
בורקס טבעוני, נטול גלוטן (צילום: עדי כהן סימן טוב)
מרכיבים
(10 יחידות)
- 300 גרם טופו
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 10 דפי אורז
- אופציה: עלי תרד טריים וקצוצים/ בצל מטוגן/ עלי זעתר/ טימין טרי/ עגבניות מיובשות קצוצות
- שמן זית להברשה
- שומשום/ קצח, לפיזור
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט.
- שמים בקערת מעבדת מזון את הטופו, השמן, מיץ הלימון, המלח והפלפל וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק, דמוי גבינת שמנת. אם התערובת יבשה מדי, אפשר להוסיף לה מעט שמן. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים קערה רחבה ושטוחה עם מים קרים. טובלים דף אורז במים למספר שניות, מוציאים ומניחים על קרש חיתוך.
- מניחים כף מהמלית במרכז, מוסיפים תוספת (אם משתמשים), מקפלים את השוליים של דף האורז מעלה המלית, משלושת צדדיו ומגלגלים לסגירה. מניחים בתבנית עם ה"תפר" למטה. חוזרים על התהליך עם יתר העלים.
- מברישים בשמן זית, מפזרים מעט שומשום ואופים 30-20 דקות עד להשחמה. מגישים מיד.
- עדי כהן סימן טוב
היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני

עוד חטיף טבעוני שווה של עדי - כדורי אנרגיה למילוי מצברים