רק בריאות! אוזני המן מקמח כוסמין וטחינה במילוי ממרח אגוזים ביתי

משתדלים להימנע משומן רווי אבל המאפים של החג לא נותנים לכם מנוח? אין צורך להרגיש מקופחים. עשו כמו ענבר חוברה ואפו את הפתרון בעצמכם ממרכיבים בריאים

ענבר חוברה

|

09.03.20 | 08:51

אוזני המן מעולות ללא שמן או חמאה, עם מלית שמכינים לבד (צילום: ענבר חוברה)
אוזני המן מעולות ללא שמן או חמאה, עם מלית שמכינים לבד (צילום: ענבר חוברה)

בפורים שעבר רציתי להכין אזני המן בריאות, ולרב תדהמתי, לא היו מתכונים ברשת שמצאו חן בעיני. לכן החלטתי שהשנה אני מפצחת את המתכון הזה ויהי מה. מקובל לחשוב שאם אין שומן רווי אי אפשר לעשות עוגיות, אבל אני (עקשנית שכמוני) החלטתי לתת לטחינה אהובתי סיכוי.

 

כשהכנתי את המתכון בפעם הראשונה, פחדתי שאם הבצק לא יהיה קר - הוא יימס, אבל הוא דווקא הוכיח לי שהוא לא רק בריא יותר אלא גם חזק ועמיד.

 

גם את הממרח בחרתי להכין לבד. רציתי שיהיה עשוי מאגוזי לוז ונטול חומרי טעם וריח. לתוספת של טוב בחרתי להשתמש בסופרפוד מסתורי שנקרא מסקיט. מדובר על פרי, הדומה בצורתו לשעועית והוא משמש כממתיק טבעי בעל ערך גליקמי נמוך וגם עשיר בסיבים תבונתיים ובברזל. אתם יכולים להחליפו באבקת חרובים אך אני ממליצה לכם בכל זאת לנסותו כי הוא נותן מרקם מדהים לממרח.

 

ממרח אגוזים ושוקולד טבעי

 

מרכיבים

 

  • ½ 2 כוסות (375 גרם) אגוזי לוז קלויים, יבשים
  • ¼ כוס (25 גרם) אבקת קקאו נא
  • 4-3 כפות סילאן או סירופ מייפל טהור באיכות גבוהה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת מסקיט או אבקת חרובים
  • ½ כפית מלח ים או הימלאיה
  • ¾ כוס מים חמים

 

אופן הכנה

  1. במעבד מזון או בבלנדר, מעבדים את אגוזי הלוז הקלויים כ-10 דקות או עד שהתערובת הופכת לחמאת אגוזים.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים למעט המים, ומעבדים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
  3. לאט ובהדרגה מוסיפים את המים החמים לתערובת, ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וסמיכה. אם הבלנדר שלכם לא אוהב לעבד חומרים חמים, התחילו בערבוב התערובת עם מעט מים בכל פעם. בשלב הזה, התערובת תהפוך מעט דביקה, אל תדאגו, המשיכו להוסיף מים.

 

אין לכם כוח להכין את הממרח? פשוט תקנו את הגרסה הבריאה (צילום: ענבר חוברה)
    אין לכם כוח להכין את הממרח? פשוט תקנו את הגרסה הבריאה(צילום: ענבר חוברה)

     

    אזני המן

     

    מרכיבים

    כ-40 יחידות

     

    • 4 כוסות (480 גרם) קמח כוסמין מלא + קמח לקימוח
    • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפיה
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/2 כוס (120 גרם) טחינה גולמית
    • 3/4 כוס (177 מ"ל) מים
    • 1/2 כוס (177 מ"ל) דבש או סילאן
    • 3 ביצים

     

    אופן הכנה

    1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לבצק אחיד. מכדררים אותו לכדור ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.
    2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומקמחים היטב את משטח העבודה והמערוך.
    3. מוציאים את הבצק מהמקרר, חוצים אותו, מעבירים חלק אחד למשטח עבודה ואת החלק השני מחזירם למקרר.
    4. מקמחים את הבצק ומעבדים אותו עם הידיים עד שהוא אלסטי למגע ולא דביק מדי. 
    5. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס.
    6. שמים במרכז כל עיגול כפית אחת מהממרח. מרימים שלושה קצוות ומהדקים היטב. שימו לב שהחלק הפנימי יהיה פחות מקומח, כדי שיידבק היטב.
    7. מניחים את כל אזני ההמן בתבנית ואופים 20-15 דקות  עד שהבצק מזהיב. חשוב לא להגיע להשחמה. מוציאים, מצננים ומגישים.

     

     

      רוצים לצבוע את האוכל שלכם בכל צבעי הקשת? צפו בפרוייקט "צבע בריא"

       

       לחצו על התמונה כדי להגיע למדריך (צילום: Derek Simpson Photography)
      לחצו על התמונה כדי להגיע למדריך (צילום: Derek Simpson Photography)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (3 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג