להמציא את הגלגול מחדש: רוזלך, מאפי ביס מבצק שמרים ושוקולד

הידעתם שמקור השם של המאפה הזה בכלל אינו קשור לוורדים? הוא שילוב של המילה רוגלך והשם "רוזה פארקס", אבל בעצם מה זה משנה שיש לכם מאפה שמרים חם ביד?

יסכה עטון

|

20.02.20 06:44

לשימוש הכתבה בלבד אוכל רוזלך יסכה עטון
לשימוש הכתבה בלבד אוכל רוזלך יסכה עטון (ריח של מאפה שמרים טרי לא מגרה אתכם? לא מאמינים. )

מרכיבים

כ-30 יחידות

 

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • 1/2 1 כפיות שטוחות של שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כפית מלח
  • ממרח שוקולד למריחה
  • 1 ביצה, טרופה
  • אבקת סוכר (לעיטור)

 

אופן הכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את הקמח, המים, השמרים והשמנים. לשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת עד לקבלת בצק חלק. מכדררים, מכסים ומניחים במקום חמים למשך כשעתיים (בקיץ הזמן מתקצר, כמובן) או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו לארבע חתיכות שוות. מרדדים רבע אחד למלבן בעובי 0.5 ס"מ ובגודל 17X4 ס"מ ומורחים עליו 3-2 כפות ממרח שוקולד בשכבה אחידה. מגלגלים לרולדה ארוכה ופורסים לחתיכות. מניחים בתבנית וחוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
  5. מושחים את הרוזלך בביצה טרופה ואופים כ-7 דקות או עד להשחמה קלה. מוציאים, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

יסכה עטון היא קונדיטורית המתמחה בעוגות ובקינוחים לאירועים מיוחדים

 

אז מה אם לא חנוכה - סופגניות טעימות במשך כל השנה

 

צילום: יסכה עטון
לשימוש הכתבה בלבד אוכל סופגניות אוראו קליק יסכה עטון (צילום: יסכה עטון)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד