
ברוקו-ביס: מאפינס ברוקולי עם ירק מגורר לתוך הבלילה וגם פרח שלם שמתחבא בפנים (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
תבנית 12 מאפינס
- 2 תפרחות ברוקולי, טריות ושטופות
- 3 ביצים
- 1 גביע אשל או יוגורט
- 1/4 כוס חלב
- 1/4 כוס שמן
- 1 כוס גבינת פרמזן, מגורדת
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח כוסמין וכפית אבקת אפייה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית המאפינס. כדאי לרפד את השקעים בעטרות נייר כדי להקל על החילוץ.
- שוטפים ומבשלים את הברוקולי במי מלח במשך 6 דקות. מסננים, מצננים במי קרח ומסננים שוב.
- מערבבים את הביצים, האשל, החלב והשמן בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפרמזן, את המלח ואת הפלפל ומערבבים יחד.
- מפרידים 12 פרחים ושומרים אותם בצד, מגרדים את יתר הברוקולי לתוך הבלילה ומערבבים.
- יוצקים את הבלילה לשקעים ונועצים בכל שקע פרח ברוקולי שלם.
- אופים במצב טורבו 25-20 דקות, עד להשחמה. מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.
לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לחשבון האינסטגרם שלה
או לבלוג "עוגה לשבת"

מתכון נפלא נוסף עם ירקות אפויים - רעפי תפוחי אדמה ובטטה