לעבוד, להתחבר, לאהוב
סיגלית מזרחי, מלווה לפריצת דרך, מאמינה שאהבה היא משימת חיים הדורשת עבודה ותחזוקה מתמדת, ושבעזרת ליווי והכוונה אפשר למצוא זוגיות, להתמודד עם אתגרים בקשר קיים ואף ליהנות ממנו
מי אני: סיגלית מזרחי, בת 50, נשואה לחזי ואמא לארבעה: מוריה ( 19), תהילה (17.5), אריאל (16) ואיתמר (13), גרה בירושלים, מלווה לפריצת דרך אישית, זוגית, משפחתית ומקצועית, מרצה ומנחת קבוצות.
"זוגיות היא שותפות של שני אנשים שקשרו גורלם יחד ויש ביניהם מערכת יחסים: תקשורת, אהבה, חום, כבוד הדדי, אמון, ביטחון, שוויון בערך, למרות הצרכים השונים והמנוגדים לעתים", אומרת סיגלית מזרחי, מאמנת אישית, זוגית, משפחתית ומקצועית. "אחת המטרות בזוגיות היא להיות אחד בשביל השני ולא להיות לבד עולם, שיהיה מישהו שאכפת לך ממנו ואכפת לו ממך - שתהיה תחושת שייכות.
"הגעתי לתחום מאהבת האדם ועשיית טוב בחברה (נולדתי גם ביום האהבה). הסיפוק שלי הוא לראות אנשים וזוגות יוצאים מהקליניקה לעולם חדש, מחוברים למשאבים ולחוזקות שלהם. אדלר אומר שלחתונה בני הזוג מקבלים קופסה ריקה הקשורה בסרט והם מחליטים במה למלא אותה: במריבות, במאבקי כוח, בשיפוטיות ובביקורת, או בחברות, בכבוד הדדי ובשיתוף פעולה. מטרת התהליך הזוגי היא שבני הזוג יתמודדו עם האתגרים של החיים ולא עם האתגרים של היחסים, ובתהליך נבנים השלבים המותאמים לכל זוג וזוג כדי שיוכלו למלא את הקופסה הזו בדברים חיוביים".
מה קורה בתהליך העבודה הזוגי?
"כל אחד מבני הזוג בא מבית שונה וכל אחד מביא איתו את עולמו לקשר הזוגי. לכן בתהליך הזוגי אני מקיימת גם פגישות אישיות כדי לעזור לכל אחד מבני הזוג בנפרד באמצעות כלים שרכשתי במשך השנים ופיתחתי לקונספט מיוחד משלי. בתהליך מקבלים כלים להעשרת הקשר הזוגי משלב ההיכרות, דרך שיח זוגי, הקשבה, 'מריבות הוגנות', ניהול קונפליקטים, משפחת המוצא, חזון זוגי ועוד. האני מאמין שלי הוא שהדבר האמיתי הוא זוגיות, בית וילדים. הבית הוא המעבדה של החיים בחוץ, והורות טובה מתחילה בזוגיות טובה - היחסים בין ההורים משמשים מודל להתנהגותם החברתית של הילדים בחוץ".
מה זאת אהבה בכלל?
"רגש, שברגע שהוא מגיע יודעים שזאת אהבה. אבל את הרגש הזה צריך לתחזק ולטפח כמו פרח, כמו מדורה שנרצה שלא תכבה לעולם. אהבה היא אומנות, והיא חלק ממשימות החיים".
מהם החסמים בתחזוקת הזוגיות?
"פערים בין בני הזוג שמתגלים במהלך הדרך המשותפת. אחרי החתונה, כשהמוזיקה נחלשת לאט־לאט, מגיעים לבית ומתחילים החיים האמיתיים. אז אנחנו מגלים שזה לא בדיוק כפי שחלמנו, ועולים קשיים שמחוסר כלים וידע גורמים לקשיים במערכת הזוגית. לאלה מצטרפים מרוץ החיים, עומס, לחץ, שחיקה, ואנחנו מגיעים למצב של או זוגיות או ילדים או קריירה במקום גם וגם וגם. כל אלה ועוד גורמים לעתים לבני הזוג להפנות זה לזה את הגב במקום להסתכל יחד קדימה, פנים אל מול פנים, כפי שהיה בתחילת הקשר".
בקשר לקשר: שישה דברים שכדאי לדעת על אהבה וזוגיות
1. אהבה וזוגיות הן משימת חיים. בררו עם עצמכם איזו מערכת יחסים אתם מחפשים ופעלו למצוא אותה בכל דרך אפשרית: יציאה לדייט, היכרות דרך חברים וכו'.
2. מערכות יחסים כושלות מקומן בעבר. אל תיתנו להשוואות ולמערכות יחסים קודמות לחבל בדרך החדשה שלכם. השאירו אותן בעבר. אם צריך, קחו עזרה כדי שתוכלו להביט קדימה.
3. השקיעו בעצמכם, בדימוי ובערך העצמי שלכם. האושר שלכם צריך להיות תלוי בכם ולנבוע מעולמכם הפנימי ולא מבן הזוג שלכם.
4. נסו להסתכל על עצמכם מבחוץ. בדקו עם עצמכם: האם הייתם רוצים להיות בן או בת הזוג של עצמכם? האם יש דברים שאתם רוצים לשנות בכם?
5. כבדו את האדם שמולכם. בדייט אל תבקרו את הצד השני בשיפוטיות, בציניות או בהומור שחור. כבדו אותו בדיוק כמו שהייתם רוצים שיכבדו אתכם. כבוד הדדי הוא בסיס לתחזוקת הקשר הזוגי ובשמירה על אש האהבה.
6. אל תפתחו ציפיות. כמו שהקשבה היא אחד המפתחות להצלחת הזוגיות – פיתוח ציפיות מבן הזוג הוא אחד המכשולים בזוגיות.
סיגלית מזרחי - מלווה לפריצת דרך אישית, זוגית, משפחתית ומקצועית, מרצה ומנחת קבוצות
טל': 054-6600589 | פייסבוק: סיגלית מזרחי | פייסבוק להעצמה אישית וזוגית: התפתחות והעצמה אישית וזוגית - שאלות ותשובות | מייל: cozug1@gmail.com
אז מה, שנתחיל מחדש?
לדורית אבן שרון, יועצת לזוגיות מאושרת בפרק ב', אין ספקות. מה שלא למדתם על עצמכם בפרק א' תצטרכו להבין כדי להיות מאושרים בפרק ב'
מי אני: דורית אבן שרון, בת 51, נשואה פרק ב' עם שלושה ילדים שלי ושלוש בנות שלו, יועצת לזוגיות מאושרת בפרק ב', מנחה סדנאות וקבוצות לפיתוח אינטליגנציה זוגית.
דורית אבן שרון לא הבינה מה לא עבד בנישואיה הראשונים. אחרי הכל היא נישאה לקצין שייטת חתיך, איש משפחה שאהב אותה וכולם אהבו אותו, אבל משהו בקשר הזה לא עבד בשבילה. "היום, שלושה עשורים אחר כך, אני נשואה באהבה גדולה לאיש המושלם בשבילי", היא אומרת. "אנחנו מנהלים חיי משפחה של פרק ב' - ועושים את זה בלי ספקות ועם שמחה ענקית. הדרך הזאת דרשה ממני נחישות ואומץ, לעמוד מול אלה שהפחידו ואמרו: את לא יודעת מה טוב לך! אם תפרקי את המשפחה, תפגעי בילדים.
"המסע הזה, מהאישה העצובה ההיא שלא ידעה למה היא מרגישה ככה, אל האישה השמחה והאוהבת שאני היום, הוא בדיוק מה שמחבר אותי לעיסוק שלי. מבחינתי לפגוש את אותם זוגות ויחידים שלא מצאו את ההגשמה הזוגית, שחיים בכאב, בתחושה שלא מבינים אותם, וללמד אותם את השפה שיוצרת הקשבה, שמחברת את הלבבות, שמביאה את הזוגיות למקום של אינטימיות, שמחה, קירבה ואהבה - זו שליחות. בפרק ב' זה עוד יותר מסובך כי יש המון רעשים נוספים של חיים עם ילדים שאינם ילדיך הביולוגיים, של בני זוג לשעבר".
מה זאת אהבה בכלל?
"קירבה ואינטימיות רגשית, גופנית ומחשבתית, כשהחיים יחד יוצרים תחושת שלמות, והנפרדות יוצרת געגוע. באהבה טובה יש יכולת לראות ולהכיל את חוסר המושלמות של עצמי ושל מושא אהבתי, ומחויבות לדאוג לו - להעניק לו את מה שהוא זקוק לו כדי שיוכל להרגיש טוב ולפרוח לצידך".
מהם החסמים המרכזיים בתחזוקת זוגיות?
"קוצר רוח וחוסר יכולת הכלה. בכל פעם שיש חוסר נחת מיד עולה האפשרות להיפרד ואז לא מצליחים לייצר אמון וביטחון, מה שמקשה מאוד על הישרדות הזוגיות. לאלה נלווים חוסר ידע וחוסר בכלים אפקטיביים לזוגיות מאושרת. רובנו לא מפתחים את האינטליגנציה הזוגית בעוד מועד, לפני שאנחנו מתחילים לעשות שגיאות. מעבר לאלה, מודלים שנתבעו בנו בילדותנו מלווים אותנו ומנהלים את המציאות שלנו".
אז איך בכל זאת מתחזקים זוגיות?
"ידע ותרגול של מיומנויות תקשורת זוגית הם המפתח והפתרון. צריך להבין שאין אנשים מושלמים ושגם אני לא מושלם. צריך לתת מקום ולגיטימציה לכל החלקים שבנו ולא לנסות להתעלם מהחולשות שלנו. צריך להיות נדיבים גם בפרשנות שאנחנו נותנים למעשיו ולדבריו של בן הזוג. בזוגיות טובה אנחנו צריכים לשמור זה על זה בתוך מסע החיים המשותפים".
בקשר לקשר: חמש טעויות בנישואים פרק א' שכדאי לא לחזור עליהן בפרק ב'
1. האמנתם שאם רק הייתם עם בן הזוג הנכון, הייתם מסכימים על הכל.
המציאות: חוסר הסכמה היא חלק מכל קשר, השאלה איך מנהלים אותה.
2. האמנתם שכל הבעיות בזוגיות הם אשמתו/ה.
המציאות: קשה להודות בזה, אבל שניכם אחראים שווה בשווה להצלחות ולכישלונות של הזוגיות הזו.
3. האמנתם שיש לכם כל מה שצריך כדי לפתור את הבעיות.
המציאות: נפרדתם. הבעיות ניצחו. כל אחד מביא איתו לזוגיות תרמיל מלא באמונות ופרשנויות לא מודעות. כדי שהזוגיות הבאה תצליח, צריך להכיר ולהיפרד מחלקן ולייצר חדשות במקומן.
4. האמנתם שאפשר לקחת דברים כמובנים מאליהם.
המציאות: אף אחד לא אוהב שמתייחסים אליו כמובן מאליו. מצאו כל הזדמנות להעניק משמעות וערך למה שקורה לכם יחד.
5. האמנתם שקשר זוגי פועל מכוח האינרציה.
המציאות: קשר זוגי זקוק להשקעה ולאנרגיה. הקדישו לו זמן, קדמו אותו בסדר העדיפויות והעניקו לו תשומת לב קבועה.
דורית אבן שרון, יועצת לזוגיות מאושרת בפרק ב'
טל’: 050-5747263 | אתר: doritevensharon.co.il | פייסבוק: דורית אבן שרון ייעוץ וליווי זוגיות פרק ב' | מייל: doriteven@gmail.com
והדייט הזה הוא אני
אם תשאלו את טל וילנסקי סמילנסקי, יועצת לזוגיות בשיטת EFT, מה הכי נחוץ לנו כדי למצוא זוגיות נכונה, היא תענה לכם: להבחין בין קריטריונים חיצוניים לצרכים האמיתיים שלנו שחבויים במעמקי הרגש
מי אני: טל וילנסקי סמילנסקי, נשואה ואמא לשניים (30 ו־33), גרה בתל אביב, יועצת לזוגיות בשיטת Emotion Focused Therapy. היא למדה בניו יורק ובאנגליה והתמחתה בשיטה שנקראת טיפול ממוקד רגש (Emotion Focused Therapy). לדבריה, במהלך הניסיון הממושך שרכשה עם השנים היא הבינה שמעבר לעבודה על עומק הרגש, יש צורך לעזור לאנשים לרכוש גם כלים קונקרטיים שיעזרו להם למצוא את הזוגיות הנכונה להם. למשל, איך והאם להשתמש באתרי היכרויות, איך לדעת במהירות יחסית אם הדייט הנוכחי הוא פוטנציאל לקשר ועוד.
"רגש הוא הדבר הכי עמוק. כשאני מצליחה להגיע עם המטופלים שלי לצרכים הרגשיים העמוקים שלהם, אז אני יכולה לעזור להם למצוא את הזוגיות שמתאימה להם", אומרת טל וילנסקי סמילנסקי, יועצת לזוגיות. "אני מתמחה בלעזור לנשים, גברים וזוגות בשלבים שונים בחייהם למצוא זוגיות טובה", היא מסבירה. "ביניהם אנשים בשנות ה־20 עד ה־50 לחייהם שטרם מצאו זוגיות, גרושים שרוצים לבנות זוגיות נכונה בפרק ב' וגם זוגות שחווים קושי בקשר".
מה זאת אהבה בכלל?
"אהבה היא חיבור רגשי עמוק. עם זאת, יש זוגות שיש להם קשר רגשי עמוק אבל הקשר לא עושה להם טוב. המטרה שלי היא לעזור להם להבין שקשר רגשי עמוק וטוב צריך להיות חיובי. הוא צריך לתת להם הרגשה שהם הדבר הכי חשוב ואהוב על בני הזוג שלהם".
האם חל לדעתך שינוי בכינון זוגיות היום לעומת העבר?
"בהחלט. פעם אנשים חשבו שאם הגעת לגיל מסוים הכי חשוב זה להתחתן ושאחר כך הדברים יסתדרו. בנוסף, בעבר היינו מאוד תלויים בקשרים החברתיים והמשפחתיים למציאת בן/בת הזוג והאפשרויות היו מוגבלות. היום אנשים מבינים את הצורך בלמצוא בני זוג שמתאימים לצרכים הרגשיים שלהם ובזכות התפתחות הטכנולוגיה הם כבר לא תלויים בסביבה הקרובה בלבד. יש דרכים רבות לפגוש אנשים, ואם יודעים איך לחפש - יש המון אפשרויות".
מהם החסמים במציאת זוגיות?
- פחד להיפגע: לאנשים יש היסטוריה של קשרים שבהם הם נפגעו מבני זוג ולכן הם חוששים להיות אקטיביים. הם כבר לא סומכים על האינטואיציה שלהם בבחירה נכונה.
- ביקורתיות: הרבה אנשים גדלו במשפחות שבהן לפחות אחד מההורים היה ביקורתי מאוד, ולכן כשהם פוגשים מישהו או מישהי הם מיד חושבים שאולי הוא/היא לא יהיו מספיק טובים להורים או לסביבה ולכן מנתקים את הקשר.
- רצון לשנות את בן/בת הזוג: רובנו חושבים שאם נצליח לשנות את בן הזוג הכל יהיה נפלא. אבל הסיכוי לכך הוא אפסי. הבעיה היא שבגלל המחשבה הזאת הקשר הופך למאוד ביקורתי, וכשבן/בת הזוג לא משתנים אז הם לא מספיק טובים לנו.
- התמקדות בדברים חיצוניים: רבים חושבים שמראה חיצוני, תחום עיסוק ומקום מגורים הם אינדיקציה לאושר זוגי. אבל הרגשות שלנו לא מתעוררים בעקבות צ'ק ליסט כזה או אחר, ובמקום להתמקד בקשר אנחנו ממוקדים בדברים החיצוניים.
- התנהלות נכונה: אנשים לא יודעים מה לעשות באופן קונקרטי כדי למצוא זוגיות שמתאימה להם, שעושה להם טוב. יש לכך הרבה מאוד היבטים, כמו למשל איך לנהל דייט, איך לדעת אחרי מפגש או שניים אם יש פוטנציאל לקשר, איך לבנות פרופיל מדויק וחיובי באתר היכרויות, וגם איך לאתר שם בן או בת זוג עם פוטנציאל לקשר זוגי חיובי.
בקשר לקשר: שלושה צעדים הכרחיים למציאת זוגיות נכונה
1. לדעת להבחין בין קריטריונים חיצוניים לצרכים הרגשיים האמיתיים. ההבחנה הזאת היא בעלת משקל רב לאפיון בן או בת הזוג העתידיים שלנו ולקשר זוגי חיובי.
2. להיפגש עם מספיק בני זוג פוטנציאליים תוך סינון מוקדם של אלה שברור מראש שהם לא מתאימים לנו.
3. לדעת איך לנהל דייט כמו שצריך. זה לא ראיון עבודה, ובכל זאת חשוב לקבל מידע רלוונטי כדי להחליט אם מדובר בבן או בבת זוג שמתאימים לנו, וגם לדעת איך להביא את הצד השני להרגשה שאני מתאים או מתאימה להם.
"אנשים לא יודעים מה לעשות באופן קונקרטי כדי למצוא זוגיות שמתאימה להם, שעושה להם טוב". טל וילנסקי סמילנסקי
טל וילנסקי סמילנסקי, יועצת זוגית
טל': 050-3307955 | מייל: tal@development-inc.com | פייסבוק: טל וילנסקי – ייעוץ לזוגיות
"אהבה זוגית מתחילה באהבה עצמית"
זה מה שתשמעו מענת סלע, מומחית למערכות יחסים, אם תגיעו אליה בעקבות זוגיות מתפוררת או חוסר הצלחה לכונן אחת. אז איך לומדים לאהוב?
מי אני: ענת סלע, 42, נשואה, אמא לאלון (8), נדב (5.5) וברי (16.5), הבת של בעלי מנישואיו הראשונים, מתגוררת במושב תלמי אלעזר, מומחית למערכות יחסים: יועצת זוגית, מגשרת משפחתית, מאמנת למציאת זוגיות.
”אחרי שנים של תחושת תקיעות בביצת הרווקות התל אביבית החלטתי לעשות מעשה ולהתחיל תהליך של אימון אישי. בעקבות זאת קרו לי שלושה דברים נפלאים: קיבלתי קידום בעבודה; הכרתי את מי שהיום הוא בעלי; התאהבתי בשיטת הקואוצ'ינג (אימון אישי). לפני שמונה שנים החלטתי לצאת לדרך עצמאית”, היא מספרת. ”אני בוגרת תואר שני בייעוץ ארגוני, הוסמכתי כמאמנת בכירה באימון זוגי ומשפחתי וכמגשרת בגישור משפחתי, וסיימתי קורס מקיף בפסיכולוגיה חיובית.
"בעזרת כל הידע שרכשתי ועשרות זוגות שייעצתי להם פיתחתי את 'שיטת ענת סלע להצלחה בזוגיות'. אני עובדת עם יחידים וזוגות בתהליך דינמי קצר מועד המשלב מתן כלים פרקטיים, כך שבתוך 12 מפגשים בלבד מצליחים ליצור את השינוי המתבקש. אני מלווה זוגות שחוו בגידה או תסכול זוגי, תקשורת לא נכונה, רווקות ורווקים שלא מצליחים למצוא זוגיות".
מה זאת אהבה בכלל?
"אהבה מורכבת משלושה גורמים עיקריים: תשוקה, אינטימיות ומחויבות, וכל אחד מהם טומן בחובו עולם ומלואו שעליו יש לעבוד באופן קבוע כל הזמן. אהבה זוגית מתחילה באהבה עצמית. הבחירה לחיות יחד אינה מבטלת את 'האני' אלא צריכה להעצים ולחזק אותו. קושי ומשבר בזוגיות ובאהבה נובע מחוסר מימוש עצמי".
האם חל לדעתך שינוי בכינון זוגיות בעידן הנוכחי בהשוואה לעבר?
"כן! חל מהפך ענק והיום יש משחק, יש חוקים, ומי שלא עומד בהם עלול להיות מאוד מתוסכל. אני פוגשת נשים שחיו בזוגיות במשך 20 שנה ויותר, פותחות טינדר כי זה מה שאמרו להן שצריך, והן מרגישות אבודות. בנוסף, עידן ה־Me Too מציב גברים בעמדה לא ברורה היום, והם עשויים לחוש מבולבלים וחסרי ביטחון מול אישה שעדיין זקוקה לחיזור כמו פעם. ואז עושים הרבה טעויות".
מהם החסמים הכי משמעותיים במציאת זוגיות כיום?
"החסם הכי משמעותי לרווקים כיום הוא הקושי בבחירה שנובע מהאפשרויות הדיגיטליות. השפע רחב וגדול, ונדמה שתמיד יש אופציה טובה יותר מהנוכחית. זאת כמובן אשליה. דפוס זה נקרא 'פרדוקס הבחירה' - מה שמוביל את שני הצדדים לא להתמקד בקיים ולחשוב שבחוץ מחכה אפשרות טובה יותר. יש קושי בהתמקדות, והמחשבה המובילה היא פחד מהחמצה".
מהם החסמים בתחזוקת הזוגיות?
- "פערים בתשוקה המינית. אחרי שנים של זוגיות המיניות מקבלת תשומת לב שונה אצל בני הזוג. גברים רוצים יותר סקס, ואילו נשים, החוות שינויים הורמונליים לצד גורמים סביבתיים כמו עבודה וילדים, יתמקדו במחויבות ובאינטימיות ופחות בסקס.
- השוואות. הרשתות החברתיות מתעתעות בין מציאות לדמיון. זוגות נוטים לחשוב פחות טוב על הזוגיות שלהם רק כי הם עורכים השוואות. אחד מהגורמים שעליהם אני שמה דגש בייעוץ הוא להבין שהדשא של השכן לא באמת ירוק יותר.
- פרנסה וקריירה. תרבות הצריכה והצורך להעניק למשפחה רמת חיים גבוהה מחייבים את שני בני הזוג לצאת לעבוד, וזה בא על חשבון הזמן הזוגי והשקעה בזוגיות. אבל זוגיות אינה מתחזקת את עצמה - היא דורשת עבודה".
בקשר לקשר: שלושה צעדים בונים לשיפור הזוגיות
1. הקדישו זמן לתקשורת הזוגית. שבו בערב לשיחה בת 20 דקות, שלוש פעמים בשבוע לפחות. בלי מסכים, בלי טלפונים ברקע, ודברו. אפילו פתחו בקבוק יין במרפסת ביחד - זה יכול לשפר מאוד את טיב התקשורת.
2. מצאו חלון זמן גם לעצמכם. דאגו לפנות זמן לפיתוח אישי שהוא רק שלכם, בלי בן/ת הזוג. אל תוותרו על חלומות, לימודים, קורסים או חוויות אישיות. השקיעו וטפחו חברויות.
3. צאו לבלות "כמו פעם". אם הילדים עדיין קטנים דאגו לבייביסיטר וצאו לבילויים משותפים. ההורות שלכם תשתפר פלאים אם תדאגו לעצמכם לבילוי משותף של מבוגרים.
ענת סלע - מומחית למערכות יחסים
טל': 054-6662860 | אתר: anatsela.co.il | פייסבוק: ענת סלע - טיפול זוגי ואימון למציאת זוגיות | אינסטגרם: anat_sela | מייל: selanat77@gmail.com
לתחזק את האש
שמרית ביטון, יועצת זוגית ומגשרת משפחתית, מבקשת מכם: אל תתייחסו לאהבה שלכם כמובנת מאליה. שתפו, הקשיבו, הכילו - וזכרו לתחזק את הזוגיות על בסיס יומיומי
מי אני: שמרית ביטון, בת 37, רווקה, יועצת זוגית ומגשרת משפחתית, מעבירה סדנאות והרצאות על זוגיות, תקשורת ומערכות יחסים.
שמרית ביטון הייתה בטוחה שעריכת דין היא הייעוד שלה בחיים. חלום הילדות שלה קרם עור וגידים, ובבגרותה היא הגשימה אותו והפכה לעורכת דין מצליחה במרכז הארץ. "במשך עשור בעולם המשפטי הצלחתי להגיע לכל יעד שהצבתי לעצמי", היא מספרת, "אבל בעשייה היומיומית ליוו אותי תחושת חוסר סיפוק ומיצוי עצמי. החלטתי לברר עם עצמי מה חסר לי, מה לא מתיישב לי ולמה. לא העליתי על דעתי שאני כנראה במקצוע הלא מדויק לי.
"בתהליך הבנתי שאני בעצם בעשייה שהיא בדיוק ההפך ממי שאני, ושבאיזשהו אופן חיבור בין אנשים או זוגות והנטייה להוביל לשלום בין הצדדים זה משהו שתמיד היה בי. הבנתי שאני מחפשת ביטוי למאפיינים האלה בעשייה המקצועית, ושחשוב לי להעביר אנשים תהליכים משמעותיים ולהוביל אותם למקום טוב יותר בחיים. למדתי ייעוץ זוגי, גישור, גישור משפחתי, אימון אישי ליישוב סכסוכים וקורסים נוספים - ומאז אני מעבירה תהליכים פרטניים וסדנאות מגוונות, והסיפוק בעשייה קיבל משמעות אחרת. זה הייעוד שלי".
מה זאת אהבה בכלל?
"אהבה אמיתית בעיניי היא כשמצליחים להיות שם ביחד בהתנהלות יומיומית ב־State of Mind של זוגיות ולא של פרט, גם ברגעים קשים ומאתגרים. זה חיבור לאדם שלצידך ממקום פנימי וכן, על המעלות והחסרונות שבו, והיכולת להכיל את מה שהוא מביא איתו למסע המשותף בכל שלב בחיים".
האם חל לדעתך שינוי ביצירת קשר וכינון זוגיות בעידן הנוכחי לעומת העבר?
"אני מרגישה שוני בין זוגות צעירים לזוגות ותיקים שמגיעים אלי, משהו שונה בעיקר בגישה כלפי שימור הזוגיות וברמת המאמץ שמושקע כדי לצלוח את הקשיים יחד. מה שלא מפתיע, מאחר שאנחנו בדור שמרני פחות מבעבר בחברה שלא מלמדת התנהלות זוגית כאג'נדה, ומכאן הדרך סלולה למורכבות הזוגיות כיום. לכן אני מאוד מאמינה בפתיחות לתכנים זוגיים כבר בתחילת הדרך ומעבירה גם סדנה ייחודית כזו. אני ממליצה מאוד לנשואים טריים: אל תשקעו באופוריה של שמחת תחילת הנישואים - דאגו לקבל כלים לניהול הזוגיות שלכם גם בתחומים שאתם בטוחים שאתם מעולים בהם כזוג".
מהם החסמים בתחזוקת הזוגיות?
"תחזוק הזוגיות הוא Must. רוב הזוגות מגיעים לייעוץ זוגי משום שלא דאגו לתחזק את הזוגיות לאורך השנים, ואז השגרה, העומס, ההתמודדות הכלכלית, המורכבויות בגידול הילדים ועוד, מובילים לשחיקה בזוגיות, שמובילה לקשיי תקשורת, פגיעויות וריחוק. אלה לרוב גם יהיו החסמים שיקשו על זוגות להחזיר את הזוגיות לימיה היפים, וגם אלה שיהפכו את התהליך הזוגי למאתגר יותר".
בקשר לקשר: שישה צעדים הכרחיים להידוק הזוגיות
1. זהו את החולשות הזוגיות שלכם, וקבעו כללים כדי לעבוד עליהן.
2. שתפו זה את זה ברמה היומית, גם בדברים הכי שטותיים, אבל בעיקר בחוויות רגשיות שלכם.
3. היעזרו בטכניקת שיקוף לתקשורת בריאה: חזרה על התוכן ששמעתם ואישור של הצד השני לפני שתענו. דאגו לשוחח כך גם ליד הילדים ולהוות להם מודל לתקשורת בריאה.
4. היו קשובים לתכנים שחשוב לבן הזוג שלכם לשתף אתכם בהם, גם אם התוכן לא מעניין אתכם.
5. דאגו לזמן איכות זוגי לפחות פעם בשבוע, ולזמן בילוי בנפרד בתדירות המוסכמת על שניכם.
6. זכרו: רגש יכול להשתנות, וחוויות רגשיות יומיומיות הן אלה שמשפיעות עליו.
בֵינֵיהֵם – ייעוץ זוגי וגישור משפחתי, שמרית ביטון
מיקום: מגדל העמק ורעננה | טל': 052-2499896 | אתר: שמרית ביטון - ביניהם | פייסבוק: ביניהם - המרכז לשירותי ייעוץ זוגי וגישור משפחתי | מייל: shimritbitton@gmail.com | אינסטגרם: שמרית ביטון