קרייזי-קוקיז: עוגיות מעניינות שעדיין לא יצא לכם לכרסם, וחבל

מה משותף לאבוקדו, בטטות, גבינת ריקוטה ובורבון? במבט ראשון - כלום ושום דבר. במבט שני - ארבעתם יכולים לככב במשלוחי המנות שתעניקו השנה לחברים ולמשפחה

ילנה ויינברג

|

04.03.20 | 09:38

לכולם יש מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס, אבל כמה מהם הם בגוון ירקרק? (צילום: Shutterstock)
לכולם יש מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס, אבל כמה מהם הם בגוון ירקרק? (צילום: Shutterstock)
מחפשים לעדן את המשלוח? קבלו מתכון מופלא: עוגיות ריקוטה (צילום: Shutterstock)
מחפשים לעדן את המשלוח? קבלו מתכון מופלא: עוגיות ריקוטה (צילום: Shutterstock)

גם אם היחסים שלכם עם התנור הם פושרים-משהו, אני מוכנה להמר שניסיתם לפחות פעם אחת, להכין עוגיות. פשוט כי אנשים אוהבים עוגיות - לתת אותן במתנה (ע"ע משלוחי מנות), להעסיק בהן את הילדים (ע"ע קייטנת אמא) או רק כחברה מבורכת לצד כוס משקה חם כלשהו.

 

זוהי גם התקופה בה שלושת הנ"ל משתלבים יחד, כך שאם אתם מטיבי אפייה אתם בטח מחפשים רעיון שעדיין לא הספקתם לכרסם - קבלו שבעה מתכונים כאלה. ראו, אותגרתם:

 

1) עוגיית שוקו-אבוקדו

 

כן, אני מוכנה להגיד את זה בקול: אפייה עם אבוקדו היא לא רק עניין לטבעונים, במיוחד בעידן בו מלאי החמאה בחנויות אינו ודאי. גם האבוקדו אינו זול, אבל אם הבחירה היא בין עוגיות רכות, לחות, עם טעם עשיר לבין אפס עוגיות בכלל, אני מוכנה לשלם את המחיר. מה גם, שבמידה ובאים אליכם בטענות, תמיד תוכלו לומר שהאבוקדו התחפש לעוגיות כי פורים וזה.

 

מרכיבים

כ-24 עוגיות, תלוי בגודל כמובן

 

  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/3 1 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 3/4 כוס סוכר לבן או תחליף סוכר שמתאים לאפייה
  • 1/3 כוס שמן קוקוס, נוזלי
  • 1/2 כוס אבוקדו מעוך
  • 3 חלבונים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר

 

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת הקקאו, אבקת הסודה והמלח, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. שמים בקערת המיקסר את שני סוגי הסוכר ואת שמן הקוקוס, ומתחילים לעבד בוו גיטרה, מוסיפים את מחית האבוקדו, החלבונים ואת תמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את תערובת הקמחים ואת השוקולד צ'יפס לקערת המיקסר ומערבבים רק עד שהוא מתגבש. הבצק אמור להיות פירורי מעט. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
  4. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. בוצעים מהבצק חתיכות ומגלגלים אותם לכדורים. מניחים בתבנית ומשטחים אותם מעט. אופים 19-17 דקות ונזהרים לא לאפות יותר מדי. מצננים על רשת ומגישים.

 

>> המתכון המקורי נמצא כאן

 

 

2) עוגיות קמח אורז פרסיות (נאן ברנג'י)

 

יש יותר מדרך אחת להתחבר לחג - העוגיות האלה עושות זאת פעמיים (בלי להיות אוזני המן): הן גם מגיעות מפרס וגם מנוקדות בפרג, אם כי החלק השני אינו מחייב. בנוסף, הן פריכות ומתובלות במי ורדים ובהל טחון, מה שמכניס טוויסט מלהיב בעלילה.

 

 

אפשר לקשט עם פרג - עוגיות מקמח אורז (צילום: Shutterstock)
    אפשר לקשט עם פרג - עוגיות מקמח אורז(צילום: Shutterstock)

     

    מרכיבים

    כ-16 יחידות

     

    • 3/4 כוס חמאה
    • 1/4 כוס סוכר
    • 2 כפות מים
    • 1/8 כפית מי ורדים
    • 1 חלמון מביצה L
    • 1/2 כוס קמח לבן
    • 3/4 כוס קמח אורז לבן + קמח לקימוח
    • 1/2 כפית הל טחון
    • 1/2 כפית מלח גס
    • 2 כפות פרג (לקישוט, לא חייבים)

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. ממיסים את החמאה בסיר קטן. מביאים לכמעט רתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהחמאה מקבלת צבע חום זהוב וארומה אגוזית (7-5 דקות). מעבירים את החמאה המומסת לכלי אחר, כך שמוצקי החלב שהשחימו ושקעו לקרקעית נשארים בסיר. שומרים בצד את החמאה המומסת עד לשימוש.
    3. בסיר קטן אחר, שמים את הסוכר ואת המים ומחממים עד להמסה של הסוכר. מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר מעט. מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים. מעבירים לקערה גדולה.
    4. מוסיפים את החלמון לסירופ הסוכר וטורפים עד לקבלת סירופ בהיר וסמיך מעט. יוצקים פנימה את החמאה בזרם דק, תוך כדי טריפה מתמדת.
    5. מערבבים בקערה אחרת את יתר המרכיבים ומאחדים בין התערובות.
    6. מחלקים את הבצק ל-16 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור. מניחים את הכדורים בתבנית במרחק של 3 ס"מ ביניהם. מקשטים בזרעי פרג, מפדרים את הכדורים בקמח אורז ומשטחים אותם עם פטיש שניצלים (תחתית של כוס מעניינת או אפילו רשת מתכת) עד שהן בעובי של כ-0.6 ס"מ.
    7. אופים 18-16 דקות. מצננים על רשת ושומרים במיכל אטום עד 3 ימים.

     

    >> המתכון המקורי נמצא כאן

     

     

    3) עוגיות קוקוס ובטטה

     

    עוגיות קטלניות אבל לא באופן שאתם חושבים. מדובר על מאפה שמגיע מקטלוניה שבספרד ונהוג להגישו ביום כל הקדושים עם יין מתוק. הן מלאות טעם ונטולות גלוטן, כך שהן יכולות להיות חלק ממשלוח מנות מתחשב. רוצים להגביר את תיבול? החליפו את קליפת הלימון המגוררת בכמות כפולה של קליפת תפוז מגורדת, הוסיפו 1/2 1 כפיות הל טחון ומעט תמצית מי זהר.

     

     

    מרכיבים

    36-40 עוגיות

     

    • 1 כוס בטטה, מוכנה ומעוכה לפירה 
    • 2 כוסות פתיתי קוקוס קלוי
    • 1/3 1 כוסות סוכר
    • 2 חלבונים מביצים L
    • 1/2 כפית מלח
    • 1 כפית קליפה מגורדת מלימון
    • 1 כוס שקדים טחונים
    • סוכר (לגילגול)

     

    אופן הכנה

    1. מערבבים בקערה את הבטטה, הקוקוס, הסוכר, החלבונים, המלח וקליפת הלימון, עד לקבלת תערובת אחידה.
    2. מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים. הבצק אמור להיות רך ודביק. מצננים לפחות שעה במקרר, עד שהקוקוס סופח את כל הלחות מהבטטה.
    3. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    4. מגלגלים חתיכות מהבצק לכדורים בקוטר 3 ס"מ. מגלגלים את הכדורים בתוך סוכר ומניחים בתבנית במרווחים של 4 ס"מ.
    5. אופים 24-18 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב עמוק אך עדיין לחות ורכות בפנים. מצננים לחלוטין לפני ההגשה. שומרים במיכל אטום עד 5 ימים.

     

    >> המתכון המקורי נמצא כאן

     

     

    4) עוגיות שוקולד צ'יפס -צ'יפס

     

    אין לי מושג למי נשארו פירורי צ'יפס בתחתית השקית והוא לא גרף אותן לתוך פיו עם כפית או פשוט הפך את השקית וניער אותם לתוך היד, אבל אותו אחד היה כנראה גם חסכוני נורא ונחוש לנצל את השאריות לצורכי הקרייבינג המתוק העוקב. העוגיות האלה משחקות על השילוב המעולה בין המלוח למתוק, בין הנימוח לפריך ובין הקלאסיקה לבין השיגעון (מי שם צ'יפס בעוגיות?).

     

     

    מרכיבים

    18 עוגיות

     

    • 1/2 כוס חמאה
    • 1/4 כוס סוכר
    • 3/4 כוס סוכר חום
    • 1 ביצה L
    • 1/2 כף תמצית וניל
    • 1/4 1 כוסות קמח
    • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
    • 1/4 כפית אבקת אפייה
    • 1/4 כפית מלח
    • 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר
    • 1 כוס צ'יפס טבעי, שבור לחתיכות גסות

     

    אופן הכנה

    1. מרפדים תבנית או קרש חיתוך שיכולים להיכנס למקרר בנייר אפייה.
    2. שמים את החמאה ואת שני סוגי הסוכר בקערת המיקסר ומקרימים עד לקבלת תערובת חלקה.
    3. מוסיפים את הביצה ואת הוניל ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
    4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח.
    5. מאחדים בין התערובות. מוסיפים את שני סוגי הצ'יפס ומערבבים עד לפיזור אחידה.
    6. מגלגלים כדורים מהעיסה ומניחים אותם על גבי התבנית. מצננים במקרר לפחות חצי שעה.
    7. מחממים את התנור ל-180 מעלות. אפשר גם להקפיא את העיסה, עד שרוצים להשתמש בה.
    8. מסדרים את העוגיות במרווחים גדולים על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה. אופים 9 דקות, מוציאים ומחכים 5 דקות לפני שמעבירים לרשת לצינון מלא.

     

    >> המתכון המקורי נמצא כאן

     

     

    5) עוגיות חמאה ובורבון

     

    עוגיות למבוגרים שידעו למצוא עניין בשילוב המעולה של חמאה חומה, פקאנים ובורבון (או ויסקי רגיל, כזה שאין לו שם משלו). הגבלת הגיל מתפרשת גם על האופה, שכן ההכנה מתחילה יום לפני ודורשת מעט סבלנות.

     

    אל תשכחו לדגום את הוויסקי לפני, כדי לוודא שהוא טוב (צילום: Shutterstock)
      אל תשכחו לדגום את הוויסקי לפני, כדי לוודא שהוא טוב(צילום: Shutterstock)

       

      מרכיבים

      כ-36 עוגיות

       

      • 115 גרם חמאה
      • קוביית קרח קטנה
      • 1/2 2 כוסות קמח
      • 1/2 כפית אבקת אפייה
      • 1/2 כפית מלח
      • 3/4 כוס סוכר
      • 1/2 כוס + 1 כף סוכר חום
      • 1 ביצה
      • 1/2 כפית וניל
      • 5 כפות בורבון
      • 1 כוס פקאנים, קלויים וקצוצים גס

       

      אופן הכנה

      1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה. מחממים תוך כדי ערבוב כחמש דקות, עד שהחמאה משחימה קלות ויש ארומה אגוזית. מורידים מהאש ומסובבים את החמאה בסיר עד שהיא מקבלת צבע חום עשיר (כ-15 שניות). מעבירים לקערה ומטמיעים פנימה את קוביית הקרח תוך כדי טריפה. מכניסים למקרר, מצננים 20 דקות, טורפים מדי פעם.
      2. בקערה קטנה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מניחים בצד.
      3. בקערה גדולה, טורפים יחד את שני סוגי הסוכר ואת הביצה עד לקבלת תערובת אחידה. טורפים פנימה את החמאה החומה המומסת ואת הווניל, עד לקבלת תערובת אחידה.
      4. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים בכף עץ עד לאיחוד.
      5. מוסיפים את הבורבון ומערבבים עד לספיגה.
      6. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים עד לפיזור אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר 24 שעות.
      7. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
      8. בעזרת שתי כפות יוצרים כדורים מהעיסה ומניחים בתבנית. אופים 18-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין רכות למגע. מצננים לחלוטין לפני האכילה.

       

      >> המתכון המקורי נמצא כאן

       

       

      6) עוגיות תחרה עם ריקוטה

       

      עוגות גבינה עשירות הן ה-תמצית של חג אחר לגמרי, עוגיות גבינה קלילות לעומת זאת, מושלמות לפורים. הן דקיקות, בעלות קצוות פריכים, מרכז רך ולעיס וטעם אגוזי ממכר. תארזו אותן בשרוול צלופן, קשרו בסרט וחלקו לחברים שיעריכו את האלגנטיות של משלוח המנות הזה.

       

       

      מרכיבים

      כ-35 עוגיות

       

      • 140 גרם חמאה
      • 1 כוס סוכר
      • 2 כפיות תמצית וניל
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
      • 1/2 כוס ריקוטה, מסוננת היטב
      • 1 כוס קמח

       

      אופן הכנה

      1. ממיסים את החמאה במחבת גדולה על להבה בינונית-נמוכה. כאשר החמאה נמסה, מגבירים את החום לבינוני ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהחמאה זהובה ולא מבעבעת יותר. מסירים מהאש ומוזגים לקערה בינונית. מצננים מעט, תוך כדי ערבוב עד שהחמאה סמיכה אך עדיין חמימה (כ-20 דקות במקרר). חשוב שהחמאה לא תתקשה בקצוות.
      2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      3. מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל לקערה עם החמאה ומערבבים. מוסיפים את המלח ואת אבקת הסודה לשתייה ומערבבים כדקה עד לקבלת תערובת אחידה.
      4. מקפלים פנימה את הריקוטה וכאשר זאת נטמעת היטב, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק רך.
      5. בוצעים כמות של כף מהבצק, מגלגלים לכדור ומניחים בתבנית במרווחים של 10 ס"מ אחד מהשני. העוגיות הופכות לשטוחות לחלוטין במהלך האפייה.
      6. אופים כ-12 דקות, עד שהקצוות משחימים מעט אך המרכז עדיין בהיר מאוד. מצננים לחלוטין לפני שמגישים.

       

      >> המתכון המקורי נמצא כאן

       

       

      עוגיה ענקית במחבת מברזל יצוק

       

      בסופו של דבר, כולנו אוהבים לעבוד פחות. רק המחשבה על כלהגילגולים האלה, העבודה עם הכפות, קורצנים ומדידות, עלולה לגרום לנו לזנוח את המיזם החגיגי של משלוח מנות ביתי. אם אתם חוששים שזה מה שיקרה גם לכן - קבלו פיתרון מופלא: מתכון המקדם את האיכות אל מול הכמות. עוגיה ענקית אחת, עם כל הטעם, בלי כל הטירחה ושאף אחד לא יעז להגיד שלא השקעתם.

       

       

      מרכיבים

      16 מנות

       

      • 225 גרם חמאה רכה + חמאה לשימון המחבת
      • 125 גרם סוכר
      • 225 גרם סוכר חום
      • 1/4 כוס אבקת שוקו
      • 1 כף תמצית וניל
      • 4 גרם מלח
      • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
      • 1/2 כפית אבקת אפייה
      • 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
      • 1 ביצה L
      • 335 גרם קמח
      • 340 שוקולד חלב, מריר או שילוב של שניהם, קצוץ

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
      2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד את החמאה, שני סוגי הסוכר, אבקת השוקו, הווניל, המלח, אבקת הסודה לשתייה, אבקת האפייה ואגוז המוסקט, כ-5 דקות עד לקבלת תערובת אוורירית וחלקה.
      3. מוסיפים את הביצה ומעבדים במהירות בינונית עד שהתערובת חלקה.
      4. מוסיפים את הקמח בבת אחת ואחריו את השוקולד. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
      5. משמנים בנדיבות בחמאה מחבת מברזל יצוק בקוטר 25 ס"מ. שמים בה את הבצק ומשטחים אותו לשכבה אחת.
      6. אופים כ 35 דקות עד שהעוגייה תפוחה ושחומה. מצננים כ-45 דקות לפני ההגשה.

       

      >> המתכון המקורי נמצא כאן

       

       

        מחפשים עוד קצת מצב רוח? נסו מתכונים לאוכל מנחם

         

         לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד