כל הבורקס, בלי הנזק: ללא גלוטן,
ביצים וגבינה - אבל מה-זה טעים

היום לכל אחד יש תפריט אכילה מותאם אישית: זה לא אוכל מוצרי חלב וזה לא מתקרב לחיטה. אז מה עושים כדי להתאים חטיף טעים לכולם? מנה טבעונית פשוטה ומהירה

עדי כהן סימן טוב

|

01.03.20 | 14:01

בורקס טבעוני, נטול גלוטן (צילום: עדי כהן סימן טוב)
בורקס טבעוני, נטול גלוטן (צילום: עדי כהן סימן טוב)

מרכיבים

(10 יחידות)

 

  • 300 גרם טופו
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 10 דפי אורז
  • אופציה: עלי תרד טריים וקצוצים/ בצל מטוגן/ עלי זעתר/ טימין טרי/ עגבניות מיובשות קצוצות
  • שמן זית להברשה
  • שומשום/ קצח, לפיזור

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט.
  2. שמים בקערת מעבדת מזון את הטופו, השמן, מיץ הלימון, המלח והפלפל וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק, דמוי גבינת שמנת. אם התערובת יבשה מדי, אפשר להוסיף לה מעט שמן. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מכינים קערה רחבה ושטוחה עם מים קרים. טובלים דף אורז במים למספר שניות, מוציאים ומניחים על קרש חיתוך.
  4. מניחים כף מהמלית במרכז, מוסיפים תוספת (אם משתמשים), מקפלים את השוליים של דף האורז מעלה המלית, משלושת צדדיו ומגלגלים לסגירה. מניחים בתבנית עם ה"תפר" למטה. חוזרים על התהליך עם יתר העלים.
  5. מברישים בשמן זית, מפזרים מעט שומשום ואופים 30-20 דקות עד להשחמה. מגישים מיד.

 

 

    עוד חטיף טבעוני שווה של עדי - כדורי אנרגיה למילוי מצברים

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עדי כהן סימן טוב)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עדי כהן סימן טוב)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג