
העוגה נפלאה גם עם תפוזים רגילים (צילום: ליאורה חוברה)
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
לסירופ
- 2 כוסות תותים, חתוכים
- 2 כפות סוכר חום דק
לבלילה
- 1.5 כוס קמח תופח (רצוי חלק ממנו קמח תופח מלא)
- 3/4 כוס סולת מלאה
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 100 גרם פתיתי קוקוס
- 200 מ"ל מיץ תפוזי דם או מיץ תפוזים רגיל
- 3/4 כוס קרם קוקוס דל שומן
- 120 גרם רסק תפוחים או רסק תותים
- 1 כפית תמצית וניל
- 5 ביצים, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר חום דק
- 1 תפוז דם (או תפוז רגיל) פרוס, עם הקליפה או בלי
- 1/4 כוס מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- הסירופ: שמים בקערה את התותים, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומשהים לפחות לשעה. מסננים את התותים מהסירופ שנוצר ושומרים בנפרד בצד עד השימוש.
- הבלילה: מערבבים בקערה את הקמח, הסולת קליפת התפוח ואת פתיתי הקוקוס.
- בקערה נפרדת מערבבים את המיץ, קרם הקוקוס, רסק התפוחים ואת תמצית הווניל.
- שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים 8 דקות עד שנוצר קצף אוורירי.
- מוסיפים לסירוגין ובהדרגה לקציפת הביצים את תערובת היבשים ואת התערובת הרטובה עד לסיומן.
- מוסיפים את התותים לבלילה ומערבבים ידנית עד לפיזור אחיד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית.
- מקשטים את העוגה בפרוסות תפוח ואופים כ-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
- מוהלים את הסירופ ב1/4 כוס מים רותחים. בסיום האפייה, מוציאים את העוגה, יוצקים עליה את סירופ התותים ומצננים. שומרים עד 3 ימים במקרר. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
>> ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

עוד עוגת הדרים של ליאורה חוברה - עם קלמנטינות וקראמבל