על הדבש ועל העוקץ: פילה סלמון אפוי בתנור בזיגוג דבש, שום וג'ינג'ר

רוצים לתקתק משהו מתקתק? זוהי המנה עבורכם: עיקרית מהירה מאוד להכנה בטעמים נעימים, עם עקיצה קלה לאיזון כל הטוב הזה

אפרת סיאצ'יפורסם: 24.02.20 06:36
  (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

5 מנות

 

  • 1 ק"ג פילה סלמון, מחולק ל-5 נתחים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות דבש (מומלץ לשלב עם סילאן, בשביל הצבע)
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר דק
  • 1/3 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • בצק ירוק קצוץ, לעיטור

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים את הסלמון על נייר האפייה.
  3. מערבבים יחד את יתר המרכיבים, למעט הבצל הירוק. מושחים את התערובת על הסלמון בצורה אחידה.
  4. אופים בתנור 18-15 דקות. מוציאים, מעטרים בבצל ירוק ומגישים.

 

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...