
לביבות תפוחי אדמה זה ממש לא רק לחנוכה, במיוחד כשמדובר על מתכון כה מוצלח (צילום: טל שחר)
מרכיבים
8 יחידות
- 500 גרם (3 יחידות) תפוחי אדמה אדומים, בינוניים, שטופים
- 1/2 פלפל צ'ילי ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק
- 2 כפות עלי נענע, קצוצים דק
- 2 כפות עלי כוסברה, קצוצים דק
- 1/2 כפית שום, כתוש
- 1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר דק
- 1 כפית אבקת תבלין קארי
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית קינמון, טחון
- 1/2 כפית הל, טחון
- 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 2 כפות סולת
- 3 כפות פירורי לחם (לא מתובלים)
- שמן (לטיגון)
אופן הכנה
- שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים 40-30 דקות, עד לריכוך. מסננים, קולפים, מייבשים ומצננים (ראו פטנט מנצח לקילוף תפוחי אדמה מבושלים בסוף המתכון).
- מגרדים את תפוחי האדמה במגרדת גסה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים (למעט השמן לטיגון) ומערבבים ידנית למרקם של בצק רך ואחיד. מכסים ומאחסנים במקרר כחצי שעה.
- בידיים משומנות, יוצרים מהבצק לביבות בקוטר 7 ס"מ.
- הטיגון: מחממים במחבת עם ציפוי מונע הידבקות שמן לטיגון חצי עמוק (4 כפות אמורות להספיק). מוסיפים לביבות, מנמיכים את האש ומטגנים 3 דקות מכל צד. הופכים שוב והפעם מטגנים דקה מכל צד, עד שהלביבות משחימות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממשיכים לטגן כך את כל הלביבות ומוסיפים שמן לפי הצורך.
- מגישים, מומלץ עם צ'אטני מנטה (המתכון בהמשך) או רוטב תמרהינדי חמוץ-מתוק. שומרים עד 3 ימים, במקרר.
>> הפטנט של ענת צרפתי לקילוף תפוחי אדמה מבושלים - היתרון של השיטה הזאת הוא כפול, הוא מאפשר לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם, וכך הם סופחים פחות נוזלים, והוא מייתר את הצורך בקולפן כדי להסיר את הקליפה.
כך עושים: בסיום הבישול, מסננים את המים החמים ויוצקים מי ברז עד לכיסוי תפוחי האדמה. מכנסים את הידיים לסיר ומשפשפים את תפוחי האדמה, להסרת הקליפות. מסננים ואם צריך - מייבשים את תפוחי האדמה הקלופים בעזרת מגבת.
צ'אטני מנטה
- 1 כוס דחוסה של עלי כוסברה (ללא הגבעולים)
- 1 כוס דחוסה של עלי נענע
- 1/2 כוס יוגורט או מעדן סויה טבעי
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי, מגורר
- 2 כפות פרוסות פלפל צ'ילי ירוק
- 1/2 כפית מלח
- 5 כפות שטוחות של פתיתי קוקוס (לא חייבים)
אופן הכנה
- שמים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים למעט פתיתי הקוקוס וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- מוסיפים את פתיתי הקוקוס (אם משתמשים), זה מוסיף לסמיכות הצ'אטני, מערבבים ומגישים או שומרים עד 4 ימים בכלי מכוסה במקרר.

אין לכם את כל המרכיבים? נסו לביבה בשני מרכיבים בלבד