עוגת סולת מלאה עם תפוזים וסירופ תותים שהופך אותה לעסיסית במיוחד

החורף תיכף נעלם באופק ולוקח איתו את כל הטעמים האופייניים לו - אבל רגע לפני, אין מה שיפריע לכם להנות מעוגה משובחת ונפלאה שהיא בעצם סיכום עונה

ליאורה חוברה

|

11.03.20 | 09:19

העוגה נפלאה גם עם תפוזים רגילים (צילום: ליאורה חוברה)
העוגה נפלאה גם עם תפוזים רגילים (צילום: ליאורה חוברה)

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

לסירופ

  • 2 כוסות תותים, חתוכים
  • 2 כפות סוכר חום דק

 

לבלילה

  • 1.5 כוס קמח תופח (רצוי חלק ממנו קמח תופח מלא)
  • 3/4 כוס סולת מלאה
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 100 גרם פתיתי קוקוס
  • 200 מ"ל מיץ תפוזי דם או מיץ תפוזים רגיל
  • 3/4 כוס קרם קוקוס דל שומן
  • 120 גרם רסק תפוחים או רסק תותים
  • 1 כפית תמצית וניל 
  • 5 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר חום דק
  • 1 תפוז דם (או תפוז רגיל) פרוס, עם הקליפה או בלי
  • 1/4 כוס מים רותחים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. הסירופ: שמים בקערה את התותים, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומשהים לפחות לשעה. מסננים את התותים מהסירופ שנוצר ושומרים בנפרד בצד עד השימוש.
  3. הבלילה: מערבבים בקערה את הקמח, הסולת קליפת התפוח ואת פתיתי הקוקוס.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את המיץ, קרם הקוקוס, רסק התפוחים ואת תמצית הווניל.
  5. שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים 8 דקות עד שנוצר קצף אוורירי.
  6. מוסיפים לסירוגין ובהדרגה לקציפת הביצים את תערובת היבשים ואת התערובת הרטובה עד לסיומן. 
  7. מוסיפים את התותים לבלילה ומערבבים ידנית עד לפיזור אחיד.
  8. מעבירים את הבלילה לתבנית.
  9. מקשטים את העוגה בפרוסות תפוח ואופים כ-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  10. מוהלים את הסירופ ב1/4 כוס מים רותחים. בסיום האפייה, מוציאים את העוגה, יוצקים עליה את סירופ התותים ומצננים. שומרים עד 3 ימים במקרר. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

 

>> ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

    עוד עוגת הדרים של ליאורה חוברה - עם קלמנטינות וקראמבל

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ליאורה חוברה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ליאורה חוברה)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג