בלי לחשב טיפ ולפלל חניה: פסטה שרימפס משגעת אצלכם במטבח

פירות ים עלולים להרתיע כל אחד ורק המחשבה על הניקוי שלהם יכולה לבטל את המיזם כולו - אבל אם תשתמשו כמו דבי במוצר הקפוא, תזכו במנה מהירה ופשוטה להכנה

דבי מצקיןפורסם: 19.02.20 07:48
צפו: ככה דבי מכינה בקלות מנת מסעדה
מצקין ושות'
מנת מסעדות שאפשר להכין בכמה דקות של עבודה בבית (צילום: מצקין ושות')
מנת מסעדות שאפשר להכין בכמה דקות של עבודה בבית (צילום: מצקין ושות')

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • שמן זית
  • 6 שיני שום
  • 1 פלפל צ'ילי חריף
  • 400 גרם שרימפס, קלופים ומופשרים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 3 כפות ליקר תפוזים
  • 1/2 חבילת פסטה (כ-250 גרם) מסוג פטוצ'יני, מבושלת לפי הוראות היצרן

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב.
  2. מועכים את שיני השום וקוצצים אותן יחד עם הצ'ילי, מוסיפים אותן לסיר ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוסיפים את השרימפס, מערבבים ומטגנים עד שהם משנים את צבעם ובשרם הופך לאטום.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מזלפים את הליקר ומשלהבים אותו. כאשר הלהבות שוככות מכבים את האש.
  5. מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים. מגישים מיד.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.