בלי קשר ליוליוס: סלט חסה רומית עם רוטב קיסר מנצח וקרוטונים מהסופר
אם יש לכם ביצים, הכינו את הרוטב - כי הוא זה שעושה את כל הסלט למנה המושלמת שהוא. לעומת זאת, אין שום בעיה להשתמש בקרוטונים מוכנים, לקיצור תהליכים מבורך
צפו: כך דבי מכינה סלט קיסר בלי להסתבך
צלם ועורך: מצקין ושות'

השקיעו שתי דקות ברוטב: תאמינו לנו זה שווה (צילום: מצקין ושות')
מרכיבים
לרוטב
- 1 חלמון
- 1 קופסת שימורים (26 גרם לאחר הסינון) של פילה אנשובי
- 2 שיני שום
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כף רוטב ווסטרשייר
- קורט פלפל שחור, גרוס
- 50 גרם פרמזן, פרוס לקוביות קטנות
- 1/2 כוס שמן שאוהבים
לסלט
- 1 ראש חסה רומית, שטופה
- 1 כוס קרוטונים מוכנים
- 50 גרם פרמזן
אופן הכנה
- הרוטב: שמים את מרכיביו במעבד מזון וטוחנים אותם כדקה-שתיים, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
- הסלט: קורעים את עלי החסה לחתיכות גסות ומפזרים בצלחת ההגשה.
- מפזרים את הקרוטנים מעל החסה ומזלפים מהרוטב מעליהם.
- מגלפים את הפרמזן בעזרת קולפן ירקות מעל הסלט ומגישים מיד.
>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.