עוגת כרובית כבר אכלתם? 5 עוגות מפתיעות עם ירקות לכבוד ט"ו בשבט

נכון שעוגת גזר זה ממש טעים ואפילו סוג של קלאסיקה? אז הגיע הזמן לנסות עוד טעמים חדשים ומיוחדים - כמו עוגת סלק, עוגת דלורית ובטטה ואפילו עוגת קישואים

עוגת כרובית עם קרם חמאה (צילום וסגנון: מילי אליהו)
עוגת כרובית עם קרם חמאה (צילום וסגנון: מילי אליהו)

 

עוגת כרובית עם קרם חמאה

כן, זה קצת מוזר וקצת מפתיע – אבל זה מתוק וטעים וכדאי לנסות! מי שמעדיף להימנע מקרם החמאה העשיר, יכול להחליף אותו בקצפת יציבה: פשוט מקציפים מכל שמנת להקצפה עם שקית של אינסטנט פודינג בטעם וניל.

 

עוגת כרובית עם קרם חמאה  (צילום וסגנון: מילי אליהו)
    עוגת כרובית עם קרם חמאה (צילום וסגנון: מילי אליהו)

     

    המרכיבים

    (תבנית בקוטר 24-20 ס"מ)

     

    • 1 כרובית קטנה (כ־500 גרם), מחולקת לפרחים
    • 1 כף קורנפלור
    • 3/4 כוס + 1 כף מלאה (170 גרם) סוכר
    • 170 גרם חמאה, רכה
    • 1/2 כפית תמצית וניל
    • 3 ביצים
    • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

     

    לקרם

    350 גרם חמאה, רכה

    200 גרם אבקת סוכר

    4 כפיות חלב

    אפשרות: צבע מאכל

    לעיטור: שקדים מולבנים

     

     

    ההכנה

    1. מכינים סיר עם מים רותחים (לא מומלחים). מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים 25-20 דקות, עד שהכרובית רכה מאוד. מסננים.

    2. בינתיים, מחממים את התנור ל־180 מעלות, משמנים ומקמחים את התבנית.

    3. מועכים את הכרובית למחית. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. מצננים כ־5 דקות.

    4. שמים בקערת המערבל את הסוכר והחמאה ומקציפים כ־2 דקות, למרקם קרמי בהיר. מוסיפים את הווניל, מוסיפים את הביצים בהדרגה – בזו אחר זו – ומקציפים למרקם אחיד. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את מחית הכרובית ומערבלים. מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.

    5. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 45-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסר הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון מלא.

    6. הקרם: שמים בקערת המערבל את החמאה ומקציפים לאט במשך כמה שניות. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ומקציפים. מוסיפים את החלב ומקציפים לקרם סמיך. אם רוצים, מוסיפים מעט צבע מאכל ומקציפים עד שהוא צובע את הקרם.

    7. מחלצים את העוגה מהתבנית וחוצים אותה לרוחבה. מורחים מחצית מכמות הקרם בין שתי השכבות. את יתרת הקרם מורחים על העוגה וסביבה. מקשטים בשקדים ומגישים.

    • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

     

    פרווה: עוגת סלק וג'לי תותים

    הסלק מעניק לעוגה טעם עדין, והיא טעימה מאוד גם ללא הג'לי. מומלצת במיוחד כפינוק לצד כוס קפה.

     

     

     

    עוגת סלק וג'לי תותים (צילום וסגנון: מילי אליהו)
      עוגת סלק וג'לי תותים(צילום וסגנון: מילי אליהו)

       

       

      המרכיבים

      (תבנית בקוטר 24-20 ס"מ)

       

      • 2 סלקים בינוניים, מבושלים (ניתן לקנות בשקיות ואקום ברשתות השיווק או לבשל בבית)
      • 3 ביצים
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
      • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח תופח
      • 1 כף קורנפלור
      • אפשרות: ציפוי ג'לי תותים
      • 2 סלסילות תותים, נקיים מעוקצים
      • 1 חבילה אבקה להכנת ג'לי בטעם תות או פטל 

       

      ההכנה

      1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, משמנים ומקמחים את התבנית.

      2. קולפים את הסלקים (אם צריך) ומגררים אותם במגררת גסה. מניחים בצד.

      3. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים 3-2 דקות, לבלילה בהירה ותפוחה. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את השמן ואת הסלק ומקציפים קצרות. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומקציפים באטיות עוד כמה שניות לקבלת עיסה אחידה.

      4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 45-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מוציאים ומניחים לצינון מלא.

      5. אם רוצים, מכינים את הציפוי: מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן.

      6. מעמידים את התותים על העוגה, כשצדם החתוך פונה מטה. יוצקים את הג'לי החם על התותים וביניהם. מאחסנים במקרר כשעה, להתייצבות. מגישים.

      • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

       

      עוגת דלורית, בטטה ושוקולד

      עוגה בהשראת ה־Pumpkin Pie האמריקאי הקלאסי. מחית הדלורית והבטטה משתלבת מצוין עם שוקולד. התוספת המקפיצה היא הקינמון, שמוסיף המון לטעם העוגה.

      לעוגה זו הוספנו קרם חמאה עשיר במיוחד (וחלבי), שיתרונו בכך שהוא יציב מאוד ומאפשר להעמיד את העוגות זו על זו (ראו בתצלום). לקרם קצת פחות מושחת, אפשר להקציף 250 מ"ל שמנת להקצפה ו־3 כפות סוכר לקצפת יציבה, להוסיף 250 גרם גבינת מסקרפונה ו־100 גרם שוקולד מריר מומס ולהקציף לאט, לקרם אחיד.

       

      עוגת דלורית, בטטה ושוקולד  (צילום וסגנון: מילי אליהו)
        עוגת דלורית, בטטה ושוקולד (צילום וסגנון: מילי אליהו)

         

        המרכיבים

        (2 תבניות בקוטר 15 ס"מ, או תבנית בקוטר 24 ס"מ)

         

        • 1 דלורית (כ־700 גרם)
        • 1 בטטה בינונית (כ־500 גרם)
        • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
        • 4 ביצים
        • 3/4 כוס + 1 כף (170 גרם) סוכר
        • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
        • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח תופח
        • 1/2 כפית קינמון טחון
        • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
        • 1 כף אבקת קקאו
        • 2 כפות קורנפלור

         

        לקרם הקקאו

        • 300 גרם חמאה, רכה
        • 150 גרם אבקת סוכר
        • 250 גרם גבינת שמנת
        • 150 גרם שוקולד מריר 

         

        ההכנה

        1. מחממים את התנור ל־200 מעלות. חוצים את הדלורית לאורכה ומנקים אותה. עוטפים כל מחצית בנפרד ברדיד אלומיניום. עוטפים בנפרד גם את הבטטה. צולים כשעה־שעה וחצי, עד שהן רכות לנעיצת מזלג או סכין. מוציאים ומורידים את חום התנור ל־180 מעלות.

        2. ממסים את השוקולד במיקרוגל ומניחים אותו בצד.

        3. קולפים את הבטטה והדלורית ומועכים אותן יחד למחית.

        4. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים דקה־שתיים, לבלילה תפוחה ובהירה. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את השמן, המחית והשוקולד המומס ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח, הקינמון, אבקת הסודה, הקקאו והקורנפלור ומערבלים לעיסה אחידה.

        5. משמנים ומקמחים את תבניות האפייה. יוצקים את העיסה ואופים 40-35 דקות (בתבנית גדולה, 40–45 דקות), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון מלא.

        6. הקרם: שמים בקערת המערבל את החמאה. מקציפים במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר. מוסיפים את גבינת השמנת ומקציפים. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים קצרות – רק עד שהקרם אחיד. עוצרים.

        7. את הקרם אפשר למרוח בין העוגות בעזרת כף. אם רוצים לזלף אותו בשולי העוגות (כמו בצילום), מעבירים אותו לשק זילוף, מזלפים על כל עוגה ומאחסנים אותן זו לצד זו במקרר, לחצי שעה לפחות. לאחר שהקרם מתייצב, ניתן להניח את העוגות זו על זו. מגישים.

        • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מוציאים את העוגה מהמקרר כ־10 דקות לפני ההגשה.

         

        עוגת קישואים־חלווה

        עוגה מפתיעה וטעימה: הקישואים משתלבים נהדר בעיסה והתוספת של טחינה בעוגה ובציפוי משדרגת את העניין ואת התוצאה.  

         

        עוגת קישואים־חלווה  (צילום וסגנון: מילי אליהו)
          עוגת קישואים־חלווה (צילום וסגנון: מילי אליהו)

           

          המרכיבים

          (3 תבניות בקוטר 13 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק, או תבנית בקוטר 24 ס"מ)

           

          • 3 קישואים בינוניים, שטופים
          • 2 כפות שטוחות קורנפלור
          • 3 ביצים
          • 3/4 כוס + 1 כף מלאה (170 גרם) סוכר
          • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
          • 1/2 כפית תמצית וניל
          • 1 כף גדושה טחינה גולמית
          • קורט מלח
          • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח תופח

           

          לקרם הווניל

          • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה (38%-32% שומן)
          • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
          • 4 כפות חלב

           

          לזיגוג הטחינה

          • 3 כפות טחינה גולמית
          • 8-6 כפות מים קרים
          • 3/4 כוס (80 גרם) אבקת סוכר + אפשרות לעוד קצת
          • לעיטור: שברי חלווה, פיסטוקים, אגוזים

           

          ההכנה

          1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את התבניות (או התבנית) ומקמחים אותן.

          2. מגררים גס את הקישואים (בקליפתם) וסוחטים אותם היטב, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.

          3. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים לבלילה בהירה ותפוחה. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את השמן, הווניל, הטחינה והמלח ומקציפים קצרות, רק עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך הקצפה אטית מאוד, ומקציפים כך עד שהוא נטמע. עוצרים, מוסיפים את הקישואים ומערבבים בתנועות קיפול לפיזור אחיד.

          4. מעבירים את העיסה לתבנית ואופים עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש (תבניות קטנות - כ־30 דקות, תבניות אינגליש או תבנית עגולה גדולה – כ־40 דקות). מוציאים ומניחים לצינון מלא.

          5. הקרם: מקציפים את השמנת ואבקת הפודינג לקרם סמיך. מוסיפים את החלב ומקציפים קצרות, כמה שניות בלבד.

          6. הזיגוג: מערבבים בקערה את הטחינה עם 3 כפות מהמים. מוסיפים עוד 3 כפות מים ומערבבים שוב למרקם סירופי. אם הזיגוג סמיך מדי – מוסיפים עוד 2 כפות מים ומערבבים שוב. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה ומערבבים היטב. מתקנים את המרקם בעזרת אבקת סוכר (אם הוא נוזלי מדי) או עוד מים (אם הוא סמיך מדי) ומערבבים.

          7. מצפים את העוגה בקרם (אם בונים עוגת קומות – מורחים חלק ממנו גם בין הקומות). יוצקים את הזיגוג במרכז העוגה ומניחים לו לנזול על הדפנות. מעטרים בשברי חלווה, פיסטוקים ואגוזים ומגישים.

          • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר (את העוגה ללא הקרם והציפוי – עד שבועיים במקפיא).

            

           

          פרווה: מאפינס גזר ואגוזים

          ואיך אפשר בלי עוגת גזר? הירק שהפך ראשון לנורמה גם בתחום העוגות, מככב פה בגרסה מלאת ניחוח וטעם.

           

          מאפינס גזר ואגוזים (צילום וסגנון: מילי אליהו)
            מאפינס גזר ואגוזים(צילום וסגנון: מילי אליהו)
             

             

            המרכיבים

            (12 יחידות מאפינס או עוגה בתבנית בקוטר 24 ס"מ)

             

            • 4 ביצים
            • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
            • 1 כוס (200 גרם) סוכר רגיל
            • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
            • 2 כוסות (280 גרם) קמח
            • 2 כפות קינמון טחון
            • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
            • 4 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים
            • 100 גרם אגוזי לוז טבעיים, קצוצים גס
            • אפשרות לעיטור: אבקת סוכר

             

            ההכנה

            1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבניות.

            2. שמים בקערת המערבל את הביצים ושני סוגי הסוכר ומקציפים לבלילה תפוחה ובהירה מעט. מוסיפים את השמן ומקציפים קצרות. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את הקמח, הקינמון ואבקת האפייה ומקציפים לאט, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. עוצרים, מוסיפים את הגזרים ואת אגוזי הלוז ומערבבים במרית, בתנועות קיפול, לפיזור אחיד.

            3. יוצקים את העיסה לתבניות, כך שתמלא כ־3/4 מגובהן (או שיוצקים לתבנית הגדולה).

            4. אופים 30-25 דקות (בתבנית גדולה: 40–45 דקות), עד שהמאפינס מזהיבים ומתייצבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

            5. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים.

            • איך שומרים? עד 3 ימים, מכוסה, בטמפרטורת החדר.

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד