המיזם החדש והמתוק של השפים אסף גרניט ועמוס חיון: קינוחי השף

איך 'צ'רלי מתוקים ובניו' ישנה את כל מה שחשבתם עד היום על קינוחים, עם שואו שלא משאיר אף אחד אדיש: "כשהפרגוד נפתח התגובות היסטריות"

שואו בועט, מפתיע ומלא טעם. אסף גרניט ועמוס חיון (צילום: ים סימן טוב ואוראל כהן)
שואו בועט, מפתיע ומלא טעם. אסף גרניט ועמוס חיון (צילום: ים סימן טוב ואוראל כהן)
רגע  לפני שעולה הפרגוד (צילום: ים סימן טוב ואוראל כהן)
רגע לפני שעולה הפרגוד (צילום: ים סימן טוב ואוראל כהן)
זו ממש בהלה לקינוחים  (צילום: ים סימן טוב ואוראל כהן)
זו ממש בהלה לקינוחים (צילום: ים סימן טוב ואוראל כהן)

את השף המצליח אסף גרניט קל להרגיז, אבל הרבה יותר קשה להרשים: אחרי עונה מוצלחת של עמוס חיון בתכנית "משחקי השף קונדיטור" (ערוץ 13), במהלכה הצטרף לנבחרת של גרניט והגיע עד הגמר, נולד שיתוף פעולה של השניים במיזם המתוקים האקסטרימי 'צ'רלי מתוקים ובניו'. החזון של קבוצת "מחניודה" וגרניט הוא להפוך את שלב הקינוחים באירועים לשואו בועט, מפתיע ומלא טעם - בליווי של חיון שמכיר היטב את עולם המתוקים, וזכה במקום הראשון בריאליטי האמריקאי Sweet Genius.

 

מה זה בכלל צ'רלי?

"עמדה ניידת שנפתחת עם פרגוד כמו בהצגה, הארובות נפתחות ופולטות עשן ואז נגלים אינספור סוגי קינוחים מגניבים שלרוב לא תמצאו באירועים: מרשמלו בעבודת יד, פחזניות שיוצאות מפרח אמיתי, פטיפורים צבעוניים, סוכריות מיוחדות ועוד כל מיני עוגות מעניינות. הקינוחים משתנים בהתאם לאופי האירוע, אבל מה שבעיקר מיוחד פה - זו צורת ההגשה", מסביר חיון.

 

עמדה ניידת שנפתחת עם פרגוד כמו בהצגה, הארובות נפתחות ופולטות עשן ואז נגלים אינספור סוגי קינוחים מגניבים שלרוב לא תמצאו באירועים (צילום: ים סימן טוב ואוראל כהן)
    עמדה ניידת שנפתחת עם פרגוד כמו בהצגה, הארובות נפתחות ופולטות עשן ואז נגלים אינספור סוגי קינוחים מגניבים שלרוב לא תמצאו באירועים(צילום: ים סימן טוב ואוראל כהן)

     

    איך קורה שדווקא שף מצליח נכנס לעולם המתוקים ועוד בתחום האירועים, שהוא תחרותי מאוד? לדברי גרניט, עונת הקונדיטוריה ב"משחקי השף" חידדה אצלו את ההבנה שהתחום של הקינוחים בארץ זקוק לניעור: "זה בולט במיוחד בתחום האירועים: בדרך כלל את תראי שלושה עד ארבעה קינוחים סטנדרטיים באירוע: קדאיף, עוגת שוקולד חמה, קינוח פירותי ואולי איזה מרנג. די עם זה. אני רוצה שידברו על קינוחים כמשהו יצירתי ומעניין, לפחות כמו האוכל כאן בארץ. ותחרות אף פעם לא הפחידה אותי, נהפוך הוא. תראי לי אחד שחשב על רעיון כזה! אני אחסוך לך: אין".

     

    החיבור בין השניים הוא לאו דווקא היה טבעי וברור: גרניט, שף עם הכרה בינלאומית וכוכב טלוויזיה מזה שנים, וחיון, שהסתובב לא מעט בעולם וכיכב במסעדות נחשבות. האגו הגדול, כך נראה, הוזז הצידה לטובת המיזם השאפתני.

     



    כמו הצגה בתיאטרון (צילום: ים סימן טוב ואוראל כהן)
      כמו הצגה בתיאטרון(צילום: ים סימן טוב ואוראל כהן)

       

      אסף, איך אתה ועמוס מסתדרים?

      "בהתחלה כשראיתי אותו באודישן, אמרתי לעצמי: מה זה הדבר החוצפן הזה שעף על עצמו? זה עצבן אותי, אבל גם יצר אצלי סקרנות. הוא בא מלא ביטחון עצמי ל'משחקי השף' אחרי הרבה שנים בחו"ל. הרגשתי שאני צריך לחנך אותו קצת. לא יודע אם הצלחתי, אבל לאורך העונה הבנתי מי זה עמוס ומה האיכויות שלו לעומת אחרים, ועובדה שזה הוביל לשיתוף פעולה בינינו. כשחשבתי על הרעיון של 'צ'רלי' - הוא הראשון שעלה לי בראש. למרות שהוא יכול להטריף פילים".

       

      אילו תגובות אתם מקבלים?

      חיון: "התגובות היסטריות. רגע שנפתח הפרגוד והארובה פולטת עשן, אתה רואה מלא אנשים מצלמים עם הטלפון את עמדת הקינוחים, כמו בהצגה, ואז מתחילים לחטוף קינוחים. זו ממש בהלה לקינוחים - כי יש מכל דבר קצת. זה ענק, רק שלא יתחילו לריב".

       

      מי קהל היעד שלכם?

      "כולם. כשנכנסנו לעולם האירועים ידענו שצריך להתחיל מלמטה. ברור שעוזר להיות תחת הכנף של 'מחניודה', אבל זהו תחום חדש עבורנו ואנחנו נהנים מכל אירוע שבו אנחנו לוקחים חלק. אנחנו כבר מרגישים שלקראת פורים יהיה הרבה הייפ סביב זה", אומר חיון.

       

      אסף, אם אתה צריך לבחור קינוח אחד - מה הוא יהיה?

      "סופלה שוקולד. סתם, אני אחשוב על זה. שאלי את עמוס".

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד