מה אוכלים לצהריים בקייטנת אמא? מג'דרת פתיתים מהירה ומשגעת

השגרה החדשה מחייבת מחשבה יצירתית, גם כדי למלא את היום בפעילות מעשירה וגם כדי למלא את הבטן במשהו טעים ומשביע, בלי לבזבז כסף, זמן וכלים מיותרים

אסתר דורון צרפתי

|

15.03.20 | 07:29

מצד אחד פתיתים כי זה מה שהילדים אוהבים ומכירים, מצד שני עדשים כדי להעלות את הערך התזונתי של המנה (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מצד אחד פתיתים כי זה מה שהילדים אוהבים ומכירים, מצד שני עדשים כדי להעלות את הערך התזונתי של המנה (צילום: אסתר דורון צרפתי)
 

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל לבן, קצוץ
  • 1 כוס קונכיות פתיתים
  • 1/3 כוס עדשים ירוקות, יבשות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית כמון, טחון
  • 1/2 כפית תבלין בהרט
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים והעדשים והפתיתים מוכנים לאכילה. מכבים את האש ומגישים.

 

 

    צריכים מנה עיקרית עם זה? נסו עוף בסילאן של אסתר

     

     לחצו  על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד