
אפשר לאפות בבודדים או כעוגה משפחתית (צילום: חיה אילונה דר)
מרכיבים
(2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ או תבנית אחת בקוטר 28 ס"מ)
למלית
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 250 גרם גבינה לבנה כחושה
- 1 ביצה
- 5 כפות סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כוס חמוציות מיובשות, צימוקים או דובדבנים
לבצק
- 1/2 3 (500 גרם) קמח
- 25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות מיץ תפוזים
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס חלב פושר
- 2 ביצים
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 100 גרם חמאה, רכה
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה טרופה (להברשה)
אופן הכנה
- המלית: מערבבים את כל מרכיביה ומאחסנים במקרר.
- הבצק: שמים בקערת המערבל את הקמח, השמרים והסוכר ומתחילים ללוש. מוסיפים בהדרגה ולפי הסדר את יתר המרכיבים, למעט המלח. לשים 6 דקות במהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים 4 דקות נוספות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד כשעה או עד להכפלת נפח הבצק.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבניות האפייה.
- מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק, על משטח עבודה מקומח, למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ. מורחים על כל מלבן מחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה. פורסים כל רולדה ל-7 חלקים ומעמידים אותם בתבניות. מכסים ומתפיחים 45-30 דקות.
- מורחים את השושנים בביצה הטרופה ואופים כ-35 דקות או עד שהשושנים משחימות יפה.
עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

אל תכבו את התנור - יש מאפה מלוח שאתם חייבים לנסות