למה להזריק כשאפשר לעשות פילינג? המדריך לרענון עור הפנים

פילינג היא השיטה הוותיקה לחידוש ורענון העור. מתברר שגם בגזרה הזאת יש חידושים, אבל יש כמה דברים שכדאי לך לדעת לפני שאת מתחילה - מה הסכנות וממה להיזהר

פילינג. חושף את השכבות הרעננות של העור (צילום: Shutterstock)
פילינג. חושף את השכבות הרעננות של העור (צילום: Shutterstock)

מי שמשקיעה בטיפוח עור הפנים ומחפשת דרכים לשפר את המראה שלו, בטח כבר שמעה על כל סוגי הזריקות הקיימות ואולי גם ניסתה את חלקן. בדרך, קצת שכחנו את השיטה הוותיקה לחידוש ורענון העור – פילינג לסוגיו. כן, הפילינג לא הלך לשום מקום, אבל לפני שאת מתחילה לקרצף את הפנים, אצל קוסמטיקאית, רופאת עור או לבד בבית -כמה דברים שחשוב שתדעי

 

לפני הכל – למה בעצם אנחנו צריכות פילינג?

"השכבה העליונה של העור שלנו, האפידרמיס, מתחדשת באופן טבעי כל 28 יום כשאנחנו צעירות", מסבירה ד"ר מרינה לנדאו, מומחית לרפואת עור. "עם הגיל התהליך הזה מתעכב ונעשה אטי יותר, וזה מתבטא במרקם פחות זוהר, בגוון לא אחיד ובכתמי פיגמנטציה". פילינג שטחי עוזר לחשוף את השכבות הרעננות של העור ומטפל בבעיות שטחיות, כמו פיגמנטציה קלה או נקבוביות מורחבות, ואילו פילינג עמוק יותר מטפל גם בצלקות אקנה, בקמטים ואפילו בנגעים טרום סרטניים.

 

לקלף את העור עד לשכבות הרעננות והיפות (צילום: Shutterstock)
    לקלף את העור עד לשכבות הרעננות והיפות(צילום: Shutterstock)

     

    כמה סוגי פילינג יש?

    ד"ר סיון מרסר, מומחית לרפואת עור, מציינת כי קיימים שלושה סוגים: פילינג מכאני (שיוף העור באמצעים מכאניים, כמו תכשיר גרגירים), פילינג כימי (מריחת תכשירים המכילים חומצות) ופילינג מבוסס אנרגיה, המתבצע על ידי מכשור. ויש גם את עניין העומק: פילינג שטחי יכול להתבצע אצל הקוסמטיקאית ואפילו בבית, ואילו פילינג בינוני ופילינג עמוק, המסירים שכבות עמוקות יותר של עור, מתבצעים במרפאות.

     

    איך אוכל לדעת איזה פילינג מתאים לי?

    חשוב להתייעץ עם רופא/ת עור כדי להתאים את הטיפול הנכון, שמביא בחשבון את הצרכים הספציפיים של העור שלך ואת הסכנות הפוטנציאליות. אם מדובר בתכשיר לשימוש ביתי, יש לוודא שהוא מתאים לסוג העור שלך ולעקוב אחרי הוראות השימוש.

     

    האם לפילינג יש אפקט אנטי־אייג'ינג משמעותי?

    השאלה היא מה בדיוק מפריע לך ומה לתחושתך "מבגר" את העור שלך. אם פיגמנטציה היא העניין, קיימים פתרונות ממוקדים יותר מפילינג – מכשירים מבוססי טכנולוגיית קרני אור המתמקדים בריכוזי הפיגמנטציה ומחסלים אותם נקודתית. אם הקמטים מפריעים לך, פילינג עמוק עשוי לסייע: "פילינג עמוק יוצר גירוי מקסימלי של ייצור קולגן בעור, ולכן היעילות שלו גבוהה מאוד כשמדובר בקמטים. התוצאות מחזיקות מעמד לפחות עשר שנים", מסבירה ד"ר לנדאו. חשוב לציין כי פילינג מטפל בקמטים שהמקור שלהם הוא אובדן קולגן, ולא בקמטי הבעה. כמו כן, פילינג לא מטפל ב"נפילה" של עור הפנים וברפיון – בזה מטפל ניתוח הרמת פנים.

     

    פילינג אצל קוסמטיקאית. דרושה מומחיות (צילום: Shutterstock)
      פילינג אצל קוסמטיקאית. דרושה מומחיות(צילום: Shutterstock)

       

      האם פילינג מסוגל להעלים צלקות אקנה?

      "צלקות אקנה זו פתולוגיה עמוקה, אפילו יותר מקמטים", מסבירה ד"ר לנדאו. "לכן חשוב להבין שאין אף שיטה שמסוגלת למחוק אותן. אפשר לטשטש ולשפר, אבל לא למחוק, גם בפילינג כימי עמוק. אפשר לטפל בצלקות אקנה גם באמצעות פילינג בלייזר וגם באמצעות פילינג כימי, כשטיפול הלייזר מתאים לצלקות מקומיות וטיפול כימי מתאים כשהאזורים המצולקים נרחבים או כשרוצים לטפל במקביל גם בכתמים ובקמטים".

       

      פילינג גרגירים בבית. באיזו תדירות כדאי לעשות?

      אמנם מדובר בפילינג שטחי, אבל יש ממה להיזהר: "אנשים נוטים להתמכר לזה, וזה עלול לגרום נזק", אומרת הקוסמטיקאית פולה בליק. "אפשר לעשות פילינג גרגירים פעם־פעמיים בשבוע, וחשוב לא להגזים עם זה". ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור, מחדדת: "אני ממליצה להשתמש בסבון גרגירים לא יותר מפעמיים בשבוע. אין סיבה לשייף את העור בבית, אלא אם כן יש עור מאוד בעייתי ושומני שהנקבוביות שלו לא מתרוקנות. במקרים אחרים, גירוי מכאני עלול לגרום נזק, כמו פיגמנטציות למשל. זה מיותר, כי העור מחדש את עצמו. אפשר מדי פעם להשתמש בפילינג כדי לרענן את העור לקראת אירוע או כדי להסיר איפור כבד, וגם אז לוודא שמדובר בפילינג עדין מאוד, ולא במשהו אגרסיבי".

       

      אחרי הטיפול צריך להימנע מחשיפה לשמש (צילום: Shutterstock)
        אחרי הטיפול צריך להימנע מחשיפה לשמש(צילום: Shutterstock)

         

        מה הן הסכנות, ממה צריך להיזהר?

        • במהלך שימוש בפילינג מכל סוג ולאחר טיפולי פילינג יש להימנע מחשיפה לשמש.
        • אם את סובלת מהתפרצויות של הרפס, עלייך לקבל טיפול מניעתי לפני פילינג כימי או פילינג בלייזר. כשמדובר בפילינג בינוני או עמוק, כל המטופלות צריכות לקבל טיפול מניעתי.
        • אם לאחר טיפול פילינג מופיעים כתמי פיגמנטציה, יש לחזור לרופא/ה לקבלת טיפול מתאים.
        • פילינג כימי בינוני ופילינג עמוק עלולים לגרום הצטלקות. אם העור שלך נוטה להצטלק, ידעי את הרופא/ה לפני הטיפול.
        • לפני כל טיפול מכל סוג, הקפידי לקרוא את המסמכים שעליהם את נדרשת לחתום. אם משהו במסמך לא ברור לך, שאלי. אם משהו במסמך לא נראה לך, אל תחתמי.

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד