סופסוף סופריטו: תבשיל טלה עם ארטישוק ירושלמי ובצלצלי שאלוט

אחרי הילולת הממתקים מתחשק לנו אוכל אמיתי, ומה יותר משביע מתבשיל ארוך של בשר ברוטב מעולה? אותו הדבר בצירוף ירק שורש נימוח שספג אליו את כל הטעמים

Xnet

|

12.03.20 08:49

לשימוש הכתבה בלבד אוכל סופריטו אדום
לשימוש הכתבה בלבד אוכל סופריטו אדום (תשקיעו בהשחמה ואנחנו מבטיחים שלא תתחרטו - סופריטו טלה וארטישוק ירושלמי)

* המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים

 

מרכיבים

10-8 מנות

 

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 ק"ג קוביות גדולות של שוק או כתף טלה
  • 2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לפרוסות גסות
  • 10 יחידות בצלי שאלוט או בצלי פנינה, קלופים
  • 5 שיני שום, קלופות
  • 1 כף מלח דק
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כורכום, טחון
  • 1 כפית כמון, טחון
  • 4  עלי דפנה
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 כוס של פטרוזיליה וכוסברה, קצוצות

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. צורבים בו את קוביות הבשר, עד להשחמה. כדאי לעשות זאת בקבוצות, כדי שהבשר אכן ייצרב ולא יתבשל. מוציאים את הנתחים לצלחת ושומרים בצד.
  2. מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי ואת הבצלים ומטגנים 10-5 דקות עד להשחמה.
  3. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ומטגנים יחד 3-2 דקות.
  4. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומנמיכים את האש. מבשלים שעה וחצי-שעתיים, עד שהבשר רך.
  5. מכבים את האש ומניחים לתבשיל לנוח לפחות 4 שעות לפני ההגשה. עדיף לאפשר לו לנוח לילה שלום.
  6. לפני ההגשה, מחממים היטב ומוסיפים את עשבי התיבול מעל.

 

מתים על ירקות שורש? תקברו אותם

 

צילום: אפרת ליכטנשטט
לשימוש הכתבה בלבד אוכל ירקות שורש קבורים אדום (צילום: אפרת ליכטנשטט)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד