בלי קשר ליוליוס: סלט חסה רומית עם רוטב קיסר מנצח וקרוטונים מהסופר

אם יש לכם ביצים, הכינו את הרוטב - כי הוא זה שעושה את כל הסלט למנה המושלמת שהוא. לעומת זאת, אין שום בעיה להשתמש בקרוטונים מוכנים, לקיצור תהליכים מבורך

דבי מצקין

|

05.02.20 | 07:51

צפו: כך דבי מכינה סלט קיסר בלי להסתבך
צלם ועורך: מצקין ושות'
השקיעו שתי דקות ברוטב: תאמינו לנו זה שווה (צילום: מצקין ושות')
השקיעו שתי דקות ברוטב: תאמינו לנו זה שווה (צילום: מצקין ושות')
 

מרכיבים

 

לרוטב

  • 1 חלמון
  • 1 קופסת שימורים (26 גרם לאחר הסינון) של פילה אנשובי
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כף רוטב ווסטרשייר
  • קורט פלפל שחור, גרוס
  • 50 גרם פרמזן, פרוס לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס שמן שאוהבים

 

לסלט

  • 1 ראש חסה רומית, שטופה
  • 1 כוס קרוטונים מוכנים
  • 50 גרם פרמזן

 

אופן הכנה

  1. הרוטב: שמים את מרכיביו במעבד מזון וטוחנים אותם כדקה-שתיים, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  2. הסלט: קורעים את עלי החסה לחתיכות גסות ומפזרים בצלחת ההגשה.
  3. מפזרים את הקרוטנים מעל החסה ומזלפים מהרוטב מעליהם.
  4. מגלפים את הפרמזן בעזרת קולפן ירקות מעל הסלט ומגישים מיד.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד