הסבלנות משתלמת: תבשיל זנב שור ולחי עגל עם יין, בשיטת שגר ושכח

אם אתם באמת אוהבים בשר, אתם בוודאי יודעים שהטעם מתחבא בנתחים פחות פופולאריים. המתכון הפשוט הזה יעזור לכם לקבל את המיטב ולצאת בזול, בלי לעבוד כמעט

אוהד קויתי וגילי בן שחר

|

02.02.20 | 09:15

השתמשו ביין שאתם אוהבים לשתות ואז התבשיל יצא בדיוק לטעמכם (צילום: אפיק גבאי)
השתמשו ביין שאתם אוהבים לשתות ואז התבשיל יצא בדיוק לטעמכם (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 500 גרם לחי עגל, נקייה משומן
  • 1 ק"ג זנב שור
  • 1 בצל גדול
  • 1 גזר גדול
  • 1 ראש שום
  • 1/2 ליטר יין אדום שאוהבים
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה

  1. מכניסים לסיר את כל המרכיבים ומוסיפים מים לכיסוי.
  2. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים אותה.
  3. ממשיכים לבשל עד שהבשר מתפרק לגמרי מהעצמות (8-6 שעות)
  4. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

 

המתכון מתוך "ספר של בשר", מאת אוהד קויתי וגילי בן שחור, שעובדים עכשיו על פרויקט ההמשך "ספר של אדמה", לתמיכה - לחצו כאן

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג