מפסטה בולונז עד תבשיל קארי: גרסאות זריזות למנות מנחמות

זקוקים לאוכל מחמם ומשביע, ורוצים ליהנות ממנו מהר ככל האפשר? אין בעיה. מילי אליהו מציידת במבחר מנות אהובות עם המון טריקים מצוינים, שחוסכים זמן במטבח

שני תבשילי קארי: עם פסטו איטלקי (למעלה) ועם ממרח עגבניות מיובשות  (צילום וסגנון: מילי אליהו)
שני תבשילי קארי: עם פסטו איטלקי (למעלה) ועם ממרח עגבניות מיובשות (צילום וסגנון: מילי אליהו)

מילי אליהו מכינה גרסאות זריזות ומלאות פטנטים למנות נחמה ידועות. חצי שעה והחיים יהיו טובים יותר.

 

 

פסטה עם ראגו בולונז

קיצור הדרך: מי שהכין פעם ראגו, רוטב בשר לפסטה (זה שאנחנו קוראים לו בולונז), יודע שזמן הבישול יכול להגיע ל־5-4 שעות. אם בוחרים בשר מתאים ונוקטים עוד כמה צעדים חביבים, מקצרים משמעותית את זמן הבישול, שנמשך כך בקושי 30 דקות.

 

פסטה עם ראגו בולונז (צילום וסגנון: מילי אליהו)
    פסטה עם ראגו בולונז(צילום וסגנון: מילי אליהו)

     

    המרכיבים (4-3 מנות)

    • 1 חבילה (500 גרם) פסטה פפרדלה

    לראגו

    • 500 גרם נתח סינטה או שייטל, חתוך לקוביות קטנות (כ־1/2 1 סמ"ר)
    • 5-4 כפות שמן קנולה
    • 1 ק"ג בשר טחון
    • 1 בקבוק (700 גרם) מחית עגבניות
    • 1 קופסת שימורים (400 גרם) קוביות עגבניות
    • 1 שן שום, כתושה
    • אפשרות: 1 כוס יין
    • 3/4 כפית מלח
    • 1/2 כפית סוכר
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
    • 1/2 כפית פפריקה מתוקה / חריפה
    • 1 כף גדושה רסק עגבניות
    • להגשה: חופן פטרוזיליה

     

    ההכנה

    1. מחממים במחבת גדולה ורחבה 2 כפות מהשמן ומטגנים את קוביות הסינטה (או השייטל) על להבה בינונית 5-4 דקות. מעבירים לצלחת.

    2. מחממים באותה המחבת (אין צורך לנקות) את יתרת השמן ומטגנים את הבשר הטחון תוך ערבוב והפרדה, עד שהוא הופך אפור ופירורי. מוסיפים את חתיכות הסינטה ואת מחית העגבניות, קוביות העגבניות, השום והיין (אם משתמשים) ומערבבים. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מבשלים על להבה בינונית כ־10 דקות, מערבבים מדי פעם.

    3. בינתיים, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.

    4. מעבירים את הפסטה בקבוצות קטנות למחבת הראגו ומערבבים. מסירים מהכיריים.

    5. מפזרים פטרוזיליה ומגישים מיד.

    • איך שומרים? את הראגו ללא הפסטה - עד 4 ימים במקרר, או עד חודש במקפיא.

     

     

     

    פאי בשר בקלי קלות

    קיצור הדרך: במקום להכין בצק, משתמשים בבצק מלאווח מוכן. את מלית הבשר אפשר להחליף בעוף (מכינים באותה דרך), ואפשר להכין גם מלית ירקות עשירה.

     

    פאי בשר בקלי קלות (צילום וסגנון: מילי אליהו)
      פאי בשר בקלי קלות(צילום וסגנון: מילי אליהו)

       

      המרכיבים

      (5-4 מנות בתבנית בגודל 30X20 ס"מ או דומה)

       

      • 5-4 עלי מלאווח, מופשרים

      למלית

      • 1 שקית (800 גרם) אפונה וגזר מוקפאים
      • 5-4 כפות שמן זית
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור
      • 1/2 כפית פפריקה מתוקה / חריפה
      • 1/4 כפית כורכום
      • 1 ק"ג בשר טחון
      • 3-2 כפות שמן זית
      • 2 כפות קורנפלור
      • 1 כף רסק עגבניות
      • להברשה: 1 ביצה, טרופה

       

      ההכנה

      1. המלית: מפשירים את הגזר־אפונה בהתאם להנחיות היצרן.

      2. מחממים במחבת גדולה 2 כפות משמן הזית. מוסיפים את האפונה והגזר ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות. מעבירים לקערה.

      3. שמים במחבת (אין צורך לנקות) את הבשר הטחון ואת יתרת שמן הזית, ומטגנים תוך ערבוב הבשר והפרדתו, עד שהוא מבושל ופירורי.

      4. מחזירים למחבת את האפונה והגזר ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור ומבשלים תוך ערבוב כדקה. מסירים מהכיריים ומצננים כ־10 דקות.

      5. בינתיים, מחממים את התנור ל־200 מעלות.

      6. מעבירים את המלית לתבנית. מניחים עליה, זה בצמוד לזה, עלי מלאווח כך שיכסו היטב את המלית. את שוליהם דוחפים בין דופנות התבנית למלית, לעיטוף. אם נותרים עלים ללא שימוש, אפשר לחתוך אותם או לקרוץ בהם צורות ולקשט את המאפה (ראו בתצלום).

      7. מברישים את עלי המלאווח בביצה. אופים 35-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב היטב. מוציאים ומגישים חם.

      • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מחממים במיקרוגל או בתנור.

       

      "קארי" דגים וחצילים

      קיצור הדרך: מוסיפים לקרם קוקוס ממרח מוכן (ראו במתכון), שנותן תחושה של בישול ארוך. מה עוד שווה? שאפשר לבחור ולגוון כך את אופייה של המנה: אוהבים ממרח פיקנטי? ממרח עם עשבי תיבול? הכל הולך, וכך אפשר להכין בכל פעם מנה אחרת.

      • טיפ: את הדגים אפשר להחליף בטופו. בכל מקרה, אל תוותרו על לחם טוב ליד, לניגוב הרוטב.

       

      תבשילי קארי ודגים חצילים  - עם פסטו ועם ממרח עגבניות (צילום וסגנון: מילי אליהו)
        תבשילי קארי ודגים חצילים - עם פסטו ועם ממרח עגבניות(צילום וסגנון: מילי אליהו)

         

        המרכיבים

        (4 מנות)

         

        • 500 גרם פילה דג לבן, ללא העור (מוסר, לברק וכדומה)
        • 7-6 כפות שמן קנולה
        • 1 חציל בינוני, חתוך לקוביות גסות
        • 2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות גסות
        • 2 כפיות גדושות ממרח לפי הטעם (פסטו מסוגים שונים, סחוג, ממרחי עגבניות או פלפלים מיובשים וכדומה)
        • 2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס
        • להגשה: חופן פטרוזיליה או בצל ירוק קצוץ

         

        ההכנה

        1. חותכים את הדג לריבועים בגודל 4X4 ס"מ לערך ומניחים בצד.

        2. מחממים 3-2 כפות מהשמן במחבת גדולה ועמוקה. מוסיפים את החציל ומטגנים 10-8 דקות, עד שהוא רך (אם צריך, מוסיפים עוד שמן במהלך הטיגון). מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

        3. מוסיפים למחבת עוד 3-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף (6-5 דקות).

        4. מחזירים את החציל למחבת, מוסיפים את הממרח ומבשלים כדקה תוך ערבוב קל. מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים. מבשלים 6-5 דקות על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך מעט.

        5. מוסיפים את הדגים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת חלקית ומבשלים עוד 8 דקות.

        6. מפזרים פטרוזיליה או בצל ירוק ומגישים.

        • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל.

