מתקתק וממכר - עוף בפירות יבשים (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
6 מנות
- 2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
- 15 אגוזי מלך
- 6 שזיפים מיובשים
- 5 משמשים מיובשים
- 50 גרם צימוקים
- 1 מקל קינמון
- 5 עלי דפנה
- 6 כרעיים, נקיות ויבשות
לרוטב
- 1/2 כוס שמן זית
- 2-1 כוסות סילאן (תלוי במידת המתיקות הרצויה)
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית קינמון, טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות, במצב טורבו.
- מניחים בתבנית את רצועות הבצל, את האגוזים, את הפירות היבשים והתבלינים, מסדרים מעל את הכרעיים.
- הרוטב: מערבבים את מרכיביו ויוצקים אותו על הכרעיים.
- מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור כשעה-שעה וחצי, עד שהכרעיים מוכנות.
- מורידים את הטמפרטוקה ל-180 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום, מלחלחים את העוף עם הרוטב שנוצר בתבנית ואופים 20-15 דקות נוספות, עד להשחמה.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"
מנה עיקרית אחרת לגמרי - מושט טרי בזר כוסברה מרענן