
ההכנה - קצרה, התוצאה - מזינה. ויש המון נקודות זכות על הטעם: תבשיל ירקות וקוסקוס (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
6 מנות
לתבשיל הירקות
- שמן לטיגון
- 1 בצל, פרוס לרצועות
- 500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
- 2 גזרים פרוסים
- 1 בטטה גדולה, פרוסה לקוביות גדולות
- 5 גבעולי סלרי, עם מעט עלים, חתוכים לקוביות קטנות
- מים רותחים
- 1 כפית שטוחה תבלין חוואיג'
- 1/2 כפית כורכום, טחון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
לקוסקוס
- 2 כוסות קוסקוס להכנה מהירה
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- שמן
- 2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- תבשיל הירקות: מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את יתר הירקות ומטגנים אותם כ-5 דקות.
- מוסיפים מים עד לגובה הירקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהירקות רכים.
- הקוסקוס: שמים בסיר את הקוסקוס, המלח, הפלפל והשמן ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מכסים ומחכים 5 דקות. פותחים ומאווררים את הקוסקוס עם מזלג. מכסים עד להגשה.
- מחלקים את הקוסקוס בין הצלחות, מוסיפים מעל את התבשיל ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

מעדיפים אורז? לאסתר דורון צרפתי יש 3 מתכונים מצויינים