על הדבש ועל העוקץ: פילה סלמון אפוי בתנור בזיגוג דבש, שום וג'ינג'ר
רוצים לתקתק משהו מתקתק? זוהי המנה עבורכם: עיקרית מהירה מאוד להכנה בטעמים נעימים, עם עקיצה קלה לאיזון כל הטוב הזה

מרכיבים
5 מנות
- 1 ק"ג פילה סלמון, מחולק ל-5 נתחים
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- 3 כפות דבש (מומלץ לשלב עם סילאן, בשביל הצבע)
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר דק
- 1/3 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- בצק ירוק קצוץ, לעיטור
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מניחים את הסלמון על נייר האפייה.
- מערבבים יחד את יתר המרכיבים, למעט הבצל הירוק. מושחים את התערובת על הסלמון בצורה אחידה.
- אופים בתנור 18-15 דקות. מוציאים, מעטרים בבצל ירוק ומגישים.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"