מי שלא טְבִּית, מפסיד: חמין עיראקי עם אורז מתובל כהלכה ועוף נימוח

כל היופי בתבשילים מסוג זה הוא בכך שהטעם שלהם עומד ביחס הפוך לכמות העבודה שאתם משקיעים בהם. אתם רק מכניסים את המרכיבים לסיר, את הסיר לתנור ומחכים

שפרה נחום

|

26.02.20 07:39

לשימוש הכתבה בלבד אוכל טבית שפרה נחום
לשימוש הכתבה בלבד אוכל טבית שפרה נחום (טבית - חמין עוף ואורז עיראקי)

מרכיבים

 

  • 2 כפות שמן
  • 3 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים
  • 5 ירכי עוף (או כל חלק אחר שאוהבים)
  • 4 עגבניות גדולות, מגורדות בפומפיה
  • 1/2 1 כפות תבלין בהרט לקובות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית קינמון, טחון 
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כוסות אורז בסמטי, שטוף היטב
  • 5 כוסות מים רותחים (משתמשים באותה כוס שמודדים את האורז)

 

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב המתאים לתנור, במשך כשתי דקות. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו כמה דקות עד שהוא הופך שקוף.
  2. מזיזים את הבצל ומוסיפים את חלקי העוף, עם העור כלפי מטה. מבשלים 10 דקות. הופכים ומבשלים עשר דקות נוספות.
  3. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הבהרט, הפלפל השחור, הקינמון, הפלפל האנגלי, המלח והפפריקה, מערבבים והופכים שוב את חלקי העוף. מבשלים חמש דקות נוספות.
  5. מוסיפים את האורז לסיר ומשטחים אותו מעל העוף והבצל, בשכבה אחידה.
  6. מחממים את התנור ל-100 מעלות.
  7. יוצקים את המים הרותחים, מפרידים בעזרת כף את חלקי העוף ומפוררים גושי גדולים של אורז בזהירות. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 25-20 דקות, עד שהמים מתאדים.
  8. מרימים מכסה, מניחים נייר אפיה על האורז והעוף, מכסים את הסיר בנייר אלומיניום, סוגרים מכסה, מכניסים לתנור ואופים במשך לילה.
  9. הופכים בעזרת צלחת גדולה ומגישים מיד.

 

שפרה נחום היא בעלת האתר 'תבשילים וחלומות - מרגישים בבית',  בלוגרית, מתכונאית וצלמת אוכל

 

רעיון מדליק למנה מפתיעה שתוכלו להגיש לאורחים

 

צילום: שפרה נחום
לשימוש הכתבה בלבד אוכל מאפה סינטה ובצל שפרה נחום (צילום: שפרה נחום)

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד