
טבית - חמין עוף ואורז עיראקי (צילום: שפרה נחום)
מרכיבים
- 2 כפות שמן
- 3 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים
- 5 ירכי עוף (או כל חלק אחר שאוהבים)
- 4 עגבניות גדולות, מגורדות בפומפיה
- 1/2 1 כפות תבלין בהרט לקובות
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית קינמון, טחון
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 3 כוסות אורז בסמטי, שטוף היטב
- 5 כוסות מים רותחים (משתמשים באותה כוס שמודדים את האורז)
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב המתאים לתנור, במשך כשתי דקות. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו כמה דקות עד שהוא הופך שקוף.
- מזיזים את הבצל ומוסיפים את חלקי העוף, עם העור כלפי מטה. מבשלים 10 דקות. הופכים ומבשלים עשר דקות נוספות.
- מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הבהרט, הפלפל השחור, הקינמון, הפלפל האנגלי, המלח והפפריקה, מערבבים והופכים שוב את חלקי העוף. מבשלים חמש דקות נוספות.
- מוסיפים את האורז לסיר ומשטחים אותו מעל העוף והבצל, בשכבה אחידה.
- מחממים את התנור ל-100 מעלות.
- יוצקים את המים הרותחים, מפרידים בעזרת כף את חלקי העוף ומפוררים גושי גדולים של אורז בזהירות. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 25-20 דקות, עד שהמים מתאדים.
- מרימים מכסה, מניחים נייר אפיה על האורז והעוף, מכסים את הסיר בנייר אלומיניום, סוגרים מכסה, מכניסים לתנור ואופים במשך לילה.
- הופכים בעזרת צלחת גדולה ומגישים מיד.
שפרה נחום היא בעלת האתר 'תבשילים וחלומות - מרגישים בבית' , בלוגרית, מתכונאית וצלמת אוכל

רעיון מדליק למנה מפתיעה שתוכלו להגיש לאורחים