![רבים חיפשו את המתכון לעוגיות נוסטלגיות אלה - ענת צרפתי שיחזרה אותו (צילום: ענת צרפתי) רבים חיפשו את המתכון לעוגיות נוסטלגיות אלה - ענת צרפתי שיחזרה אותו (צילום: ענת צרפתי)](https://images1.ynet.co.il/PicServer5/2020/02/20/9797635/1_6.jpg)
רבים חיפשו את המתכון לעוגיות נוסטלגיות אלה - ענת צרפתי שיחזרה אותו (צילום: ענת צרפתי)
מרכיבים
כ-70 עוגיות קטנטנות
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
- 1 כפית מחוקה אבקת אפייה
- 1 כפית מחוקה אבקת קקאו
- 2 כפיות מחוקות קינמון, טחון
- 2 חלבונים גודל L
- 3/4 כוס + כף מחוקה (100 גרם) אבקת סוכר
- 1/4 כפית תבלין ציפורן, טחון (רק אם אוהבים)
אופן הכנה
- מנפים יחד לתוך קערה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הקקאו, הקינמון והציפורן (אם משתמשים). מניחים בצד.
- שמים את קערת המיקסר מעל סיר קטן עם מעט מים, כך שתחתית של קערת המיקסר תהיה באוויר ולא תיגע במים שבסיר. מביאים את המים בסיר לרתיחה ומנמיכים את האש.
- שמים בקערת המיקסר את החלבונים ואבקת הסוכר ומערבבים מדי פעם בעדינות, עם מטרפה עד שהסוכר נמס, כ-4 דקות ולא יותר! מכבים את האש.
- מתקינים את הקערה במיקסר, ובאמצעות בלון הקצפה מקציפים במהירות הגבוהה ביותר את החלבונים ואבקת הסוכר, במשך 8 דקות, עד לקבלת קצף יציב, מבריק ונוקשה.
- עוצרים, מפזרים את כל הקמח מעל הקציפה, מעבירים למהירות נמוכה ומערבלים מספר שניות.
- מעלים למהירות בינונית–גבוהה להקצפה של מספר שניות נוספות, עד לקבלת תערובת אחידה.
- בעזרת לקקן מרימים את שאריות הקמח מתחתית הקערה ומקפלים יחד עם הקציפה עד לקבלת גוון אחיד.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר בקוטר 1 ס"מ, ומכניסים למקרר לצינון של רבע שעה.
- בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות, ממקמים את רשת התנור במרכז (אם לא משתמשים בתבנית תנור) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מזלפים עיגולים בקוטר 12 מ"מ. אופים 12-10 דקות עד שבסיס העוגיות משחים מעט. כדאי להגיש את העוגיות רק לאחר שהן מצטננות לחלוטין (כרבע שעה). רק אז גם אפשר להעביר אותן מהתבנית לקופסא אטומה.
![](https://images1.ynet.co.il/PicServer5/2019/01/14/9002995/1_3.jpg)
עוד מתכון שירים את משלוח המנות שלכם מעל כולם