לא סתם עוד קציצה מתובלת:
בולט אלג'יראי של סבתא רחל

אוכל של בית תמיד לוקח, במיוחד כשמדובר על מנה מסורתית אפופת נוסטלגיה אישית. ביס אחד ואנחנו בטוחים שתרצו לאמץ אותה מיד לתפריט המשפחתי שלכם

שף אבי לוי

|

27.02.20 | 13:04

הקציצה הכי טעימה שווה שתשקיעו בה קצת: בולט אלג'יראי (צילום: דן לב)
הקציצה הכי טעימה שווה שתשקיעו בה קצת: בולט אלג'יראי (צילום: דן לב)

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1/2 כוס אורז
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אגוז מוסקט, מגורר
  • 1 כף מלח גס
  • 2 כפיות כמון, טחון
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 2 כוסות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 3 ביצים, טרופות
  • 1 כוס סולת
  • שמן קנולה, לטיגון

 

אופן הכנה

  1. בוררים ושוטפים היטב את האורז. מסננים, מניחים בסיר, יוצקים מים רותחים ומבשלים 15 דקות ללא מכסה. שומרים בצד.
  2. מחממים את שמן שזית במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים כמה דקות עד הזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הפפריקה, אגוז המוסקט, המלח והכמון, מערבבים, מכבים את האש ומצננים מעט.
  4. מניחים בקערה את הבשר, מוסיפים את האורז המבושל, הפטרוזיליה ואת תערובת הבצל, השום והתבלינים. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  5. יוצרים קציצות אחידות בגודל של כדורי פינג-פונג, טובלים אותם בביצה טרופה ומגלגלים בסולת עד לציפוי.
  6. מחממים במחבת שמן בגובה 4 ס"מ, חשוב לשים לב שהשמן לא מגיע לרמת הרתיחה. מטגנים את הקציצות 10-7 דקות ומקפידים לא לשרוף אותן בשמן. אפשר להגיש עם רוטב קר או חם או עם טחינה מתובלת במעט שום, לימון ומלח.

 

המתכון באדיבות מסעדת "המוציא", ירושלים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג