בכמה צבעים צריך להשתמש כדי לעצב בית מעניין ונעים למראה?

צבעוניות מהודקת, עיצוב מינימליסטי ומוטיב חוזר של קווים אלכסוניים ואדרת הדג - הופכים קוטג' דו־משפחתי מיושן בשטח 140 מ"ר לבית במראה אורבני ועדכני בכפר יונה

בית שרובו צבוע בארבעה צבעים בלבד. הכיסאות המרופדים בוורוד שוברים את סקאלת הצבעים הקרירה  (צילום: איתי בנית)
בית שרובו צבוע בארבעה צבעים בלבד. הכיסאות המרופדים בוורוד שוברים את סקאלת הצבעים הקרירה (צילום: איתי בנית)
הספה היא אחד הפריטים היחידים שנשארו בבית מלפני השיפוץ  (צילום: איתי בנית)
הספה היא אחד הפריטים היחידים שנשארו בבית מלפני השיפוץ (צילום: איתי בנית)
מתחת למדרגות נבנתה לזוג הכלבים של המשפחה מלונה יוצאת דופן  (צילום: איתי בנית)
מתחת למדרגות נבנתה לזוג הכלבים של המשפחה מלונה יוצאת דופן (צילום: איתי בנית)

בכמה צבעים צריך להשתמש כדי לעצב בית מעניין, מיוחד ונעים למראה? לפי המעצבת ליאת פוסט, לא הרבה. הקוטג' הדו־משפחתי בן 140 המ"ר בכפר יונה, שפוסט עיצבה מחדש עבור משפחה שכוללת זוג הורים ושני מתבגרים, מוכיח את דבריה. "יצרתי בית שרובו צבוע בארבעה צבעים בלבד", היא אומרת, "אבל הוא לא אפרורי ולא שגרתי בזכות החשיבה על הפרטים הקטנים".

 

נוסף על הצבעוניות המהודקת, מאופיין הבית במוטיב של קווים אלכסוניים, שחוזר על עצמו בעיקר בקומה הראשונה. "את הקווים האלכסוניים שילבתי בפרקט הלמינציה שיושם בדוגמת פישבון", מספרת פוסט. "בחרתי בריצוף למינציה מסוג חדש שהוא עמיד יותר, פרקטי יותר ומותאם לבית פעיל עם ילדים (מבית Domus Nature). הריצוף מטפס גם על הקירות בשירותי האורחים הקטנים בכניסה לבית, אך שם מדובר באריחי גרניט פורצלן. האריחים עולים עד התקרה ליצירת מראה מעניין ולא סטנדרטי. את המראה משלים כיור בטון קטן עם 'חצאית' ופרזול שחור. המוטיב האלכסוני משולב גם בטפט המיוחד בכניסה לבית", היא מוסיפה.

 

טפט מעוינים מיוחד יוצר עניין במבואה  (צילום: איתי בנית)
    טפט מעוינים מיוחד יוצר עניין במבואה (צילום: איתי בנית)
     

    "הטפט בעצם פתר לנו שתי בעיות במכה אחת: הוא גם מסתיר את מה שצריך להסתיר וגם יוצר עיצוב ייחודי. אני מכנה אותו טפט אינטליגנטי, מכיוון שהוא גורם למבקרים לעצור, להתבונן, לחשוב"

     

    "הכניסה לבית הייתה חשוכה ו'סבלה' גם מתקרה נמוכה למדי בגלל הנמכות שנעשו לטובת מיזוג אוויר. זה היה אילוץ שלא יכולנו להתעלם ממנו, לכן חיפשנו פתרון יצירתי שיעשה אפקט של וואו בחלל. החלטנו על טפט תמונה (טפט המודפס מתוך תמונה שצולמה ושוכפלה; יפ"נ) של משולשים שחורים צפופים שהולכים ונעלמים לקראת התקרה. המטרה הייתה לייצר תחושה של גובה, כדי שהעין תעקוב אחרי פיזור המשולשים. את הדלת לשירותי האורחים שילבנו בתוך הטפט. מדובר בדלת עם משקוף בקו אפס, כך שכאשר היא סגורה היא מוסווית בטפט ואינה נראית. הטפט בעצם פתר לנו שתי בעיות במכה אחת: הוא גם מסתיר את מה שצריך להסתיר וגם יוצר עיצוב ייחודי. אני מכנה אותו טפט אינטליגנטי, מכיוון שהוא גורם למבקרים לעצור, להתבונן, לחשוב. לא כל לקוח היה מסכים לשלב בביתו משהו כה דרמטי, מלא תעוזה ופורץ גבולות ממש בכניסה, ככה שאני מברכת על בני הבית הזה שזרמו איתי".

     

    מבט למטבח שעוצב בשחור דרמטי  (צילום: איתי בנית)
      מבט למטבח שעוצב בשחור דרמטי (צילום: איתי בנית)

       

      ארבעה צבעים אבל לא אפרורי ולא שגרתי בזכות החשיבה על הפרטים הקטנים (צילום: איתי בנית)
        ארבעה צבעים אבל לא אפרורי ולא שגרתי בזכות החשיבה על הפרטים הקטנים(צילום: איתי בנית)

         

        בלב הקומה הראשונה ניצב המטבח, שעוצב בשחור דרמטי ומלא נוכחות. "השקענו מחשבה רבה במטבח, סקיצות רבות שורטטו עד שהגענו לתוצאה המבוקשת. רצינו מטבח מודרני פתוח, אבל במקביל לא רצינו לוותר על דלפק ישיבה ועל ארונות אחסון", מסבירה פוסט. "כדי לפתור את עניין האחסון סיפחנו למטבח את החלל שמתחת למדרגות, וצבענו גם אותו בצבע שחור הזהה לזה של ארונות המטבח כדי להמשיך אותו רעיונית".

