מלקקים סילאן: עוף בתנור עם פירות יבשים ברוטב דבש תמרים ותבלינים

ככה חוגגים את ראש השנה לאילנות, אבל גם אם אתם לא עורכים סדר ט"ו בשבט כהלכתו - תעמידו סיר אורז לבן ליד העיקרית הנהדרת הזאת ותתענגו על הטעמים

אסתר דורון צרפתי

|

10.02.20 | 08:09

מתקתק וממכר - עוף בפירות יבשים (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מתקתק וממכר - עוף בפירות יבשים (צילום: אסתר דורון צרפתי)
 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
  • 15 אגוזי מלך
  • 6 שזיפים מיובשים
  • 5 משמשים מיובשים
  • 50 גרם צימוקים
  • 1 מקל קינמון
  • 5 עלי דפנה
  • 6 כרעיים, נקיות ויבשות

 

לרוטב

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2-1 כוסות סילאן (תלוי במידת המתיקות הרצויה)
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית קינמון, טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, במצב טורבו.
  2. מניחים בתבנית את רצועות הבצל, את האגוזים, את הפירות היבשים והתבלינים, מסדרים מעל את הכרעיים.
  3. הרוטב: מערבבים את מרכיביו ויוצקים אותו על הכרעיים.
  4. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור כשעה-שעה וחצי, עד שהכרעיים מוכנות.
  5. מורידים את הטמפרטוקה ל-180 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום, מלחלחים את העוף עם הרוטב שנוצר בתבנית ואופים 20-15 דקות נוספות, עד להשחמה.

  

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

 

    מנה עיקרית אחרת לגמרי - מושט טרי בזר כוסברה מרענן

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד