בלי קשר ליוליוס: סלט חסה רומית עם רוטב קיסר מנצח וקרוטונים מהסופר

אם יש לכם ביצים, הכינו את הרוטב - כי הוא זה שעושה את כל הסלט למנה המושלמת שהוא. לעומת זאת, אין שום בעיה להשתמש בקרוטונים מוכנים, לקיצור תהליכים מבורך

דבי מצקיןפורסם: 05.02.20 07:51
צפו: כך דבי מכינה סלט קיסר בלי להסתבך
צלם ועורך: מצקין ושות'
השקיעו שתי דקות ברוטב: תאמינו לנו זה שווה (צילום: מצקין ושות')
השקיעו שתי דקות ברוטב: תאמינו לנו זה שווה (צילום: מצקין ושות')

מרכיבים

 

לרוטב

  • 1 חלמון
  • 1 קופסת שימורים (26 גרם לאחר הסינון) של פילה אנשובי
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כף רוטב ווסטרשייר
  • קורט פלפל שחור, גרוס
  • 50 גרם פרמזן, פרוס לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס שמן שאוהבים

 

לסלט

  • 1 ראש חסה רומית, שטופה
  • 1 כוס קרוטונים מוכנים
  • 50 גרם פרמזן

 

אופן הכנה

  1. הרוטב: שמים את מרכיביו במעבד מזון וטוחנים אותם כדקה-שתיים, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  2. הסלט: קורעים את עלי החסה לחתיכות גסות ומפזרים בצלחת ההגשה.
  3. מפזרים את הקרוטנים מעל החסה ומזלפים מהרוטב מעליהם.
  4. מגלפים את הפרמזן בעזרת קולפן ירקות מעל הסלט ומגישים מיד.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.