זה הזמן להסתלק מכאן: שלושה סלטים פשוטים עם סלק מבושל

המרוקאי עם כוסברה, כמון ולימון, הרוסי עם שום, מיונז ואגוזים וזה שמגיע מסרי לנקה עטוף בתבלינים מעניינים: קבלו גרסאות שונות לסלטים עם השורש הסגול והמהפנט

אסתר דורון צרפתי, דינה משה, ילנה ויינברג

|

03.02.20 | 08:26

אל תפסלו לפני שתטעמו - סלט סלק עם שזיפים מיובשים, אגוזים, מיונז ושום (צילום: Shutterstock)
אל תפסלו לפני שתטעמו - סלט סלק עם שזיפים מיובשים, אגוזים, מיונז ושום (צילום: Shutterstock)

סלט סלק עם מיונז / ילנה ויינברג

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 2 סלקים גודלים, מבושלים וקלופים
  • 4-3 שזיפים מיובשים, מגולענים
  • חופן אגוזי מלך, קלויים וקצוצים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות מיונז
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

 

אופן הכנה

  1. מגרדים את הסלקים לקערה.
  2. קוצצים דק מאוד את השזיפים. אם הם יבשים מדי, כדאי להשרות אותם לזמן מה במים רותחים ורק אז לקצוץ.
  3. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.

 

 

סלט סלק מרוקאי / אסתר דורון צרפתי

 

 

סלט סלק מרוקאי (צילום: אסתר דורון צרפתי)
    סלט סלק מרוקאי(צילום: אסתר דורון צרפתי)

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 2 סלקים גדולים
    • 4 כפות שמן
    • 1 כף מיץ לימון
    • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    • 1/2 כפית כמון
    • 1/2-1/4 צרור כוסברה טרייה, קצוצה

     

    אופן הכנה

    1. חותכים את הסלקים לרבעים (משאירים את הקליפה) ומבשלים אותם בסיר עם מים רותחים שעה-שעתיים, או עד שהסלק רך לגמרי.
    2. מוציאים את הסלקים מהסיר, שוטפים אותם במים קרים ומקלפים. פורסים דק או לקוביות (מה שמעדיפים) ושמים בקערה.
    3. מתבלים בשמן, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון. מערבבים טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים, מעבירים למיכל אטום ומצננים במקרר. מגישים ואוכלים קר.

     

    עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

     

     

    סלט מסרי לנקה / דינה משה

     

    סלט סלק מסרי לנקה (צילום: דינה משה)
      סלט סלק מסרי לנקה(צילום: דינה משה)

       

      מרכיבים

      כ-4 מנות

       

      • 3 כפות שמן
      • 1 בצל גדול, פרוס לרצועות
      • 5 סלקים בינוניים, קלופים ופרוסים לרצועות
      • 1/2 כפית גרגרי חילבה
      • 1 כפית עלי קארי
      • 1/2 כפית כמון, טחון
      • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
      • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
      • 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס
      • 1/2 כפית מלח גס
      • 1/2 כוס מים

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את השמן במחבת ומקפיצים בו את הבצל כ-2 דקות.
      2. מוסיפים את רצועות הסלק, מערבבים ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.
      3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מגישים חם או קר מהמקרר.

       

      עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

       

        עוד שורש עם מתכונים שווים - מנות נהדרות עם גזרים

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אסתר דורון צרפתי)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אסתר דורון צרפתי)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג