לבבות על מקלות: עוגיות לב במילוי מרציפן וריבת תות

הנה רעיון לזמן איכות משפחתי במטבח: עוגיות פריכות (וטבעוניות!) שאפשר לאפות על מקל. ויש בונוס: ריבה שמכינים במיקרוגל בכלום עבודה

עוגיות לב במילוי מרציפן וריבת תות  (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגיות לב במילוי מרציפן וריבת תות (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

איך אופים עוגיות על מקל? עוטפים מקלות ייעודים לממתקים באורך 15-10 ס"מ בנייר כסף לאורך כ־2/3 מאורכם. מצמידים את השליש החשוף לבצק, לפני המילוי.

 

המרכיבים

(40-25 עוגיות)

 

לבצק

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח + אפשרות לעוד קצת
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס או אחר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1 כף רסק תפוחי עץ
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל

 

לריבת התות (אפשר להשתמש ב־ 1/2 כוס ריבה מוכנה)

  • 200 גרם תותים, קצוצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

 

למלית

  • 50 גרם מרציפן, קצוץ
  • להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים לבצק אחיד. אם הוא רך מאוד ודביק, מוסיפים 2-1 כפות קמח ומעבדים עד לקבלת בצק נוח לעבודה. אוספים לכדור, שמים בקערה ומניחים לכ־20 דקות בטמפרטורת החדר.

2. הריבה (ניתן לוותר על שלב זה ולהשתמש ב־1/2 כוס ריבת תות מוכנה): שמים בקערה מתאימה את התותים, הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים. מחממים במיקרוגל כ־4 דקות, עד שהסוכר נמס. מוציאים בזהירות, מערבבים, ומחממים 10 דקות נוספות. הריבה מוכנה כשהיא מסמיכה ועוברת את מבחן הפס: מצננים מראש צלחת במקפיא. מוציאים אותה, מניחים עליה כפית מהריבה, ממתינים רגע ומעבירים אצבע לאורך הריבה. אם ה"שביל" שנוצר לא נסגר מיד – הריבה מוכנה.

3. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

4. מחלקים את הבצק ל־3 חלקים שווים. מרדדים (אין צורך לקמח את משטח העבודה) את אחד החלקים לעלה בעובי 3-2 מ"מ. קורצים בו לבבות (או כל צורה אחרת). אם רוצים – מניחים מקל על מחצית מהלבבות (ראו טיפ). שמים כפית ריבה על מחצית מהלבבות ומפזרים מעט מרציפן. מכסים בעדינות בלבבות שנותרו ומהדקים את השוליים זה לזה באצבעות ובעזרת שיני מזלג. את הבצק שנותר אוספים, מרדדים שוב וקורצים בו עוגיות נוספות. מכינים כך את כל חלקי הבצק. מניחים את העוגיות בתבניות, במרווחים של 1-1/2 ס"מ זו מזו.

3. אופים 14-11 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

זמן הכנה: 30 דקות, לא כולל אפייה

דרגת קושי: בינוני

איך שומרים? עד שבוע בכלי אטום (בקיץ במקרר) או עד חודשיים במקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד