ירוקים ולא מקנאה: מאפינס ברוקולי מהירים ופשוטים עם פרמזן והפתעה

המתכון שיגרום לכל המשפחה שלכם לאכול יותר מהירק הנפלא הזה, שידוע בזכות מגוון היתרונות התזונתיים והבריאותיים שבו וגם בזכות הטעם העדין והמרקם הנעים לחך

מירי צדוק

|

16.02.20 | 09:07

ברוקו-ביס: מאפינס ברוקולי עם ירק מגורר לתוך הבלילה וגם פרח שלם שמתחבא בפנים (צילום: מירי צדוק)
ברוקו-ביס: מאפינס ברוקולי עם ירק מגורר לתוך הבלילה וגם פרח שלם שמתחבא בפנים (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

תבנית 12 מאפינס

 

  • 2 תפרחות ברוקולי, טריות ושטופות
  • 3 ביצים
  • 1 גביע אשל או יוגורט
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כוס גבינת פרמזן, מגורדת
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח כוסמין וכפית אבקת אפייה

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית המאפינס. כדאי לרפד את השקעים בעטרות נייר כדי להקל על החילוץ.
  2. שוטפים ומבשלים את הברוקולי במי מלח במשך 6 דקות. מסננים, מצננים במי קרח ומסננים שוב.
  3. מערבבים את הביצים, האשל, החלב והשמן בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפרמזן, את המלח ואת הפלפל ומערבבים יחד.
  4. מפרידים 12 פרחים ושומרים אותם בצד, מגרדים את יתר הברוקולי לתוך הבלילה ומערבבים.
  5. יוצקים את הבלילה לשקעים ונועצים בכל שקע פרח ברוקולי שלם.
  6. אופים במצב טורבו 25-20 דקות, עד להשחמה. מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.

 

לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לחשבון האינסטגרם שלה  או לבלוג "עוגה לשבת"

 

    מתכון נפלא נוסף עם ירקות אפויים - רעפי תפוחי אדמה ובטטה

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג