
אל תפסלו לפני שתטעמו - סלט סלק עם שזיפים מיובשים, אגוזים, מיונז ושום (צילום: Shutterstock)
סלט סלק עם מיונז / ילנה ויינברג
מרכיבים
4 מנות
- 2 סלקים גודלים, מבושלים וקלופים
- 4-3 שזיפים מיובשים, מגולענים
- חופן אגוזי מלך, קלויים וקצוצים
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות מיונז
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן הכנה
- מגרדים את הסלקים לקערה.
- קוצצים דק מאוד את השזיפים. אם הם יבשים מדי, כדאי להשרות אותם לזמן מה במים רותחים ורק אז לקצוץ.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.
סלט סלק מרוקאי / אסתר דורון צרפתי

סלט סלק מרוקאי(צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
4 מנות
- 2 סלקים גדולים
- 4 כפות שמן
- 1 כף מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון
- 1/2-1/4 צרור כוסברה טרייה, קצוצה
אופן הכנה
- חותכים את הסלקים לרבעים (משאירים את הקליפה) ומבשלים אותם בסיר עם מים רותחים שעה-שעתיים, או עד שהסלק רך לגמרי.
- מוציאים את הסלקים מהסיר, שוטפים אותם במים קרים ומקלפים. פורסים דק או לקוביות (מה שמעדיפים) ושמים בקערה.
- מתבלים בשמן, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון. מערבבים טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים, מעבירים למיכל אטום ומצננים במקרר. מגישים ואוכלים קר.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"
סלט מסרי לנקה / דינה משה

סלט סלק מסרי לנקה(צילום: דינה משה)
מרכיבים
כ-4 מנות
- 3 כפות שמן
- 1 בצל גדול, פרוס לרצועות
- 5 סלקים בינוניים, קלופים ופרוסים לרצועות
- 1/2 כפית גרגרי חילבה
- 1 כפית עלי קארי
- 1/2 כפית כמון, טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כוס מים
אופן הכנה
- מחממים את השמן במחבת ומקפיצים בו את הבצל כ-2 דקות.
- מוסיפים את רצועות הסלק, מערבבים ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מגישים חם או קר מהמקרר.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

עוד שורש עם מתכונים שווים - מנות נהדרות עם גזרים