         

        את הארונות השחורים של המטבח משלים משטח גרניט פורצלן בגוון בטון ובטקסטורה מיוחדת. המשטח עוטף את כל המטבח, כולל הדלפק, ואף מטפס לחיפוי הקיר בגובה של כ־30 ס"מ, ליצירת מראה אחיד. "בשל אילוצי קונסטרוקציה יש הנמכה אלכסונית לא אסתטית בתקרת המטבח, וכדי לאזן ויזואלית את חוסר הסימטריה תלינו מעל לדלפק הישיבה גוף תאורה מרשים שנקנה בתומס תאורה. הוא תוחם את המטבח וגם מושך את העין".

         

        מחשבה רבה הושקעה גם בתכנון מקום הרביצה של שני כלבי המשפחה. "חיפשתי מקום למלונה ומצאתי אותו מתחת למדרגות, עם נגרות ייחודית מעץ וכרית של המותג Sitka by Irit Tamir, שמשתלבת בצבעוניות השולטת בבית", אומרת פוסט. לפינת האוכל נבחר שולחן עגול, שנפתח בעת הצורך לאירוח רב משתתפים. צורתו נועדה ליצור זרימה בין המטבח לסלון ולא להעמיס על החלל עוד זוויות ישרות. סביב השולחן כיסאות מרופדים בקטיפה ורודה, שמוסיפים לחלל המונוכרומטי נגיעה של צבע. הספה בסלון היא אחד הרהיטים היחידים שנשארו בבית אחרי העיצוב המחודש, משום שבני המשפחה נהנים להתכרבל ולרבוץ עליה. לצידה נפרש שטיח שיוצר ניגוד ויזואלי מעניין.

         

        מונוכרומטיות גם בחדר השינה (צילום: איתי בנית)
          מונוכרומטיות גם בחדר השינה(צילום: איתי בנית)



          דוגמת הפישבון מטפסת על קיר שירותי האורחים  (צילום: איתי בנית)
            דוגמת הפישבון מטפסת על קיר שירותי האורחים (צילום: איתי בנית)

             

            חדר העבודה של המתבגרים (צילום: איתי בנית)
              חדר העבודה של המתבגרים(צילום: איתי בנית)

               

              בקומה הראשונה נמצא גם הממ"ד, המשמש את בני המשפחה כחלל עבודה, בפרט את הילדים שלומדים בו מדי יום. "יצרנו המשכיות בין השולחן לבין הארון הסמוך בעזרת שורת המגירות הצבעוניות. הרקע הוא אפור בהיר ובתוכו שילבנו צבעי שחור, תכלת, אפור כהה וחרדל", מספרת המעצבת. עלייה במדרגות מגלה שאלה הולבשו מחדש עם מדרכי עץ חדשים ומעקה שנשאר כמעט כפי שהיה ורק נצבע בצבע שחור.

               

              בקומה השנייה שולב פרקט ביישום רגיל ולא פישבון, כמו בקומת הקרקע, כדי לא להעמיס על החללים הקטנים יחסית ועל המסדרון הצר המחבר ביניהם (צילום: איתי בנית)
                בקומה השנייה שולב פרקט ביישום רגיל ולא פישבון, כמו בקומת הקרקע, כדי לא להעמיס על החללים הקטנים יחסית ועל המסדרון הצר המחבר ביניהם(צילום: איתי בנית)

                חדרה של הבת  (צילום: איתי בנית)
                  חדרה של הבת (צילום: איתי בנית)

                   

                  בקומה השנייה שולב פרקט ביישום רגיל ולא פישבון, כמו בקומת הקרקע, כדי לא להעמיס על החללים הקטנים יחסית ועל המסדרון הצר המחבר ביניהם. "גם בחדר השינה המרכזי חוזר מוטיב הקווים, בטפט ייחודי של קווים אלכסוניים עדינים ודקיקים בשחור ולבן המוסיפים אופי טרנדי לחלל", מסכמת פוסט.

                   

                  גט דה לוק: מצאנו את הפריטים שיארגנו לכן חדר כמו זה שבתמונה

                   

                   (צילום: איתי בנית)

                     (צילום: אסף אמברם, ערן סלם, טולמנ'ס דוט, יהלומיס, Urban, HeziBank ,Cosentino )
                      (צילום: אסף אמברם, ערן סלם, טולמנ'ס דוט, יהלומיס, Urban, HeziBank ,Cosentino )

                       

                      1. מנורה: סטודיו COZI, מחיר 2,490 שקל; 2. כיסא בר: טולמנ'ס דוט, 1,112 שקל; 3. משטח עבודה למטבח: קוסנטינו, מ–2,400 שקל למ"ר; 4. שולחן: URBAN, מחיר: 790 שקל; 5. פמוט: MALYS בדן דיזיין סנטר, 990 שקל; 6. פרקט: Devon-Devon ב–HeziBank, מחיר מ-370 שקל למטר; 7. כיסא: גולף אנד קו, 599 שקל.

                       

                        ובדירה הזו אף קיר לא נותר לבן. הקליקו על התמונה:

                         

                        שיפוץ דירה בהשראת אליסה בארץ הפלאות (צילום: אורית ארנון)
                        שיפוץ דירה בהשראת אליסה בארץ הפלאות (צילום: אורית ארנון)

                         

                         

                         
                        הצג:
                        אזהרה:
                        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד