
הקציצה הכי טעימה שווה שתשקיעו בה קצת: בולט אלג'יראי (צילום: דן לב)
מרכיבים
6-4 מנות
- 1/2 כוס אורז
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים
- 5 שיני שום, כתושות
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית אגוז מוסקט, מגורר
- 1 כף מלח גס
- 2 כפיות כמון, טחון
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 2 כוסות פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 3 ביצים, טרופות
- 1 כוס סולת
- שמן קנולה, לטיגון
אופן הכנה
- בוררים ושוטפים היטב את האורז. מסננים, מניחים בסיר, יוצקים מים רותחים ומבשלים 15 דקות ללא מכסה. שומרים בצד.
- מחממים את שמן שזית במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים כמה דקות עד הזהבה קלה.
- מוסיפים את הפפריקה, אגוז המוסקט, המלח והכמון, מערבבים, מכבים את האש ומצננים מעט.
- מניחים בקערה את הבשר, מוסיפים את האורז המבושל, הפטרוזיליה ואת תערובת הבצל, השום והתבלינים. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות אחידות בגודל של כדורי פינג-פונג, טובלים אותם בביצה טרופה ומגלגלים בסולת עד לציפוי.
- מחממים במחבת שמן בגובה 4 ס"מ, חשוב לשים לב שהשמן לא מגיע לרמת הרתיחה. מטגנים את הקציצות 10-7 דקות ומקפידים לא לשרוף אותן בשמן. אפשר להגיש עם רוטב קר או חם או עם טחינה מתובלת במעט שום, לימון ומלח.
המתכון באדיבות מסעדת "המוציא", ירושלים