סופסוף סופריטו: תבשיל טלה עם ארטישוק ירושלמי ובצלצלי שאלוט

אחרי הילולת הממתקים מתחשק לנו אוכל אמיתי, ומה יותר משביע מתבשיל ארוך של בשר ברוטב מעולה? אותו הדבר בצירוף ירק שורש נימוח שספג אליו את כל הטעמים

Xnet

|

12.03.20 | 08:55

תשקיעו בהשחמה ואנחנו מבטיחים שלא תתחרטו - סופריטו טלה וארטישוק ירושלמי (צילום: אפרת ליכטנשטט)
תשקיעו בהשחמה ואנחנו מבטיחים שלא תתחרטו - סופריטו טלה וארטישוק ירושלמי (צילום: אפרת ליכטנשטט)

* המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים

 

מרכיבים

10-8 מנות

 

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 ק"ג קוביות גדולות של שוק או כתף טלה
  • 2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לפרוסות גסות
  • 10 יחידות בצלי שאלוט או בצלי פנינה, קלופים
  • 5 שיני שום, קלופות
  • 1 כף מלח דק
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כורכום, טחון
  • 1 כפית כמון, טחון
  • 4  עלי דפנה
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 כוס של פטרוזיליה וכוסברה, קצוצות

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. צורבים בו את קוביות הבשר, עד להשחמה. כדאי לעשות זאת בקבוצות, כדי שהבשר אכן ייצרב ולא יתבשל. מוציאים את הנתחים לצלחת ושומרים בצד.
  2. מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי ואת הבצלים ומטגנים 10-5 דקות עד להשחמה.
  3. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ומטגנים יחד 3-2 דקות.
  4. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומנמיכים את האש. מבשלים שעה וחצי-שעתיים, עד שהבשר רך.
  5. מכבים את האש ומניחים לתבשיל לנוח לפחות 4 שעות לפני ההגשה. עדיף לאפשר לו לנוח לילה שלום.
  6. לפני ההגשה, מחממים היטב ומוסיפים את עשבי התיבול מעל.

 

    מתים על ירקות שורש? תקברו אותם

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפרת ליכטנשטט)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפרת ליכטנשטט)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג