צפו: ככה דבי מכינה בקלות מנת מסעדה
מצקין ושות'
מנת מסעדות שאפשר להכין בכמה דקות של עבודה בבית (צילום: מצקין ושות')
מרכיבים
3-2 מנות
- שמן זית
- 6 שיני שום
- 1 פלפל צ'ילי חריף
- 400 גרם שרימפס, קלופים ומופשרים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 3 כפות ליקר תפוזים
- 1/2 חבילת פסטה (כ-250 גרם) מסוג פטוצ'יני, מבושלת לפי הוראות היצרן
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב.
- מועכים את שיני השום וקוצצים אותן יחד עם הצ'ילי, מוסיפים אותן לסיר ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את השרימפס, מערבבים ומטגנים עד שהם משנים את צבעם ובשרם הופך לאטום.
- מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מזלפים את הליקר ומשלהבים אותו. כאשר הלהבות שוככות מכבים את האש.
- מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים. מגישים מיד.
>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.