס, כולל נטע ברזילי,(צילום: אביגיל עוזי)

     

    בתקופה של חוסר ודאות כמו זו שאנחנו מצויות בה עכשיו, הנה הרגלים מהספר שכדאי לנסות לאמץ:

     

    1. גמרנו עם ההשוואות. במקום להשוות את עצמנו לאחרים, נתמקד בעצמנו ונשווה את עצמנו של אתמול לזו של היום. זה לא אומר שמעכשיו נתעלם מהסביבה, אפשר להסתכל על ההישגים של אנשים אחרים, אבל רק כדי לקבל השראה.

     

    2. לא נחכה עד שיהיה לנו כוח להתחיל. "מכירים את זה שממש רוצים לעשות משהו אבל אין לנו כוח להתחיל, ואז אנחנו אומרים משהו בסגנון, אין לי כוח, אני לא בתקופה טובה, כשאתחזק אני אתחיל ואז לא מתחילים?", כותב ג'בר ומציע: כדי להתחזק, צריך פשוט להתחיל לעשות. העשייה כבר תגרום לאנרגיה להגיע.

     

    3. נדמיין חיוכים בכל מקום. כל דבר שניגש אליו, אדם, או אפילו חפץ, נדמיין שהוא מחייך אלינו. חביש אומר שאם נדמיין את הכרית מחייכת אלינו לפני השינה, השינה שלנו תהיה טובה יותר.

     

    הצחוק משחרר ומטעין בכוח (צילום: Shutterstock)
      הצחוק משחרר ומטעין בכוח(צילום: Shutterstock)

       

      4. נהיה אלה שמרגיעות, לא אלה שמחממות. אם יש לנו חברים, שכנים או בני משפחה מסוכסכים, ננסה להתערב ולנקות את הכעס. לא נהיה אדישות לסביבה ונראה בעצמנו שליחות של אור.

       

      5. לא נרכל על אנשים, גם אם הם כבר לא חברים שלנו. לפי הסטטיסטיקה, אנשים שיצאו מחיינו יחזרו מתישהו. "האינפורמציה תמיד מגיעה לאוזניים הלא נכונות", הוא מזהיר.

       

      6. נכריז על יום ראשון חיובי. בימי ראשון נגיד רק דברים חיוביים, נחייך, נפרגן ולא נתעצבן.

       

      7. נקדיש זמן לעצמנו ביום ההולדת שלנו, גם אם הוא חל ממש בימים אלה. בכל יום הולדת נכתוב על דף את הדברים שאנחנו רוצות שיהיו בחיינו. כמה ימים אחרי החגיגות, נחזור לדף הזה, ונתחיל לתכנן.

       

      המוזיקה משחררת רגשות (צילום: Shutterstock)
        המוזיקה משחררת רגשות(צילום: Shutterstock)

         

        8. נקשיב למוזיקה שאנחנו לא מכירות. פעם בשבוע ניכנס ליוטיוב ונקשיב לשירים חדשים. "מוזיקה ושירים נוגעים בנו רגשית ומשחררים מאיתנו רגשות שבדרך כלל אנחנו עוצרים בחיי היום־יום שלנו", כותב חביש.

         

        9. נמציא שמות חיבה לאנשים שאנחנו אוהבות. זה מחזק את הקשר. איך מוצאים שם חיבה הולם? חביש מציע את הדרך הבאה: כותבים את השם של האדם שרוצים להמציא לו שם חיבה, וכעבור כמה ימים שם החיבה יופיע לכם בראש. בפעם הבאה שתיפגשו, תודיעו לאדם הזה שזה שמו החדש.

         

        10. ננסה לגלות את הטוב באנשים. כל אדם הוא עולם ומלואו, גם האנשים שאנחנו לא יכולות לסבול. אם נצליח למצוא בהם משהו טוב, זה יעזור לנו להתמודד איתם.

         

        11. נודה לגוף שלנו. הוא בריא, הוא מתפקד, זה לא מובן מאליו, בטח שלא בעידן הקורונה. אם יש איבר שכואב, אפשר להתמקד בו ולשלוח לו אנרגיה מחזקת.

         

        12. אתן בבידוד? למה שלא תנצלו את הזמן לסידור המחסן, הארונות? מומלץ להגיע לכל אזורי האחסון שאנחנו לא מגיעות אליהם ביום־יום? פעמיים בשנה נתנפל עליהם, ננפה דברים פגי תוקף, וניתן לאנרגיה להתחלף ולזרום.

         

        13. נאמץ הקשבה מתוך גמישות מחשבתית. כלומר: נשתדל לא לקטוע אנשים כשהם מדברים, ונקשיב להם באמת, לא רק כדי למצוא משהו להגיד ברגע שקצב הדיבור שלהם יואט.

         

        הגינון מלמד מחויבות והשקעה (צילום: Shutterstock)
          הגינון מלמד מחויבות והשקעה(צילום: Shutterstock)

           

          14. נטפח את הגינה (אם אתם יכולים להיות בה לבד) או את העציצים. גינון מלמד הרבה על החיים: מחויבות, השקעה, אהבת חינם, התרגשות מהדברים הקטנים.

           

          15. לארוז בגדים וחפצים שאנחנו לא משתמשות בהם ולתרום אותם כשיתאפשר. אין טעם להפוך את הבית למחסן של חפצים מיותרים, זה רק גורם לאנרגיה להיות תקועה בחלל.

           

          16. נחמיא למישהו לפחות פעם ביום. כשאנחנו מחמיאות לאחרים זה עושה לנו טוב על הלב. כולם מרוויחים.

           

          17. נשתוק לפחות שעה ביום. שעה רצופה, כן? לא לענות לטלפונים, לא להביע דעה. שקט. מי שזה ממש קשה לה, יכולה לחלק את האתגר לשני חצאים.

           

          18. לעיין בתמונות משפחתיות. זה נותן כוח.

           

          לנפות חפצים ובגדים שאין צורך בהם (צילום: Shutterstock)
            לנפות חפצים ובגדים שאין צורך בהם(צילום: Shutterstock)

             

            19. ננסה לזכור שמות. בעיקר של הילדים וכן של בני ובנות הזוג של האנשים שעובדים איתנו: מה שלום עמוס? יצא מהבידוד?

             

            20. נוציא משימוש את המילים השליליות. ניפרד מביטויים כמו "נמאס לי", "זה לא יקרה", "אין לי כוח", "אין לי מזל". למילים יש כוח והשפעה, כשאנחנו אומרות מילים שליליות, אנחנו שומעות אותן ומשתכנעות

             

            21. נפרגן גם לחברים המוצלחים שלנו. לא נראה את ההצלחה שלהם כמובנת מאליה. גם אלה שנראה כאילו כבר כבשו כל פסגה, עובדים קשה וגם הם אוהבים שמחמיאים להם.

             

            22. נצפה במופע סטנד־אפ בנטפליקס או יוטיוב. מומלץ לעשות את זה לפחות פעם בשבוע. זה לא חייב להיות מופע שלם. פעם בשבוע נצפה בכמה דקות של קטעים מצחיקים. הצחוק משחרר ומטעין בכוח. אחרי שצחקנו, חביש ממליץ לשלוח את הקטע לחברים.

             

            23. נשתה מים. רגע, זה לא נגמר בשתייה: כל פעם שאתן שותות, קחו נשימה ותלחשו למים מילה שאתן רוצות להכניס לחייכן. המים זורמים ומגיעים לכל תא בגוף. אם אתן רוצות אהבה, לחשו "אהבה" לפני שאתן שותות, אם אתן רוצות שקט נפשי, זה מה שעליכן ללחוש.

             

            עטיפת הספר "נחת"
              עטיפת הספר "נחת"

               

              24. נמצא סבון ושמפו שאנחנו אוהבות. זה נשמע טריוויאלי, אבל מקלחת זה משהו שרובנו עושות כל יום (או יותר מפעם ביום), אז כדאי שנהנה ממנה.

              25. נסדר את המיטה כל בוקר. גם אם אנחנו נשארות כל היום ביית. כשמתחילים את היום בפעולה שמייצרת סדר, זה עושה סדר בראש.

               

              26. נצפה בסרטי ילדים. בכל אחת מאיתנו יש ילדה פנימית, וחשוב לתת לה ביטוי מדי פעם. מה גם שסרטי ילדים הם דרך מצוינת ללמוד על החיים ודבר נחמד לעשות עם הילדים.

               

              27. נלך לישון. שינה חשובה לבריאות שלנו לא פחות מאוכל ומים.

               

              28. נבכה. מהתרגשות או מעצב. הבכי מחבר אותנו לעצמנו.

               

              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד