
ארוחה שלמה במגש אחד - מנסף בדואי עם מרק יוגורט בצד (צילום: Shutterstock)
>> המתכון באדיבות סברייה מקייטרינג "זעפרן טעים להתארח" שהשתתפה בשבת האחרונה ב"שוקראן"- שוק היזמים והיזמיות הבדואי היחיד בארץ שהתקיים ברהט
מרכיבים
- 3 ק"ג בשר כבש חתוך לחתיכות גדולות, עדיף בשר כתף
- שמן
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 ליטר יוגורט
- 3 כפיות קורנפלור
- 1 כפית אבקת מרק
- מלח
- 1 ק"ג אורז בסמטי
- עלים מזר פטרוזיליה, קצוצים דק
- 1/2 כפית הל, טחון
- 1/2 כפית קינמון, טחון
- 3 יחידות לחם סאג' (פיתה בדואית דקה)
- פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
- 1/2 כוס שקדים קלויים
- 1/2 כוס צנוברים קלויים
- פרוסות לימון טרי
אופן הכנה
- מניחים את נתחי הבשר בסיר גדול ומכסים במים כך שהם יגיעו כ-5 ס"מ מעל הבשר. מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח לפי הטעם. מבשלים כשעה וחצי, אחרי הרתיחה, או עד שהבשר רך.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בו את השום כמה שניות. מכבים את האש ושומרים בצד.
- יוצקים את היוגורט לסיר. מוסיפים את הקורנפלור, אבקת המרק ומלח, טורפים במטרפה ומחממים על אש קטנה.
- מוסיפים כחצי ליטר מציר הכבש לתוך היוגורט ומערבבים. מבשלים עד שמרק היוגורט מסמיך.
- מוסיפים את השום המטוגן ליוגורט ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול ושומרים חם בצד.
- מחממים שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים כמה דקות, מוסיפים את השמן, הפטרוזיליה, ההל, השום, הקינמון והמלח ומערבבים הכול יחד.
- מניחים 2 פיתות על צלחת הגשה בקוטר 45-40 ס"מ. מרטיבים אותן עם מרק כבש או מרק היוגורט, לפי הטעם.
- שמים את האורז על הפיתות בערימה ומשטחים. מעל שמים את נתחי הבשר.
- מקשטים בפטרוזיליה קצוצה, צנוברים, שקדים ופרוסות לימון. מכסים בפיתה שנותרה ונגישים יחד עם קערה עם מרק היוגורט.