מצד אחד פתיתים כי זה מה שהילדים אוהבים ומכירים, מצד שני עדשים כדי להעלות את הערך התזונתי של המנה (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
3-2 מנות
- 2 כפות שמן
- 1 בצל לבן, קצוץ
- 1 כוס קונכיות פתיתים
- 1/3 כוס עדשים ירוקות, יבשות
- 2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כפית כמון, טחון
- 1/2 כפית תבלין בהרט
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים והעדשים והפתיתים מוכנים לאכילה. מכבים את האש ומגישים.
צריכים מנה עיקרית עם זה? נסו עוף בסילאן של אסתר