          

        מק אנד צ'יז זריז

        קיצור הדרך: את המאכל האמריקאי מכינים, בגרסה הקלאסית, עם רוטב בשמל שדורש בישול די מושקע של רביכה וערבובה עם גבינות. ומה אנחנו עשינו? דילגנו על כל זה והשתמשנו בשמנת לבישול. הנחמה תגיע כך הרבה יותר מהר.

         

        מק אנד צ'יז זריז  (צילום וסגנון: מילי אליהו)
          מק אנד צ'יז זריז (צילום וסגנון: מילי אליהו)

           

          המרכיבים

          (4 מנות בתבנית בגודל 40X30 ס"מ)

           

          • 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה (כמו מיני־מקרוני וכדומה)
          • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול 15%-10% שומן
          • 1/2 כפית מלח
          • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
          • 300 גרם גבינת צ'דר כתומה או לבנה, מגוררת

           

          ההכנה

          1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.

          2. בינתיים, מחממים את התנור ל־180 מעלות.

          3. במקביל, יוצקים לסיר עמוק את השמנת, מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים על להבה בינונית תוך השגחה עד רתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 8-7 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהשמנת מסמיכה.

          4. מוסיפים לשמנת את גבינת הצ'דר בהדרגה, רבע מהכמות בכל פעם, בזה אחר זה. מסירים מהכיריים ומערבבים.

          5. מעבירים את הפסטה לתבנית ויוצקים עליה את השמנת המוקרמת. מערבבים היטב.

          6. אופים כ־10 דקות, מוציאים ומגישים חם.

          • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל או בתנור.

           

           

          "קנלוני" ממולא תרד וגבינות

          קיצור הדרך: במקום צינורות קנלוני ממלאים טורטיות, ומרוויחים חצי מהזמן באפייה! אגב, גם המלית והרוטב הם ערבובים קצרים וקלים, ללא צורך בבישול נפרד. ועוד משהו: באותו אופן אפשר להכין "קנלוני" עם מליות אחרות – מרוטב פיצה וגבינה ועד לירקות מאודים בסגנון סיני, וכל מה שאוהבים.

           

          "קנלוני" ממולא תרד וגבינות  (צילום וסגנון: מילי אליהו)
            "קנלוני" ממולא תרד וגבינות (צילום וסגנון: מילי אליהו)

             

            המרכיבים

            (4-3 מנות בתבנית בגודל 30X20 ס"מ)

             

            • 10 טורטיות גדולות (בקוטר 30-25 ס"מ)

            למלית

            • 1 שקית (800 גרם) תרד קפוא
            • 200 גרם גבינת פטה, מפוררת
            • 1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה או קוטג'

            לרוטב

            • 1 בקבוק (700 גרם) מחית עגבניות
            • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
            • 1/2 כפית בזיליקום מיובש
            • 1/2 כפית מלח

             

            • לציפוי: 200 גרם גבינה מגוררת (צ'דר, מוצרלה, עמק)
            • להגשה: חופן עירית קצוצה

             

            ההכנה

            1. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

            2. המלית: מפשירים את התרד בהתאם להנחיות היצרן. סוחטים אותו בידיים (קבוצה אחרי קבוצה), כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים. מעבירים לקערה.

            3. מוסיפים לקערה את פירורי הפטה והגבינה הלבנה (או הקוטג') ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך (שימו לב, הפטה כבר מלוחה).

            4. מפרידים את עלי הטורטיות בעדינות. מורחים 2 כפות גדושות מהמלית על כל טורטייה ומגלגלים לסיגר. מניחים אותן בתבנית, זו לצד זו.

            5. הרוטב: מערבבים בקערה את מחית העגבניות עם התבלינים. יוצקים את הרוטב על הטורטיות.

            6. אופים 10 דקות, מוציאים, מעלים את חום התנור ל־200 מעלות, מפזרים על הטורטיות את הגבינה לציפוי ואופים 5 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת. מוציאים, מפזרים עירית, ומגישים חם.

            • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד